Avtoslalom Šempeter 5.7.2009

Novosti na domačih in svetovnih tekmovanjih
Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Julij 2009, 10:37

bojc T napisal/-a:zmer gre kej narobe:D
Tole mi je znano... :)

Važn da je volja. Pa da se slalomi sploh organizirajo.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Julij 2009, 10:51

Aja, prejle k sm bil že v elementu šimfanja sm pozabu oment še neresnost pri 'prestopu' ciljne črte. No sodnik je stal 15m stran od cilja, kar je približno tako kot publika in od tam preverjal če si prevozil črto ali ne. Tekmovalec se je zelo sumljivo ustavil na črti. Malo zastal, sodnik se je zbudil, pogledal, tekmovalec je premaknil vozilo, sodnik pomahal naj ustavi a ker se je že premaknil, mu je pomaha da je ok. Če bi naredil to kdo od nas bi bila 1000% črta.

Uporabniški avatar
schkorc
Uporabnik foruma
Prispevki: 48
Kraj: Prebold

Odgovor Avtor: schkorc » 06. Julij 2009, 18:56

Lep pozdrav

Vidim, da smo ga očitno malo posrali.... Kar se tiče celotnega slaloma smo tokrat bili samo v vlogi izvajalca, organizator pa je bil nekdo drug, ampak je tako naneslo, da smo morali za veliko stvari poskrbeti sami v zadnjem času, čeprav je bila to naloga koga drugega... pa nima veze.

Glede gum... Priznam, da smo na gume malo pozabili in smo oziroma so jih začeli pripravljati zadnji čas (ko se že nobenemu ni več dalo in so vsi bili utrujeni), tako so se odločili, da jih ne bi postavljali na "nepomembna" mesta, kot je recimo zraven vrat. Nekateri so bili (in so še) mnenja, da je dobro, če mora voznik malo pomisliti kam mora peljati. Na prejšnjem slalomu mislim, da ni nihče zgrešil proge, ker je sploh ni mogel, in takrat je nekatere voznike to motilo, češ da je brez veze, če ti ni treba zraven misliti. Sedaj se je delal kompromis, ampak bo očitno bolje, če se postavijo vse gume kot je bilo '06, bom naslednjič sam poskrbel za to.
Na katerem delu proge pa je sploh bil ta problem? Sploh nisem vedel, da je bilo kar 14 nepravilnih voženj v eni rundi, vedel sem za kakšne 3, drugače bi pred začetkom uradnih voženj nanosil tja kakšne gume.

Glede štetja stožcev in nepravilnih voženj... Ljudje, ki so pobirali stožce niso bili "naši" ampak smo jih dobili od organizatorja in so zadevo opravljali prvič, tako da je trening bil trening tudi za njih in za sodnike pa tudi ostale. Prvič smo sedaj poskusili z dvema avtomobiloma hkrati, v čemer pa smo še novinci in imamo še nekaj težav. Z enim avtomobilom nam je takrat vse klapalo vredu, tukaj pa so se sodniki lovili kdo in kdaj. Prav tako tokrat ozvočenje in napovedovalec ni bil naš. Na trening vožnji je kar naprej odpovedovalo ozvočenje pa še napovedovalec ni vedel kako in kaj zato se sploh ni nič govorilo, na drugi vožnji sta ozvočenje in napovedovalec oživela in se je končno govorilo dosežene čase, ampak ker so zvočniki bili preblizu časomerilske ekipe se sodnik in časomerilec enostavno nista slišala, zato so se stožci in ostalo prišteli šele na koncu vožnje, zato je tudi malo dle trajalo, da so bili rezultati.
Glede ciljne črte sem pa tudi sam videl in parkrat opozoril, da se premalo natančno preverja,... bilo nas je premalo, kar je je, bomo poskusli naslednjič to popravit.

Upam, da ste vseeno bili zadovoljni in da nam napake odpustite, mi pa jih bomo poskusili naslednjič odpraviti.

LP, Primož

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Julij 2009, 20:13

Okey. Korektno napisano. Priznam, da je veliko težje spremljat 2 na progi.. tako za sodnike, kot tudi za gledalce (pač ne morš vsazga v detajle gledat kaj počne na celi progi). Morš bit kr skos 100% skoncentriran, da kej ne spregledaš in ne narediš krivice. Najbrž se je tudi zgodilo da je kdo hotel peljati samo 2 kroga ali pa kar 4. :P Slabost dveh avtov na progi je tudi, da ni vmesnih časov... ampak lej. Slalom ni bil tako slab, da nebi mogel biti še slabši.. v bistvu sploh ni bil slab. Mel je par pomankljivosti in glede na to da se jih zavedate sem prepričan da tega v prihodnje ne bo.

Upam da se ga bom takrat lahko tudi sam udeležil.

Pa presenečen sem bil kako so bili ta dobri voziki tako zelo skupaj po časih - kljub trem krogom.

Na koncu nisem preveč zbrano spremljal, zakaj ste Draganu mahli z rdečimi zastavami?

Mogoče bi lahko zadnjih 5 v finalni vožnji, vozilo tako da bi bil samo en na progi.

Tole z "vstopnino" je dobra varjanta. Načeloma ni za ogled treba plačat nič ampak smo z veseljem dali 2€. V bistvu smo gospoda opazili šele ko smo odhajali, pa se nam je zdelo edino prav da smo šli lepo nazaj do njega. Pohvalno.

Uporabniški avatar
bojc T
Član Subaru kluba
Prispevki: 1462
Kraj: Nožice

Odgovor Avtor: bojc T » 07. Julij 2009, 07:10

Jah ne sej je blo fajn, jest sm bil že tretjič pa je blo zmer luštn, progo sm pa letos falil prvič in mi sploh ni blo jasn, pač nism bil dost pozoren :?

Evo filmček
http://www.youtube.com/watch?v=OhLbV2GU_f8
Lp

Uporabniški avatar
schkorc
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: schkorc » 07. Julij 2009, 08:54

irCAR81 napisal/-a:...
Mogoče bi lahko zadnjih 5 v finalni vožnji, vozilo tako da bi bil samo en na progi.
...
Tale predlog se mi zdi zelo dober, in res nismo pomislili na kaj takega. Že tako je zanimivo pogledat hitrejše voznike in avtomobile in če sta hkrati dva na progi jih ne moreš slediti... Tako da naslednjič si bomo res sposodili tole idejo :-).

Glede Dragana tudi sam nisem vedel zakaj se sploh gre... Zdi se mi ful brezveze, da se je tako naredilo kot se je. Zadeva je bila takšna, da naše ure enostavno niso merile časa (da se je to že prej zgodilo mi ni poznano), kaj je bil vzrok ne vem, ali je Dragan prehitro štartal, ali je bila napaka v celicah, ali v štarterju ne vem in niti ni tako zelo pomembno. Pač čas se ni meril in zato se je poskusilo Dragana ustavit, prvo po ozvočenju (kar je prej pri kakšnemu vozniku bilo dovolj, da se je ustavil) potem s sodniki in mahanjem, ker ni bilo odziva in Dragan še ni bil v zadnjem krogu, se je nekdo (verjetno glavni sodnik) odločil, da se mu pomaha z rdečo zastavo in se ga tako ustavi. Na sestanku voznikov je bilo povedano, kaj katera zastava pomeni (bile so samo rumena za opozorilo na nevarnost in rdeča za takojšno ustavitev). Dragan se po vsaj petih prevoženih rdečih zastavah ni ustavil in odpeljal vožnjo do konca (če bi se ustavil bi vožnjo še enkrat odpeljal z ogretimi gumami). Zato se je žirija odločila da ga diskvalificira. Ne vem res je izpadlo nerodno, sploh ker smo v dobrih odnosih z Draganom, ampak kaj če bi na progo pobegnil recimo kak otrok in se Dragan kljub opozorilu ne bi ustavil?... Upam da Dragan ne bo zameril in da bo zadevo prespal in videl, da odločitev ni bila napačna.... Res mogoče ne bi bilo potrebno uporabiti rdečih zastav, ampak, če so se uporabile jih je potrebno upoštevati!

....
Pa ko ste bili prej pri kritiziranju imam še sam eno kritiko :-), ni mi še povsem jasno zakaj se je trening vozil po poljubnem vrstnem redu, ampak mislim da je bilo tako kot je bilo vedno do sedaj veliko bolje.

Aja še vedno ne vem na katerem delu proge je bila težava z nepravilnimi vožnjami.

BTW: bojc T avto se dobro pelje, amortizerji imajo res ogromno hoda :-), ampak odpeljal si pa zelo dobro.

LP, Primož

Uporabniški avatar
bojc T
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: bojc T » 07. Julij 2009, 09:03

Hvala, sej avto je še čist original, ga mam manj kot en teden, upam da ga še mal zrihtam do naslednjič, ker zdele ni blo cajta :D
Lp

Uporabniški avatar
bojc T
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: bojc T » 07. Julij 2009, 09:05

Kar se pa finalnih voženj tiče bi pa definitivno rezkiral tiste 10 minut pa jih recimo zadnjih 5 ali 10 spustil enega po enega :D
Lp

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 07. Julij 2009, 09:10

schkorc napisal/-a:Aja še vedno ne vem na katerem delu proge je bila težava z nepravilnimi vožnjami.
Če pelješ od starega štarta čez šikano, dolg 180 ovinek v levo, potem so pa na tisti ravnici, kjer maš na levo nekaj dreves (in sodnike v senci) par 'umetnih' vijug s kegli. No tam so bili kegli malo dvoumno nastavljeni in tist ki je hotel v duhu slaloma slalomirat, si je naredil preveč dela in šel narobe okoli njih. To je to. :)

Kar se tiče zadnje Draganove vožnje in rdečih zastav. Nisem vedel točno zakaj so zastave, niti nisem počakal na epilog.. ampak glede na to kako je peljal mimo sem bil že takrat mnenja da je vse razen diskvalifikacije brezveze. Žal tako pač je. Res da na slalomu do sedaj nismo bili preveč navajeni gledat zastavce in najbrž bi jih sam tudi spregledal.. pa mogoče še 80% ostalih.. ampak žal...

Uporabniški avatar
schkorc
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: schkorc » 07. Julij 2009, 09:49

Prvouvrščeni Emir Ribič:
http://formula.avtomanija.com/fotoz/Ost ... 5475/8.jpg

Drugouvrščeni Janko Medved:
http://formula.avtomanija.com/fotoz/Ost ... 5475/9.jpg

Tretjeuvrščeni moja malenkost :) Primož Škorjanc:
http://formula.avtomanija.com/fotoz/Ost ... /end_s.jpg

(Foto: Simon Omahen)

Več fotografij je mogoče videti: TUKAJ ali TUKAJ oziroma kmalu tudi na naši spletni strani

Rezultati:
prva vožnja generalno

druga vožnja generalno

skupna generalna uvrstitev

...

Se pravi potem je bil problem na začetku tiste ravnine proti krožnem in ne na koncu čisto pri krožnem? Recimo na temle filmčku se mi zdi da je nemogoče zgrešiti bilokatera vrata. Verjetno so bila potem problematična prva vrata po zavoju?

LP, Primož

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 07. Julij 2009, 09:56

schkorc napisal/-a:temle filmčku
Od 8s naprej so težave. Tako kot je Ribič odpeljal zgleda res na izi... ampak dejansko so različni vozniki najdl popolnoma različne napačne poti vmes. In vsazga k sm gledu je zgledal skor k da je tko prav. :) Mogoče koga sodniki sploh opazil niso da greši.

Uporabniški avatar
bojc T
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: bojc T » 07. Julij 2009, 12:25

Jah v taprvo greš narobe pol pa avtomatsko še druge dve, sej pravm na treningu sm vozu vse tri kroge narobe, pa mi tud na misu ni pršlo da sm kej falil :D
Lp

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 07. Julij 2009, 14:24

Dvojna zmaga MRC racinga. Dobri so fantje.

Tudi tebi bojč cestitke, še kak slalom s tem avtom pa bo.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
Neo57
Uporabnik foruma
Prispevki: 635

Odgovor Avtor: Neo57 » 07. Julij 2009, 19:31

schkorc, da nis ti zanalašč uro zaebu, pa Dragona diskvalificiru :?: :twisted: :lol:
K zdj si glih bron ujel :D == ŠALA :!:

Edino prav ste nardil. Pravila veljajo za vse.
Je pa čudno da Dragan po desetletju dirkanja ne ve kaj pomenijo rdeče zastave.

Slalom je bil OK, ircarjev predlog je zmaga.

Bojcu pa čestitke, da se sploh lahko zleze v CRX-o :D
Impreza STI 2,1 stroker by SCOOBY.SI

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 07. Julij 2009, 19:59

hehe, sam res bojč... kako? :twisted:

Vsem čestitke!
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost