Rally Saturnus 2009

Novosti na domačih in svetovnih tekmovanjih
Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 07. Maj 2009, 12:37

Kle jst nism mislu zavarovanja avta kot takega pač pa o zavarovanju odgovornosti, recmo če ti s svojim avtom podreš kandelaber, ograjo, znak, semafor... če nimaš zavarvano te zadeve skeširaš in niso poceni.

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 07. Maj 2009, 12:39

ja, za rally morajo bit vsi avti izpravni za na cesto in registrirani

za ghd jih pa večina ni registriranih, ker ne vozijo po cestah odprtih za javni promet

mislim pa da je 99% avtomobilov nezavarovanih (mislim kasko.....), ker je to predrago

zavarovan moraš biti le kot voznik, to je bilo okoli 80€ za celo leto

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 07. Maj 2009, 12:40

irCAR81 napisal/-a:Kle jst nism mislu zavarovanja avta kot takega pač pa o zavarovanju odgovornosti, recmo če ti s svojim avtom podreš kandelaber, ograjo, znak, semafor... če nimaš zavarvano te zadeve skeširaš in niso poceni.
za te primere je odgovoren organizator, ki ima te zadeve zavarovane... in kot voznik nimaš nič s tem, ti plačaš štartnino in to je to

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 07. Maj 2009, 12:44

Ko govorite o stroških ... v primeru, da bi peljali eno ali pa dve na leto recimo GHD je bolje avto najet pa mirna Bosna.

spaljeni
Uporabnik foruma
Prispevki: 64
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Avtor: spaljeni » 07. Maj 2009, 13:48

VSI rally avti so registrirani in zavarovani kot vsak drug avto v prometu. Zavarovani so v primeru odgovornosti nasadiš nekoga itd . GHD nima nobene veze z rallyem tam je proga zaprta za promet in ni transferjev.

Najmanjši strošek pri dirkanju je dirkalnik sam tako kot me je motil šalabajzerski pristop v našem timu me moti ta tvoj šalabajzerski pristop k dirkanju Nebivedu ker je to kalsika v slovenskem motošport kjer se dela nesistematsko in se potem čudi kje so rezultati. V dirkanju brez odlične organizacije ni nič ! Dirka sama je samo 5% dela katerega je potrebno vložit za rezultat. Samo sodelovanje je brezpredmetno dirka se po mojemu mnenju na zmago. Če nimaš teoretičnih pogojev za zmago je bolje iti v kazino in vreč ta denar na mizo.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 07. Maj 2009, 14:28

...nekateri bi verjetn dirkal za svoje lastno zadovoljstvo in ne zaradi zmage ;-)

Zrihtano

spaljeni
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: spaljeni » 07. Maj 2009, 14:32

Potem si kupiš avto in furaš trackdaye tko kot ircar in Bistri :)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 07. Maj 2009, 14:39

Ma kakšno zadovoljstvo, za zadovoljstvo ga jst stisnem kr po cesti... kdaj me kdo na semaforju vpraša če sm kej profitiru k sm ga prehitu. Pa mu povem da ga nisem prehitevu zarad profita ampak zarad čistga užitka... da sm lahko tista dva ovinka stisnu, če bi bil za njim pa nebi mogu. To je to. In če bi šel dirkat bi želel met vsaj šanse za zmago. Sam furat se je brezveze, pol si lahk predvoznik... lani sm se neki štulu zravn, pa sm bil prepozn oz. mi kljub obljubam pol na konc kr noben ni mogu več nč zrihtat.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 07. Maj 2009, 16:15

Še za predvoznika je ponavadi "štartnina"

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 07. Maj 2009, 16:22

Mhm, tud jst sem se probu uštulit že, pa poznam koga kje...pa ne gre...tisti z ojri so pač v prednosti...jst pa raje ponucam isti keš za en raceland, pa se vsaj pošteno navozim...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. Maj 2009, 17:11

spaljeni napisal/-a:VSI rally avti so registrirani in zavarovani kot vsak drug avto v prometu. Zavarovani so v primeru odgovornosti nasadiš nekoga itd . GHD nima nobene veze z rallyem tam je proga zaprta za promet in ni transferjev.

Najmanjši strošek pri dirkanju je dirkalnik sam tako kot me je motil šalabajzerski pristop v našem timu me moti ta tvoj šalabajzerski pristop k dirkanju Nebivedu ker je to kalsika v slovenskem motošport kjer se dela nesistematsko in se potem čudi kje so rezultati. V dirkanju brez odlične organizacije ni nič ! Dirka sama je samo 5% dela katerega je potrebno vložit za rezultat. Samo sodelovanje je brezpredmetno dirka se po mojemu mnenju na zmago. Če nimaš teoretičnih pogojev za zmago je bolje iti v kazino in vreč ta denar na mizo.
Poanta je v tem, da če nekdo (v tem primeru ircar) dobro vozi mu en tak garažni team lahko z majhnim vložkom pomaga, da pokaže iz kake moke je, mogoče mu tudi rata kak večji uspeh, pa potem lahko dlje prileze.
En klub, kot ste sami, mu nikoli ne bo dal možnosti, da bi kaj pokazal, ker se raj sami štulite zraven in kakega dobrega voznika raje pohodite in zanikate, kot da bi priznali da je dober voznik.
In klubi večinoma novincev ne spuščajo zraven, vsaj ne brez nekega velikega vložka. In bi to bila ena izmed možnosti, da se proba nekaj narest. In če je poizkus tega šalabajzerstvo, potem vemo kje smo in taki kot si ti pač niste nič boljši od šalabajzerjev, ki bi vsaj poizkusili nekaj narest.
Zato pa imamo motošport v sloveniji u podnu, ker ni ljudi, ki bi probali vsaj kej narest, ampak vsak samo gleda, kje bo čimveč potegnil.

Sej tudi akrapovič, ko je začel, je začel iz ene majhne delavnice, pa poglej danes, kje je. Očitno je bil po tvoje "šalabajzer", ampak ta šalabajzer si je upal in imel jajca, da je začel na veliko, pa še uspelo mu je.

Itak mora sam odločit kako in kaj, jst vem, da vožnjo obvlada in sem pač omenil, da bi lahko probal kdaj tut kej več pokazat. Mogoče mu pa rata.

Sam pa itak vozim tekme samo še v tujini, tam je vsaj vseskupaj na nivoju, pa četudi so samo avtomobili iz "domače garaže".
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

spaljeni
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: spaljeni » 07. Maj 2009, 17:58

Da ne bo pomote nisem več v nobenem klubu niti nimam več želje bit.

Tebi tko k meni na začetku, ni jasno da samo z delom in dobro voljo ne moreš nič narediti . Teamov ki dajejo priložnost mladim upom v sloveniji ni vedno je posredi denar veze.... Tudi v tujini so taki programi zelo redki. Mislim da se sploh ne zavedaš kaj vse je potrebno da se izpelje en rally kje šele sezona. Bistvo dirkanja je zmagovanje ali je kaj drugega?! Kdor ima pa voljo in DENAR za vozkanje okoli pa tudi prav.

Drugače pa ko je bil kolega na M sportovih izborih je čas na progi pomenil zelo malo . So ocenjevali marsikaj drugega kot samo goli čas na brzincu. Zmago je pa pobral tisti z največ financ :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. Maj 2009, 19:05

Meni je to jasno, da samo z delom in voljo ne moreš dost narediti, potrebuje se denar, to je sigurno, vendar kot "garaža team" se lahko prijavi na rally in tekmuje ter se sproba na tekmi. Ni mu treba iskat kluba, ker ga za 1 do 2 vožnji niti ne rabi, če pa kaj naredi v teh dveh vožnjah, ga bodo pa prej opazili in tako so potem mogoče šanse za naprej. Več denarja pa najbrž nebi bilo kot za prvi 2 tekmi. Lahko pa potem proba GHD, samo tam je pa čisto druga pesem.

Problem smo slovenci sami, ker si drug drugemu polena pod noge mečemo, češ, če jaz ne morem tudi drugi ne bodo in v tem je velika napaka. Namesto da bi probali s skupnimi močmi nekaj narest, vsak vleče na svojo stran in drug po drugemu pljuvamo. Pač tipično slovensko.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 07. Maj 2009, 19:40

sej da ne bo pomote, jaz nikol nisem mislil o kasko zavarovanju. Sploh si ne predstavljam agenta, kako bi zijal, ko bi mu pripeljal dirkalnik na kasko zavarovanje :roll:
Dejstvo pa je, da mora bit avto registriran v prometu, kar pa brez obveznega zavarovanja odgovornosti ne gre.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

spaljeni
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: spaljeni » 07. Maj 2009, 19:56

Ja nč te nebi zijal čudno povedal bi kulko košta in to je to večina dirkalnikov je kupljenih na lizing in so posledično tudi dobro zavarovani.

Nism reku da rabiš klub samo še kar ne razumeš da tudi če te "opazijo" ti ne bo nucalo ama nič. Poglej si jerama pa logarja oba sta začela z garaža teami pa ne boš verjel še kr z istimi ljudmi dirkata dajeta pa še vedno po večini svoj denar.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov