Zamenjava ozvočenja v outbacku 2007

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4463
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Zamenjava ozvočenja v outbacku 2007

Odgovor Avtor: danci1973 » 31. Avgust 2022, 19:57

BackW00d napisal/-a:
31. Avgust 2022, 19:31
Jaz sem pri meni in pri bratu razdiral tole, pa se mi ni nikoli zdelo da bi tam spravil amp zraven. Torej moraš met res mali ojačevalec tole.
A je D-klasa?
200 x 38 x 65 mm
https://www.alpine.com.au/wp-content/up ... 68x432.png
Po moje je D-klasa.
BackW00d napisal/-a:
31. Avgust 2022, 19:31
Tam pod tepihom je sicer neugodno zarad zračenja volje, ampak saj če ne butaš nonstop do konca naglas, pol ni panike (sam mam rad musko prilično naglas).
Imam ga še s prejšnjega avta, kjer je živel na enakem mestu, tako da najbrž mu ni prehudo.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 01. September 2022, 08:55

Sej če je D klasa pa na 4 ohm, pol mu ni nobene panike. Glede na velikost je ziher D. Če nebi bil bi se ti pregreval pomoje v taki škatli. Ker ni čans da AB klasa disipira za 4x45WRMS moči čez tole ohišje, ki ima razmeroma malo reber.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 01. September 2022, 12:03

@danci

Enkrat bi poslušal tale tvoj setup, če boš kaj okoli Vrhnike, al pa jaz v bližini MB, se slišiva ;)
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4463
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 01. September 2022, 13:17

Ni problema... :)

Če boš dobro naštudiral menjavo puš na mostu, ti še mojega pripeljem. :innoc

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 01. September 2022, 13:41

Zmenjen :thup

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 06. September 2022, 15:29

najverjetneje bo tole šlo v avto: sicer najprej radio in zvočniki, malo kasneje še amp in sub (na žalost ne serjem € :oops: )

Radio:

https://www.pioneer-car.eu/eur/products ... ifications

Amp:

https://www.esxaudio.de/quantum-q-fourv ... 4rker.html

Zvočniki:

https://www.orangeaudio.si/avtozvocniki-esx-sxe62c

Woofer:

https://www.caraudioempire.com/aktivni- ... usway-sub1

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. September 2022, 19:52

Napram temu kar je zdej v avtu bo tale kombinacija znanstvena fantastika :)

Zvočnikom naredi ornk škatljo, pa bo tako igralo da ničjasno!
Jaz sem mel maximum enkrat 160WRMS zvočnike na vrata vezane pa 175WRMS ojačevalec in je tako pokalo da konec :) To je folk kr čukasto gledal :D

Za vse to ne pozabi še enega kompleta kablov za priklop obojega (en komplet bi mogoče bil dosti za obe stvari zvezat, ker bojo bolj spredaj. Edino kar še pol rabiš nekako signal spravit na oba ojačevalca.
Na vrata vrži vsaj kilo ali dve bitumna. Ali samolepljivga ali pa ga sam nalepiš s sprej-limom. Brez bitumna bo pri taki moči kar pošteno vibriral pleh.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 06. September 2022, 21:22

Nč bat, bojo tud kabli in izolacija uštimani vsaj približno tako kot mora bit. Sicer dampiral nisem še nikol, ampak taka znanost pa spet ne more bit. Za boxe v vratih bomo pa vidl, kolk bo kej prostora. Zvočniki naj bi bili nekoliko nižji kot običajno, tko da držimo pesti :mrgreen:

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. September 2022, 21:38

Nevem kolk se maš namen igrat s tem. Sam sem delal od poliestrskih boxov na panele vrat (box ki se je namestil na panelo), do tega da smo v sama vrata naredil poliesterski box (to je cela jeba ne priporočam, pa itak flekserca je pela ko budala da je to poratalo).
Kot sem že omenil v imprezi sem vse luknje kjer je prosto pihalo zaprl z aluminijasto ploščo in silikonom, manjše sem polepil s katranom, pa je bila že kar razlika.

Limanje materiala na zunanji pleh (z notranje strani) pa ni nič težkega. Prej moraš le oprat prah in umazanijo, da lepilo ornk prime, pa je to pol gud za veke vekov....Bolj je jeba da moraš pazit da si ne pokolješ rok na vseh robovih, ko itak probavaš roke notri v vrata dobit čez tiste luknje ki so na voljo. Tam po vogalih je najmanj pomembno da lepiš. Najbolj pomembno je lepit tam kjer so velike ploskve najmanj podprte, torej po sredi oziroma zgoraj in spodaj od ojačitve, ki je (ponavadi) v vratih.

Ampak dejstvo je, da če daš na vrata ornk diht box, pol 16.5cm igra tako preklemano dobro da težko verjameš da lahko toliko dobiš iz tako majhnega zvočnika.
Po drugi strani pa zvočniki za doma, ki so isto 16.5cm igrajo tolk da so že 2x policaji hodli zvonit da mi čestitajo kako dobro igra to ob treh zjutraj :D

VW (da mal piknem nebiveduja) so imeli že kar hmalu na vratih povsem zaprt pokrov z 20 vijaki. in tam notri je vsak zvočnik dobro igral že leta 2004. Takrat so pri Subaruju dajali svrš akustike v avto. 14 cm zvočnik (leva mera u božjo mater) s papirja ki ga je voda zjebala v par letih pa radio z nekimi 35Wmax (mogoče 15W RMS). AAAAMpak dali ap so visokotonec v komplet, da je poleg NIČ basa v glavo nabijalo viška visokih tonov :thup

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 07. September 2022, 05:14

Hehe, ja takle mamo v Subarujih :facepalm

Moja je imela prej golfa sedmico, ma to je špilal res dobr, tam nimaš kej menjat...

Danes grem do gabrca po nadomestni kompletni radio in komplet armaturko, ta radio ki je sedaj v avtu, gre pa na ponk pa v razrez, da se naredi plac za 1din radio in še en odlagalni prostor. Sem videl pri parih, ki so imeli nadomestni radio stlačen zgoraj med zračniki, sam me je to kr neki, poleg tega pa spodaj še original radio :facepalm

Neki tazga
mqdefault.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. September 2022, 06:31

BackW00d napisal/-a:
06. September 2022, 21:38
VW (da mal piknem nebiveduja) so imeli že kar hmalu na vratih povsem zaprt pokrov z 20 vijaki. in tam notri je vsak zvočnik dobro igral že leta 2004. Takrat so pri Subaruju dajali svrš akustike v avto. 14 cm zvočnik (leva mera u božjo mater) s papirja ki ga je voda zjebala v par letih pa radio z nekimi 35Wmax (mogoče 15W RMS). AAAAMpak dali ap so visokotonec v komplet, da je poleg NIČ basa v glavo nabijalo viška visokih tonov :thup
To je zato, ker subaru je za vozit in uživat v zvoku mašine, VW je pa bolj za gledat, zato so zeljarji vanj dali boljše zvočnike, da lastniki od žalosti kak jajca majo vsaj musko lahko poslušajo. (da te mal piknem) :innoc :twisted:
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. September 2022, 08:31

Če ni kolkrtolk OK muske v avtu je kr hitr dolgočasno. Neglede na zvok. Dokler se na šiht voziš s tem avtom ne rabiš govorit o tem kako uživaš v zvoku mašine, ker je to larifari.

LSlabe, ti boš original radio ven odfleksal in na to mesto stlačil 1DIN, ane ?? Na vrhu pa ti ostane potem poraba/ura pa tisti ladlc?

Je po širini dost placa tam spodaj, da bo to šlo notri? Je original radio zadaj cca toliko (ali celo enako) širok kot 1DIN?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. September 2022, 08:44

BackW00d napisal/-a:
07. September 2022, 08:31
Če ni kolkrtolk OK muske v avtu je kr hitr dolgočasno. Neglede na zvok. Dokler se na šiht voziš s tem avtom ne rabiš govorit o tem kako uživaš v zvoku mašine, ker je to larifari.
Za razliko od starih subarujev izpred 2010, so v novejših musko že kar dobro poštimal. Se pozna, da so bili dizli dosti na odstavnih pasovih, pa so rabil musko poslušat, dokler jih niso odpeljal do servisov.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 07. September 2022, 09:55

BackW00d napisal/-a:
07. September 2022, 08:31

LSlabe, ti boš original radio ven odfleksal in na to mesto stlačil 1DIN, ane ?? Na vrhu pa ti ostane potem poraba/ura pa tisti ladlc?

Je po širini dost placa tam spodaj, da bo to šlo notri? Je original radio zadaj cca toliko (ali celo enako) širok kot 1DIN?
Sicer še nisem odprl, ampak pomoje mora bit placa zadost. Zaenkrat še ne vem ali bo poliester akcija, ali bomo kej 3D printal, kakšen unikaten detajl bo ziher vmes, bomo videl, je reku ta slep :vctry

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. September 2022, 09:57

To je res, tudi vmesniki v novejših subarujih so končno na ravni tekmecev. (ali v določenih primerih celo višje).
Dolgo so vztrajali s starim receptom, a končno spregledal da je velik del izkušnje v avtu tudi infotainment.

Saj 15 let stari subaru modeli s 6x CD vekslerjem in hkratnim kasetarjem tudi niso bili za v koš (pred 20 leti) :)

V novejših avtih več dejansko nima smisla nadgrajevat. Razen če pač dodaš nek nizkotonec da malce bolj zatrese. Ostalo načeloma štima.
Je pa fajn da majo večinoma vsi novejši radiji pripravljen izhod zadaj :thup

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov