Zimske gume 14"
Zimske gume 14"
3 leta sem uporabljal Semperit Winter grip. Moja Impreza ima precej balonasto dimenzijo zimskih gum, 185/70 R14. Zdaj pa bi rad poizkusil še kakšne druge. ADAC/AMZS testi se mi zdijo čedalje bolj "kupljeni".
Gledam recimo Bridgestone Blizzak LM20 za 65€ na gume direkt ali pa Vredesteinov Snowtrac3. Priporočate kaj tretjega?
Gledam recimo Bridgestone Blizzak LM20 za 65€ na gume direkt ali pa Vredesteinov Snowtrac3. Priporočate kaj tretjega?
Jaz bom glede na ocene in ceno vzel Vredesteinke Snowtrac 3 ali Blizzak LM20 za Legacyja letos, najceneje jih pa dobiš pri www.gumi-center.si (60 €).
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
Blizzak so po mojem ene najboljsih gum ever sploh.
Mal sem se ze razpisal o tem, lahk pa dodam se to:
Lansko leto, ko je bil na sporedu prvi snezni izlet na Jezerski vrh, sm bil kar precej zivcen, ker po taki cesti (sneg, led, kopno, blato, itd.) se nism vozil niti s Foresterjem niti s temi gumami (moje so LM40), sem pa vedel, da jih je nekdo vozil vecji del poletja po Obali, kar ni glih prijazno do zimskih gum, pa tud profila niso imele vec prav velik. No, na moje ogromno veselje so se drzale precej bolje kot npr. Gorazdove nove... khm...
ce se prav spomnim, je takrat ravno kupil Eskimote (ne me drzat za besedo, spomnim se sam tega, da jih je potem po hitrem postopku zamenjal).
Zdajle, ko sm tik pred zamenjavo, se vedno mejckeno cincam med GY WRL, Yokohamo Geolander in novimi LM40, pa mislim, da bojo kar slednje padle, ravn zarad odlicnih izkusenj. Profila je ze komajda kej, pa sem ravn predvcerejsnjim ugotavljal, da tud v dezju, na relativno mastni cesti, se kr drzijo skor isto ko prvi dan, k sm jih vozu.
Lansko leto, ko je bil na sporedu prvi snezni izlet na Jezerski vrh, sm bil kar precej zivcen, ker po taki cesti (sneg, led, kopno, blato, itd.) se nism vozil niti s Foresterjem niti s temi gumami (moje so LM40), sem pa vedel, da jih je nekdo vozil vecji del poletja po Obali, kar ni glih prijazno do zimskih gum, pa tud profila niso imele vec prav velik. No, na moje ogromno veselje so se drzale precej bolje kot npr. Gorazdove nove... khm...
Zdajle, ko sm tik pred zamenjavo, se vedno mejckeno cincam med GY WRL, Yokohamo Geolander in novimi LM40, pa mislim, da bojo kar slednje padle, ravn zarad odlicnih izkusenj. Profila je ze komajda kej, pa sem ravn predvcerejsnjim ugotavljal, da tud v dezju, na relativno mastni cesti, se kr drzijo skor isto ko prvi dan, k sm jih vozu.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
Tiste moje sem dobil na avtu; neke Semperitke, ne glih nove a z dovolj profila; takrat me je blo res strah. Mislim, da sem jih v istem tednu menjal za Hankook Icebear, ki so ok; a vseeno mislim, da bi bile S3 boljše na ledu in snegu.
Briđstonk pa ne poznam, vem le, da ameri rečejo zimakom "blizzaks"... kar mogoče neki pove
Briđstonk pa ne poznam, vem le, da ameri rečejo zimakom "blizzaks"... kar mogoče neki pove
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
jest mam to dimenzijo
GoodYear Ultra Grip 6 in sem vec kot zadovoljen....uporabljam jo celo leto
poleti je pac premehka - ampaq takrat je subi drugi avto
pozimi pa plezam obcutno bolje kot ostali z drugimi gumami(obicajno cenejse od UG6)
pravtako je solidna na blatu, edin zdele sem jo uspel poskodovat na bocnici ko sem se po eni skali drajsal...sam je popravljivo
GoodYear Ultra Grip 6 in sem vec kot zadovoljen....uporabljam jo celo leto
poleti je pac premehka - ampaq takrat je subi drugi avto
pozimi pa plezam obcutno bolje kot ostali z drugimi gumami(obicajno cenejse od UG6)
pravtako je solidna na blatu, edin zdele sem jo uspel poskodovat na bocnici ko sem se po eni skali drajsal...sam je popravljivo
Re: Zimske gume 14"
Razmisli o tejle gumiSajmon napisal/-a:Moja Impreza ima precej balonasto dimenzijo zimskih gum, 185/70 R14. Z
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=Wi
Maloya je švicarsko presenečenje ... neverjetno dobra guma za tak denar ...
Outback 3.0 ... GRRRRRR! 
OK, mi lahko kdo objasni mejl iz enga najbolj uporabljenih net centrov za gume:
Kaj naj zdaj? LM20, Cont TS800, Pirelli W190, UG6?
OK, mal polomljen jezik, a da gum zmanjka sredi oktobra... WTF???Žal vas moramo obvestiti, da pnevmatik Vredestein trenutno ni dobavljivih s strani Vredestein, in nimajo znanih dobavnih rokov, ker imajo vsi proizvajalci nenormalne težave s pnevmatikami za prihajajočo zimo, kajti večina pnevmatik je zmanjkalo do predvideno konec leta.
Uf jaz sem pa tudi hotel Snowtrac 3 vzeti :zjzSajmon napisal/-a:OK, mi lahko kdo objasni mejl iz enga najbolj uporabljenih net centrov za gume:
OK, mal polomljen jezik, a da gum zmanjka sredi oktobra... WTF???Žal vas moramo obvestiti, da pnevmatik Vredestein trenutno ni dobavljivih s strani Vredestein, in nimajo znanih dobavnih rokov, ker imajo vsi proizvajalci nenormalne težave s pnevmatikami za prihajajočo zimo, kajti večina pnevmatik je zmanjkalo do predvideno konec leta.
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
Lahko poskusiš na gumishopu. Meni so tole napisali:

Jaz nočem reskirati in sem naročil kar LM20 (60,72€/kos). Itak pa imamo AWD, tako da so testirane gume za nas lahko tudi samo delno priporočljive v bistvu zelo priporočljive.Željenih pnevmatik (Vredestein Snowtrac 3) trenutno nimamo na zalogi, dobavljiva pa bodo v zadnjem tednu oktobra ali prvi teden novembra
tle jih zgleda imajo (Vredestein):
http://www.a3m-tuningshop.com/Article.a ... leid=28312
http://www.a3m-tuningshop.com/Article.a ... leid=28312
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov