Xsenon projektorske leče - group buy

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Re: Xsenon projektorske leče - group buy

Odgovor Avtor: Thomas22 » 10. Junij 2012, 22:38

Tako je, luč je treba dat narazen. Ni problema, sem poskusil oba načina (pečico in industrijski fen) pa oba delujeta.
Te leče pašejo v Imprezine parabole, saj je samo sprednji del v luči, preostalo pa gleda od zadaj ven. Povečati je treba luknjo, ki sedaj služi kot sedež za žarnico. Potem odviješ sprednji del na leči, vstaviš od zadaj notri, priviješ navoj nazaj na lečo, da jo fiksiraš. Zalepiš steklo nazaj, priklopiš in to je to.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 10. Junij 2012, 22:48

In za kok procentov pol to bolš svet? Na kaki razdalji je moteče za nasprotna vozila, kok več/manj štroma porabjo?
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 10. Junij 2012, 22:59

Ravno zaradi leč niso moteče za nasprotno vozeča vozila. Kolk boljš svet v cifrah ne vem, ampak če primerjam navaden xsenon in H4 žarnice, je bistvena razlika. Boljša svetloba, svetlobni kot je večji.

uporabnikbodoci
Uporabnik foruma
Prispevki: 20

Odgovor Avtor: uporabnikbodoci » 10. Junij 2012, 23:13

Kar sem kdajkoli bral o xenonkah je vedno bilo govora o 300% boljši svetilnosti in do 25,000 ur delovne dobe (napram 600 uram halogenk).

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 10. Junij 2012, 23:47

Poraba je nižja, svetilnost pa večja, točne cifre bo pa stric google vedel. Teh 250k ur delovne dobe je v teoriji, ker niso redke, ki precej prej crknejo, kar je v primeru original zadev zoprno, ker je cena žarnice kr lepa.

Thomas, potem tisti original plehnati reflektorji ostanejo v žarometu? Pol se pa verjetno "angel eyes" ne vidi izpod le-teh.

Kot sem rekel, me zadeva zanima, samo bi rad videl kako primerjavo, v stilu dveh identičnih imprezinih lučeh, fiksiranih na desko, da primerjalno svetita na kako ogromno površino, ker sem leči navkljub še zmeraj skeptičen. Bi pa rad bolje videl :D
Zadnjič spremenil strumf666, dne 10. Junij 2012, 23:49, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4464
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 10. Junij 2012, 23:48

Thomas22 napisal/-a:Tako je, luč je treba dat narazen. Ni problema, sem poskusil oba načina (pečico in industrijski fen) pa oba delujeta.
Te leče pašejo v Imprezine parabole, saj je samo sprednji del v luči, preostalo pa gleda od zadaj ven. Povečati je treba luknjo, ki sedaj služi kot sedež za žarnico. Potem odviješ sprednji del na leči, vstaviš od zadaj notri, priviješ navoj nazaj na lečo, da jo fiksiraš. Zalepiš steklo nazaj, priklopiš in to je to.
In ko ti crkne žarnica, vse jovo-na-novo? :thdwn
strojnik005 napisal/-a:In za kok procentov pol to bolš svet? Na kaki razdalji je moteče za nasprotna vozila, kok več/manj štroma porabjo?
Svetilnost naj bi bila 3x večja ob nekaj manjši porabi (35W / žarnico). Ampak ko sem prvič peljal avto s HID žarometi, sem bil kar malce razočaran - sem pričakoval precej 'več'.
uporabnikbodoci napisal/-a:Kar sem kdajkoli bral o xenonkah je vedno bilo govora o 300% boljši svetilnosti in do 25,000 ur delovne dobe (napram 600 uram halogenk).
No ja, kakšno 0 je treba stran vzet, pa bo kar držalo.
Wikipedia napisal/-a: The average service life of an HID lamp is 2000 hours, compared to between 450 and 1000 hours for a halogen lamp.
Če bi tistih 25000 držalo, bi ob povprečju 4 urah vožnje / dan to pomenilo 17 let. Torej bi zdaj počasi začele crkovat prve HID žarnice... :lolno

A napisa 'Nicht im erlaubt im Bereich der StZVO! ' ni nihče opazil?

D.

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 10. Junij 2012, 23:53

Ohišje z lečo ostane noter in se menja le žarnica, ki pa ne crkne kar dolgo časa.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 10. Junij 2012, 23:56

strumf666 napisal/-a: Thomas, potem tisti original plehnati reflektorji ostanejo v žarometu? Pol se pa verjetno "angel eyes" ne vidi izpod le-teh.
Kolikor jaz razumem, nič ne ostane.

V bistvu je obstoječi žaromet samo še 'ohišje' oz. 'nosilec' za popolnoma nov žaromet, ki uporablja HID žarnice in lečo za optiko.
Kot sem rekel, me zadeva zanima, samo bi rad videl kako primerjavo, v stilu dveh identičnih imprezinih lučeh, fiksiranih na desko, da primerjalno svetita na kako ogromno površino, ker sem leči navkljub še zmeraj skeptičen. Bi pa rad bolje videl :D
Te leče so še vedno nelegalne, saj je po EU direktivah za HID žaromete potrebno imeti še pranje le-teh in pa avtomatsko regulacijo višine snopa.
Thomas22 napisal/-a:Ohišje z lečo ostane noter in se menja le žarnica, ki pa ne crkne kar dolgo časa.
Torej se žarnica potem da menjat od zadaj... No ja, to potem ni tako grozno.

D.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 10. Junij 2012, 23:59

Pranje žarometov GT-jka ima, za avtomatsko regulacijo višine snopa pa ne vem če/lahko preverjajo. Bolj me zanima kako očitno bi izpadlo, da je žaromet predelan; poleg primerjave, da se vidi razlika seveda.

uporabnikbodoci
Uporabnik foruma
Prispevki: 20

Odgovor Avtor: uporabnikbodoci » 12. Junij 2012, 11:26

strumf666 napisal/-a:Pranje žarometov GT-jka ima, za avtomatsko regulacijo višine snopa pa ne vem če/lahko preverjajo. Bolj me zanima kako očitno bi izpadlo, da je žaromet predelan; poleg primerjave, da se vidi razlika seveda.
Bodi brez skrbi da preverjajo. :( Na homologacijah, kjer sem jaz že bil so bili tako analni da so šli še vagat.

Uporabniški avatar
Andrej Vončina
Uporabnik foruma
Prispevki: 86
Kraj: Žiri

Odgovor Avtor: Andrej Vončina » 20. Junij 2012, 22:25

a samoizravnalnih amortizerjev pa ne upoštevajo tuki zravn?
4X4 more bit!

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 20. Junij 2012, 23:48

Andrej Vončina napisal/-a:a samoizravnalnih amortizerjev pa ne upoštevajo tuki zravn?
Ni to isto... Ti amortizerji se izravnajo počasi glede na obtežitev.

Xenon projektorji pa (naj bi) se prilagajali hitro tudi glede na nihanje vozila, glede na neravnine na cesti ipd.

D.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov