Android radio

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
sublega
Uporabnik foruma
Prispevki: 51

Android radio

Odgovor Avtor: sublega » 29. November 2022, 18:13

Hawk!

Zanima me sledeči radio https://www.amazon.de/AVT7-lite-Android ... MFZDRY5ZRB

Ker sem lastnik iphona, oz imamo doma vsi le apple tehnologijo, me zanima pomen Android radija. A to pomeni da iphone in ta radio ne delujeta? Ali obstaja radio za iphone pa ga jaz ne najdem? Vem da se lahko povežem s kablom na radio, ampak to ne pride v poštev, želim preko bluetootha.
Ne bi rad dal 300eur, da mi potem zadeva sploh nebi delala z iphonom, oz. da bi bila le pol delujoča.
Hvala za nasvete

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Re: Android radio

Odgovor Avtor: BackW00d » 29. November 2022, 19:42

Andriod radio pomeni da ima radio kot operacijski sistem naložen android.

Android Auto pa pomeni, da lahko radio "zrcali" aplikacije in muziko na radio.
Applov odgovor na to je apple carplay ki nudi isto stvar.

Android radio lahko podpira apple carplay.
(Apple radia zaenkrat še nisem zasledil)

Pri obeh variantah apple carplay in android auto je opcija da sta žična (preko usb kabla) ali preko wifija.
Kabel je bolj osnoven in je ponavadi v bolj osnovni opremi, medtem ko je wifi bolj premium.
Kaj je boljše je vprašnje na katerega odgovoriš zgolj sam. Ali rad v avtu tudi polniš telefon? Potem je tak na kabel boljši, razen če imaš v avtu na voljo indukcijsko polnjenje in mobitel ki to podpira.

Kitajc ki podpira apple carplay ali android auto lažje zgolj zrcali sliko in nasploh dela bolj tekoče kot nek android radio, ki sam poganja vse te iste aplikacije (google maps, youtube, itd...)

Radio na linku tega ne podpira...če bi bi to pisalo na veliko že na sami sliki, potem pa še kje spodaj z oddebeljenim textom. Če moraš iskat a to podpira ali ne, potem sigurno ne podpira. Android Auto in Apple CarPlay je kar big deal trenutno in je major selling point takih radijev...zato bi bilo res na prvo uč razvidno če bi to imel.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Re: Android radio

Odgovor Avtor: Grizliboy » 03. December 2022, 17:50

Če hočeš da se android avtoradijo obnaša kot telefon (pač kopija telefonskega zaslona in vseh programov na "namizju") potem rabiš podporo apple carplay.

Drugače pa vse pomemnejše stvari delujejo tudi preko bluetootha - poslušanje mp3, sprejem klicev, gledanje videa ...... edino kar je pri tem načinu več dela je da moraš imenik pa poiskati na telefonu, prav tako poklicati od tukaj naprej gre pa preko radija.

Praviloma imaš na radiju tudi navigacijo, tako da ne rabiš nujno telefonske verzije, razen če si naučen na tisto na telefonu, na novo učiti drugačnega proizvajalca pa se ti ne da oz. nočeš.

Polnjenje pa lahko preko kabla ali pa brezžično, če avto to podpira/si sam namestil tisto ploščico.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost