Xsenon projektorske leče - group buy
Re: Xsenon projektorske leče - group buy
Tako je, luč je treba dat narazen. Ni problema, sem poskusil oba načina (pečico in industrijski fen) pa oba delujeta.
Te leče pašejo v Imprezine parabole, saj je samo sprednji del v luči, preostalo pa gleda od zadaj ven. Povečati je treba luknjo, ki sedaj služi kot sedež za žarnico. Potem odviješ sprednji del na leči, vstaviš od zadaj notri, priviješ navoj nazaj na lečo, da jo fiksiraš. Zalepiš steklo nazaj, priklopiš in to je to.
Te leče pašejo v Imprezine parabole, saj je samo sprednji del v luči, preostalo pa gleda od zadaj ven. Povečati je treba luknjo, ki sedaj služi kot sedež za žarnico. Potem odviješ sprednji del na leči, vstaviš od zadaj notri, priviješ navoj nazaj na lečo, da jo fiksiraš. Zalepiš steklo nazaj, priklopiš in to je to.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
In za kok procentov pol to bolš svet? Na kaki razdalji je moteče za nasprotna vozila, kok več/manj štroma porabjo?
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Ravno zaradi leč niso moteče za nasprotno vozeča vozila. Kolk boljš svet v cifrah ne vem, ampak če primerjam navaden xsenon in H4 žarnice, je bistvena razlika. Boljša svetloba, svetlobni kot je večji.
-
uporabnikbodoci
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 20
Kar sem kdajkoli bral o xenonkah je vedno bilo govora o 300% boljši svetilnosti in do 25,000 ur delovne dobe (napram 600 uram halogenk).
Poraba je nižja, svetilnost pa večja, točne cifre bo pa stric google vedel. Teh 250k ur delovne dobe je v teoriji, ker niso redke, ki precej prej crknejo, kar je v primeru original zadev zoprno, ker je cena žarnice kr lepa.
Thomas, potem tisti original plehnati reflektorji ostanejo v žarometu? Pol se pa verjetno "angel eyes" ne vidi izpod le-teh.
Kot sem rekel, me zadeva zanima, samo bi rad videl kako primerjavo, v stilu dveh identičnih imprezinih lučeh, fiksiranih na desko, da primerjalno svetita na kako ogromno površino, ker sem leči navkljub še zmeraj skeptičen. Bi pa rad bolje videl
Thomas, potem tisti original plehnati reflektorji ostanejo v žarometu? Pol se pa verjetno "angel eyes" ne vidi izpod le-teh.
Kot sem rekel, me zadeva zanima, samo bi rad videl kako primerjavo, v stilu dveh identičnih imprezinih lučeh, fiksiranih na desko, da primerjalno svetita na kako ogromno površino, ker sem leči navkljub še zmeraj skeptičen. Bi pa rad bolje videl
Zadnjič spremenil strumf666, dne 10. Junij 2012, 23:49, skupaj popravljeno 2 krat.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
In ko ti crkne žarnica, vse jovo-na-novo?Thomas22 napisal/-a:Tako je, luč je treba dat narazen. Ni problema, sem poskusil oba načina (pečico in industrijski fen) pa oba delujeta.
Svetilnost naj bi bila 3x večja ob nekaj manjši porabi (35W / žarnico). Ampak ko sem prvič peljal avto s HID žarometi, sem bil kar malce razočaran - sem pričakoval precej 'več'.strojnik005 napisal/-a:In za kok procentov pol to bolš svet? Na kaki razdalji je moteče za nasprotna vozila, kok več/manj štroma porabjo?
No ja, kakšno 0 je treba stran vzet, pa bo kar držalo.uporabnikbodoci napisal/-a:Kar sem kdajkoli bral o xenonkah je vedno bilo govora o 300% boljši svetilnosti in do 25,000 ur delovne dobe (napram 600 uram halogenk).
Če bi tistih 25000 držalo, bi ob povprečju 4 urah vožnje / dan to pomenilo 17 let. Torej bi zdaj počasi začele crkovat prve HID žarnice...Wikipedia napisal/-a: The average service life of an HID lamp is 2000 hours, compared to between 450 and 1000 hours for a halogen lamp.
A napisa 'Nicht im erlaubt im Bereich der StZVO! ' ni nihče opazil?
D.
Ohišje z lečo ostane noter in se menja le žarnica, ki pa ne crkne kar dolgo časa.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Kolikor jaz razumem, nič ne ostane.strumf666 napisal/-a: Thomas, potem tisti original plehnati reflektorji ostanejo v žarometu? Pol se pa verjetno "angel eyes" ne vidi izpod le-teh.
V bistvu je obstoječi žaromet samo še 'ohišje' oz. 'nosilec' za popolnoma nov žaromet, ki uporablja HID žarnice in lečo za optiko.
Te leče so še vedno nelegalne, saj je po EU direktivah za HID žaromete potrebno imeti še pranje le-teh in pa avtomatsko regulacijo višine snopa.Kot sem rekel, me zadeva zanima, samo bi rad videl kako primerjavo, v stilu dveh identičnih imprezinih lučeh, fiksiranih na desko, da primerjalno svetita na kako ogromno površino, ker sem leči navkljub še zmeraj skeptičen. Bi pa rad bolje videl
Torej se žarnica potem da menjat od zadaj... No ja, to potem ni tako grozno.Thomas22 napisal/-a:Ohišje z lečo ostane noter in se menja le žarnica, ki pa ne crkne kar dolgo časa.
D.
Pranje žarometov GT-jka ima, za avtomatsko regulacijo višine snopa pa ne vem če/lahko preverjajo. Bolj me zanima kako očitno bi izpadlo, da je žaromet predelan; poleg primerjave, da se vidi razlika seveda.
-
uporabnikbodoci
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 20
Bodi brez skrbi da preverjajo.strumf666 napisal/-a:Pranje žarometov GT-jka ima, za avtomatsko regulacijo višine snopa pa ne vem če/lahko preverjajo. Bolj me zanima kako očitno bi izpadlo, da je žaromet predelan; poleg primerjave, da se vidi razlika seveda.
- Andrej Vončina
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 86
- Kraj: Žiri
a samoizravnalnih amortizerjev pa ne upoštevajo tuki zravn?
4X4 more bit!
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ni to isto... Ti amortizerji se izravnajo počasi glede na obtežitev.Andrej Vončina napisal/-a:a samoizravnalnih amortizerjev pa ne upoštevajo tuki zravn?
Xenon projektorji pa (naj bi) se prilagajali hitro tudi glede na nihanje vozila, glede na neravnine na cesti ipd.
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov