subaru impreza wrx do L. 2000-nasplošno.

Zanimivo in koristno znanje
pissdrunx
Novinec
Prispevki: 6

subaru impreza wrx do L. 2000-nasplošno.

Odgovor Avtor: pissdrunx » 18. Oktober 2010, 23:32

Zadnje dni so me malo pritegnili ti subaruji. Zanima me tale model
http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/108033 ... i_Ver5.jpg
to so 218 al 211 konjske verzije ne? kakorkoli, kakšni so kaj splošni vtisi tega avta? aja, rad bi pa karavana, ker mi je (mogoče se bo čudno slišalo) grši :D rad mam grde avte, ki grejo. Torej, kaj crkuje pri teh avtih, koliko je vzdrževanja, na kaj bi blo potrebno pazit pri nakupu. Kako sploh grejo ti avti, se bi sploh splačalo vzet to? Kupoval bom avto za vsak dan, kateremu lahk spravim bobne v prtljažnik in band pripeljen na špil v rekordnem času :D

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 19. Oktober 2010, 09:03

Sej tolk grda tudi ni :D . Je pa tko, da boš težko našel kako lepo pa pocen. Pri ogledu bodi pozoren na to, da ni bila kdaj ornk usuta, poglej glavne nosilce, poden, da ni kaj zverižen bodi pozoren na rjo pri pragovih, zadnjih obrobah...Kar se motorja tiče poglej, če je kaj masten pod glavami..., pri turbini je težko ugotoviti dejansko stanje, če avto ne pokadi..., v končni fazi, če imaš smolo so recimo e-bayu dosti ugodnih turbin.
Bi ti pa predlagal, da si ogleduješ novejše latnike (od 99) ima 218 konski motor, da se ga lažje naviti, cenejši MAF-i...irCAR lahko kaj na to temo napiše. Aja poraba pri takem avtu od 10 do 13 litrov (moje meritve).
Go Westy, go!

pissdrunx
Novinec

Odgovor Avtor: pissdrunx » 19. Oktober 2010, 11:51

aha, torej bom gledal tiste z 218km. Recimo, da dobim lepo ohranjeno zadevo, kako je pol z nadaljnjim vzdrževanjem? Se AWD kaj kvari, menjalnik, diferenciali? Do kolk kilometrov lahko kaj gledam, da ima avto prevoženih...koliko kilometrov ponavadi zdržijo ti motorji brez generalke, če predvidevamo da so bili voženi v mejah normale?
Hvala za info.

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 19. Oktober 2010, 11:54

če predvidevamo da so bili voženi v mejah normale?
hahahah funny :lol:

slišal sem, da gre sredinska visko zapora, za ostalo ne vem. 218km motorji imajo oznako EJ205, kar pomeni, da veliko stvari dobiš v ameriki in so ceneje kot pri nas.
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4137
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 19. Oktober 2010, 12:07

Samo EJ205 je mal preširoka oznaka, ker ga tudi današnje 2.0 wrx uporabljajo, pa ni več isti.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 19. Oktober 2010, 12:12

Na forumu je bila impreza GT (irCAR) k je imela več kot 280 t/km. Pa mislim, da še vedno laufa.
Vzdrževanje bo odvisno od tega v kakšnem stanju boš avto kupil.
Boš moral imeti tudi malo sreče najti zelo solidno karavanko. Sploh letnik 99+. Je že dolgo nisem zasledil v naših oglasih.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 19. Oktober 2010, 12:56

296k km je blo nazadnje. Ključ do tega je, da ko kaj crkne nemudoma zamenjaš z novim original ali rabljenim original delom. Sicer ni vedno poceni ampak avto ohranjaš na nekem nivoju. Čim začneš šparat je konc.

- Če prejšnji lastniki niso bili klalci in uničevalci vsega kar je lepše od njih potem kilometri niti niso tak problem. Boš pač mogu če oni še niso zamenjat določene stvari kot je vsi diski, ploščice, sklopka, kak ležaj v menjalniku, boost solenoid, maf senzor, lambda, kiler, amortizerji, volanska letev, predihtat servo pumpo, vodna pumpa, izpušni kolektor mi je poču, katalizator crknu, wastegate, intake cev, cevi pod IC... take malenkosti - kle sm naštel kar sva jaz in moj predhodnik menjala.

- Če so avto klal zna it pa še kej več k vragu. :twisted:

pissdrunx
Novinec

Odgovor Avtor: pissdrunx » 19. Oktober 2010, 13:35

uf, temu pa nebi jaz več reku malenkosti :D
hmm, drugače pa bolj v IT gledam, ker brat tam dela in lahk gre marsikaj pogledat, pa še spozna se bolj ko pa jaz. No sej lih zarad njega sem začel gledat, ker je en njegov sodelavec prodal eno tako pa je menda mela cca. 100k km, pa je brat reku da se super pelje.

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 19. Oktober 2010, 14:55

v italiji te modeli niti niso tako poceni, sploh ne lepi primerki - jih je pa več na izbiro. novi DMV je tudi zelo visok glede na CO2, ampak pri tej starosti lahko napišeš da je nakupna cena 3000€ pa je potem davka 900€ pri uvozu. Sicer pa niti ni tako poceni avto za vzdrževanje, diski in ploščice so potrošni material enkrat letno ali celo več - odvisno kako in koliko se voziš... Poraba pod 11l je že res po polžje, 13 je nekako normalno pa tudi 20 ni problem :) crkne pa lahko vse in je res dobro imeti kakih 1000€ na lagerju za sproti, pa da gume ne pozabimo... :D

skratka ni to honda civic ;-)

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 19. Oktober 2010, 16:36

Turbo avto,turbo stroški :shock:

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 19. Oktober 2010, 17:28

skratka vsi k imate turbo hitr de-tunat na 150n/m navora, pol ne bo šlo nič narobe :lol:

stroški so, stroški bojo, klinc jih gleda, aneda :cool:

kot je jayz napisal, stroški vzdrževanja so višji kot pri civicu.
The only treasure my car came with was rust...

pissdrunx
Novinec

Odgovor Avtor: pissdrunx » 19. Oktober 2010, 19:37

to je pričakovano, da je več stroškov kot pri civicu...je tudi drugačen avto. kako pa to, da je treba diske tako pogosto menjat?

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 19. Oktober 2010, 19:52

Sej ni take panike. Sam najbolj veš kako voziš. Glede na to, da tako lepo skrbiš za Civic sklepam, da bi imel diske in ploščice lahko tudi kako sezono več kot eno. Komplet menjava prednjih diskov (Brembo) in ploščic (OMP) je mene prišlo cca. 210 evrov. Brez dela (samsvojmojster). Kombinacija sicer ni neka super duper varianta, je pa povsem solidna.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4137
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 20. Oktober 2010, 00:21

pissdrunx napisal/-a:to je pričakovano, da je več stroškov kot pri civicu...je tudi drugačen avto. kako pa to, da je treba diske tako pogosto menjat?
Odvisno kako voziš, ircarja mislim da nobeni diski niso vzdržali, so zmeraj predčasno končali popokani v starem železu. Če voziš vsaj malo bolj blago, potem zdržijo dalj časa in jih lahko uspeš tudi znucat :-)

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 20. Oktober 2010, 00:46

300-400 kil težji avto (od ESi).. večja moč - večja hitrost - močnejše zaviranje... + japonska poddimenzioniranost diskov = pogosta menjava

pri hondah vem da ste odkrili eno magično kombinacijo (navadni Brembo diski + fritech ploščice),... imprezarji prisegajo na OMP... cena seta je pa tam-tam.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov