Time Attack #8 - Bonus Chapter - 13.11.2010

Novosti na domačih in svetovnih tekmovanjih
Seko
Uporabnik foruma
Prispevki: 86

Odgovor Avtor: Seko » 14. November 2010, 16:39

Uf, to pa res nebi vedu. ;-) ;-)

Uporabniški avatar
Mr-B
Uporabnik foruma
Prispevki: 604
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Avtor: Mr-B » 14. November 2010, 21:24

irCAR81 napisal/-a:Tist je en drug.. ma tablco KR...
Ja KR 997GT3

LP B
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 24. November 2010, 22:34

Koliko sploh pride (okvirno) zakup racelanda?
Ne bi bilo slabo, če bi subaru klub kaj podobnega naredil :twisted: :54423

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 24. November 2010, 23:27

Ne vem, če je smiselno. Je preveč razlik med avtomobili, da bi delali tekmovanje, da bi pa najeli kr tko mal za vozit, se mi pa zdi tud brezveze.

Bomo raje kakšno drugo, bolj zabavno zadevo organizirali. Kot sem enkrat že obljubil, se bo drugo leto kar dogajalo, se je nabralo že precej idej. Več podrobnosti boste pa izvedeli sproti... ;-)

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 24. November 2010, 23:50

No, vsaj poskusil sem :lol:
Meni bi se tudi dopadla varianta kar tako vozit, da malo vidim kako se avto obnaša ko gre preko meje, oz. kje sploh je veja (na navadni cesti mi nekako ni do tega)... :-)
Se pa že veselim prihodnjih challengov ;-) :D

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 24. November 2010, 23:55

ijuvan napisal/-a:Meni bi se tudi dopadla varianta kar tako vozit, da malo vidim kako se avto obnaša ko gre preko meje, oz. kje sploh je veja (na navadni cesti mi nekako ni do tega)... :-)
Potem se enostavno prijaviš na Time Attack in voziš.

Pa še firbca me kak čas doseže 1.6 classic. :)

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 25. November 2010, 00:12

Verjemi da me mika, že celo "sezono". Ampak je kar nekaj dejavnikov, ki me odvrnejo. Kot prvo, in najbolj pomembno - sploh nimam avta. Pri naši hiši so avti naši (avto smo dali na servs, na avtu smo zamenjali gume, kupili smo novo olje, itd....), financerja sta pa seveda starša. Kot drugo, me skrbijo gume. Za par krogov verjetno ni preveč bojazni glede obrabe, za kaj več jih je pa škoda, navsezadnje niso poceni. Lahko bi dal kakšne slabše (stare) gor, ampak potem spet ni fore... Tretje, mi je škoda avta. Saj vem, da je avto delan za to, da se vozi, ampak spet - dolgo žganje čez ovinke ni preveč zdravo, navsezadnje je le družinski karavan. Potem je tu tudi umikanje hitrejšim, saj kolikor sem gledal, ne gledajo kaj preveč, da dajo slabše avte skupaj. Konkurenčen bi bil pomoje samo "schkorcu in njegovim" z dostavniki. Da bi pa šel samo za par krogov, mi je pa tudi škoda denarja in časa za vožnjo v Krško.
Seveda sem že imel parkrat "super idejo", da si kupim poceni avto, ga olajšam kolikor gre in naredim "ta-poceni" tuning, pa ga imam samo za slalome, raceland ipdb.. Ampak se vse kaj kmalu konča pri -kdo bi si mislil- denarju.
Pa drugič...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 25. November 2010, 07:58

Je družinski karavan ja, sam ma pa japonsko kri :twisted:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 25. November 2010, 08:21

Kar se gum tiče: na začetku leta sem kupil nove bridgestone 070. Naredil sem 15k km in bil 6x ali 7x na racelandu. Tudi na javnih cestah nisem vozil preveč gumam prizanesljivo. Preden sem dal zimske gume gor je bilo merjeno z elektronskim šublerjem še 3.4mm profila.

Kar se uničevanja mašine tiče - tistih nekaj izhodov po 6 krogov je ne boš uniču. Lahko delaš nespametno z menjalnikom, lahko teoretično zapelješ s ceste in se zaletiš v klančino ali gume ampak kar se mašine tiče jo boš uničil pa samo če je bila že prej pokvarjena.

Kar se umikanja hitrejšim tiče, pa tud ni nekga problema: če mal pogedaš na začetku k greš na progo kje je kdo in se temu prilagodiš lahko odvoziš teh 6 krogov brez da se morš komu umaknt. Sicer pa kar se umikanja tiče - jst se prov rad umaknem hitrejšemu, da vidim njegove linije in stil vožnje.

Lej če ti doma pustijo pejt. Ne se obremenjevat s tem da je 1.6.. maš reduktor, ga vklopiš, peleš lepo v 3. in 4. prestavi in se zabavaš.

Jaz sem bil tok zagret da sem šel z 1.6 imprezo na drift challenge v logatec. Mislu sm da bo 4wd razred - ker je eno leto prej bil... no pa ga niso organiziral sam zame - dal so me k bmw-jem in ugan kaj? Sploh nisem bil zadnji - bil sem 17 od 28 hehe. :)

Če ti starši pustijo mislim da ni problema. Bolš da si daš duška na racelandu pa vidš kako to gre, kot pa da svoje sposobnosti preizkušaš v okoliških rovtah na poti iz faksa.

Uporabniški avatar
bojc T
Član Subaru kluba
Prispevki: 1462
Kraj: Nožice

Odgovor Avtor: bojc T » 25. November 2010, 09:31

Lepo napisano :-)
Lp

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 25. November 2010, 09:48

irCAR81 napisal/-a:
ijuvan napisal/-a:Meni bi se tudi dopadla varianta kar tako vozit, da malo vidim kako se avto obnaša ko gre preko meje, oz. kje sploh je veja (na navadni cesti mi nekako ni do tega)... :-)
Potem se enostavno prijaviš na Time Attack in voziš.

Pa še firbca me kak čas doseže 1.6 classic. :)
Mene tut firbca kaj bi dosegu z stock shojsano 1.6 prco, in pa kolkrtok letnimi gumami (195/55 R15)

Ampak ne tolk, da bi šou dol na TA :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 25. November 2010, 09:53

Mam pa doma enga aduta...sam mislm da neb zdržu 6 krogov.....Verjetno bi prej zmanjkal bencina :lol: (ker ma lahko max samo 2-3litre bencina v kestlu (Benzkestl od stare kosilnice) ) :lol:

Pa verjetno bi blo understeera za kozlat :lol:

hint: The STROJ
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost