Menjava avtoradia

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 29. Julij 2008, 20:37

Alpinca sem v trojko kar težko stlačila, predvsem zaradi vsega kablovja. V moji bivši dvojki je pa bilo še dovolj prostora zadaj. :?

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 29. Julij 2008, 22:02

Mah, sej sam radio gre not, sam pomatrat se morš mal. Tista prečka zadaj je precej nerodno postavljena... Jst sm mel največ problemov zarad tega kr so ble zadaj v radio prklopleni trije pari RCA bananc, ki so ble za cca. 1 cm predolge, tko da sm mogu nabavit L-člene, pol je pa šlo. Je pa res, da je zadi en tud precej debela "klobasa" kablovja, ki jo morš umaknit, drgač se zna zataknit med radio in prečko. Men je ogromno pomagalo, da sem imel od zgoraj dostop do zadnje strani radia, tko da sem lahko umikal zadeve, ki so ble v napoto...

No, v foresterju tiste prečke zadaj ni, pa tud kablovja je precej manj in posledično je placa precej več...

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 30. Julij 2008, 05:19

Radio je notri. Šel sem do lokalnega mojstra, ki mi je zadevo v eni uri uredil. Malo je bentil nad izvedbo, vendar mu je kar šlo.
Najprej razdiranje armature, radio ven, potem je iskal vsak kabelček posebej, da je zadevo pravilno zvezal (ta korak bi verjetno lahko preskočil, če bi imel pravi konektor), nato pa vgradnja.

Zadeva deluje, nekaj stvari me sicer moti (ampak to mene tako vedno pri tehničnih stvareh, ker ne razumem kako butasto lahko kaj naredijo). Več bom ob priliki napisal, ko malo zadiham.
Žal mi je, da nisem imel aparata pri sebi, saj bi lahko naredil lepo reportažo, ker se je tip lepo lotil zadeve.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 30. Julij 2008, 07:55

Kdo pa je bil ta lokal majster ?

Jst sm tudi malce bentil nad izdelavo, sploh nad debelinami kablov, in pa zelo zelo slabo maso ( - kabel) ki pride na radio, saj zaradi slabe mase radio pobira razne motnje kot so šumi in prizvoki ki jih spuščajo drugi porabniki v avtu (ventilator,alternetor,brisalci,ipd) zato sm tudi sam potegnu močnejši kabel za maso ki sem ga vezal direktno na karoserijo in so šumi takoj izginili...tko da če ima kdo probleme z šumi,poki ipd...pojačajte maso :)

Drugače pa je impreza 92-00 kr solidno pripravljena za radie raznih veličin....po večini prideš skozi pepelnik spodaj do radia,in je placa za kable tlačit več kot dovolj. Sam imam kar oobilen radio + 3xRCA činč kable + DC/DC pretvornik, ki je v velikosti polovico cigaretne škatlice + marsiker kabl še :D pa je šlo bolj kot ne brez problemov vse čez....

uglavnm je ves trud poplačan z prvim trenutkom ko uzreš nov radio v avtu in takoj veš, da se je splačalo mičken pomatrat :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 30. Julij 2008, 08:38

Nisem bil v tvojem koncu :D

Sicer pa sam poznam Simon's avtoakustiko (še kolega iz otroštva), pa je očitno že kar nekaj časa na dopustu.
Zato sem šel k Pangeršiču, kjer so mi doslej avtoelektriko vedno lepo in poceni uredili. Tudi tokrat se mi ni zdelo drago. Z računom za montažo (pa tistega konektorja nisem imel) in še dodatno menjavo dveh žarnic (vključno z žarnicama seveda) pri zadnji tablici sem plačal 24 evrov. Meni se zdi zelo poštena cena. Pa tudi potrudijo se.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 30. Julij 2008, 09:52

Sm mislu če si kje v LJ bil....tam poznam neki monterjev....cena je ugodna ja, važno je samo da ti je vse poizoliral tko kot je treba da nebo kakih isker + ognja. K sm že gledu čez okno kako so praznili gasilske aparate v avtomobilih :D nič kaj lep prizor ;)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 30. Julij 2008, 13:30

Bil sem zraven in za moje pojme je lepo narejeno.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost