Skriti porabnik toka
Re: Skriti porabnik toka
Vojc zanimivo, tudi sam imam Alpine avtoradio. Priklopljen je pravilno. Lahko pa sem pri montaži ojačevalca (tudi Alpine) kaj spregledal in je ta tisti porabnik.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Vsak avtoradio porabi nekaj toka za ohranjanje spomina tudi ko je izklopljen, če je narobe zvezan ga porabi pa še več; ali je vrednost 1500€ ali 150€ ne igra vloge. Če imaš ojačevalec narobe zvezan, da se ti ne ugasne, ko bi se moral je zgodba podobna, samo poraba je še večja.
Vse drži, a meni se je že pri Justyju med prehodom iz prvega na drugi kontakt radio ugasnil in nato prižgal, ob samem vžiganju pa spet ugasnil in ob zagonu prižgal. Seveda je tega še najbolj "vesel" ojačevalec.danci1973 napisal/-a:Nekak imajo japonci praviloma dve poziciji 'kontakta' - v prvi se vklopi radio in drugi manjši porabniki (12V vtičnice), v drugi pa še vse ostalo (ECU, črpalka za gorivo, ....).Sajmon napisal/-a:Tudi jaz imam tako zvezano. Je hudo moteče, ko ti med procesom vžiganja radio 3x prižge in ugasne. Poleg tega moraš dat kontakt, če hočeš imet prižgan samo radio.
Meni se med procesom vžiganja radio nikoli ni prižigal in ugašal - avto pač mora vžgat v prvo.
Težavo z ugašanjem radia imam z znamko Blaupunkt. En lowcost Pioneer se obdrži v pogonu, kot da ni nič.
Drugače pa radio s funkcijo beleženja prometnih sporočil, ko je ta ugasnjen, tudi tiho požira dodaten tok.
Skrit porabnik je bil iPod, ki je bil priklopljen na avtoradio. Kot kaže se je ves čas polnil in praznil akumulator.
Sedaj, ko sem ga odstranil je akumulator OK po enem mesecu, ko avto stoji.
Zanimivo. A imas + do radia vezan preko kontakta ali je kar stalen?Thomas22 napisal/-a:Skrit porabnik je bil iPod, ki je bil priklopljen na avtoradio. Kot kaže se je ves čas polnil in praznil akumulator.
Nimam kulija, da bi se podpisal.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Dandanašnji imajo (praktično) vsi dvojno napajanje - eno stalno (ponavadi je to napajanje tudi 'glavno') in eno preko kontakta (ki ponavadi služi za vklop radia).axaQ4 napisal/-a:Zanimivo. A imas + do radia vezan preko kontakta ali je kar stalen?Thomas22 napisal/-a:Skrit porabnik je bil iPod, ki je bil priklopljen na avtoradio. Kot kaže se je ves čas polnil in praznil akumulator.
Če je iPod bil priklopljen preko USB-ja, je povsem možno, da ima USB priključek napajanje preko stalnega priključka...
Radio dela, ko obrnem ključ na prvo stopnjo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost