Izboljšave zvoka

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Izboljšave zvoka

Odgovor Avtor: subi92 » 19. Junij 2006, 20:06

Pilgrimov prispevek

Odločil sem se, da si bom vsaj malo izboljšal sound in sem se podal naročiti original dodatna visokotonca za v trikotnik na vratih.
takšna:

http://www.mobisux.com/album/data/500/35561zvo_nik.jpg

resda sta, tako kot vse, kar je original za subaruje, draga kot žafran (160 SCH ali približno 20-25k sit), ampak, sem si rekel, nekaj si pa le lahko privoščiš, saj si nič ne, vse gre za družino, ti pa garaš, in tako dalje ... :-P

in sem šel k šerbineku.
tam sem naročil ta zvočnika, oni tip za šankom si je naročilo vestno zapisal v nek zvezek, ..ja, ni problem, za foresterja 04...
še narisal si je en tak trikotnik zraven.
da bo preveril ceno in me poklical še isti dan.

potem ni bilo dva meseca nič :twisted:

čez dva meseca grem nazaj in se pritožim.
lepo se mi en drug tip opraviči in pravi, da bo zdaj pa on poskrbel,
zapiše si moje naročilo, kaj bi rad imel, za kak avto, skratka vse, moj mobi, da me bo v toku dneva poklical.
to si tip napiše na tisti roza listek, samolepilni in si ga prilepi pred nos nad svojo pisalno mizo.

no, kot lahko predvidevate, je bilo to pred skoraj dvema mesecema - in do sedaj še nič! :twisted:

pa sem si rekel:
ko vas j*be
in šel v bigbang
in kupil dva taka mala visokotonca
najcenejša, za 3400 sit
snel trikotni plastiki z vrat
zvrtal vanje tri luknje
povezal neke žičke zadaj
prišraufal gor zvočnika
in plastiki stisnil nazaj

takole:

http://www.mobisux.com/album/data/500/35561DSC05827.JPG

http://www.mobisux.com/album/data/500/35561DSC05830.JPG

http://www.mobisux.com/album/data/500/35561DSC05831.JPG

tako!

in zdaj?
Zdaj izgleda vse skupaj sicer dokaj grdo, zato pa je zvok enako k*rčev kot prej. :? :-P

gojim pa notranje zadovoljstvo, da sem prišparal 20k sit, ki bi jih sicer dal šerbineku.

In nauk zgodbe: problem z zastopniki firme subaru in razpredenostjo servisne mreže pri nas pa ostaja.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 19. Junij 2006, 20:11

Praviš da
Zdaj izgleda vse skupaj sicer dokaj grdo, zato pa je zvok enako k*rčev kot prej
Jest bi reku da ne zgleda prav nič grdo le če bi se malo igral s tistimi trikotnički + poliester in zvočniki kot se je Nofear in zadevo nato špricnu v mat črno, glede zvoka pa :zjz bi bilo bolje kupiti vsaj cenovnega razreda 10.000+ ker je čisto druga pesem kot ti za resnično male pare :roll: Jest sm dal zanje 10.500 v big bangu mislim da so JVC pa sem zlo zadovoljen - sikajo kot pri norcih imam pa še ene doma ki pa so kr neki kljub enakih karakteristikam kar se velikosti itd... tiče :neutral:

Več o panelih v sosednji temi o izdelavi panelov by Nofear :D

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 20. Junij 2006, 01:15

Upam, da nimajo sikajoco spico na 7kHz.... :-P

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 21. Junij 2006, 19:21

subi92 napisal/-a: glede zvoka pa :zjz bi bilo bolje kupiti vsaj cenovnega razreda 10.000+ ker je čisto druga pesem kot ti za resnično male pare :roll:
ker velja pravilo, da je konvoj tako hiter, kot njegov najpočasnejši člen in feršterkerija tako dobra kot njena najslabša komponenta, original radio subaru v foriju pa je bolj tako-tako, oziroma zelo povprečen, se mi ni zdelo vredno za visokotonce devat ne vem koliko denarja.

bi pa enkrat pozneje si morda omislil tiste lepše trikotnike za v vrata.

air_man
Uporabnik foruma
Prispevki: 69

Odgovor Avtor: air_man » 01. September 2006, 13:14

Original trikotnik, v katerem sklepam, da je tudi visokotonec, ne verjamem, da bi igralo dosti boljše kot sedaj.

V bistvu je odvisno kaj pričakuješ, oz kaj te moti pri zvoku (tudi original pozicija "trikotnik" ni popolnoma pravilna)

Za dober zvok. boš moral menjat kompletni prednji sistem (najbolje 16cm+tw), ki ga potem nadgrajuješ z izolacijo vrat, menjavo avtoradija, nakup ojačevalca za sprednji sistem, kasneje mogoče nizkotonec(sub) in ojačevalec zanj.

Od same montaže, izbire pravih komponent je ogromno odvisno, tko da se da tudi z relativno malo denarja sestavit soliden avtoakustični sistem...

Upam, da nisem preveč zakompliciral...

lp
;-)

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 01. September 2006, 13:59

Katere komponente za relativno malo denarja pa lahko svetujes?

air_man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: air_man » 01. September 2006, 15:05

Vsaka ušesa po svoje drugače slišijo, tko da težko rečem, pa ne mislit, da tukaj nekaj pametujem...

Idealna priložnost je zdajle 10.septembra v Ljubljani na gospodarcu, lahko slišiš različne avte, od tipičnih SPL sistemov do sq (glasnost/kvaliteta)...

Meni je lahko nekaj všeč, tebi pa čisto nekaj drugega.

Sem napisal samo svoje mnenje, da bi pa napisal, da vzami točno določen model sistema = nesmisel ;-)

lp

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 01. September 2006, 15:19

Niva13 napisal/-a:Katere komponente za relativno malo denarja pa lahko svetujes?
Tudi pri sebi bom v kratkem menjal prednje originale s 16.5 oz. max 17-kami, gledam malo tole zadevo http://www.bolha.com/oglas1253758
Pa lipe ma ene infinitije s tweterji za neki dnarja pa še ne vem.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 01. September 2006, 17:25

air_man napisal/-a:Vsaka ušesa po svoje drugače slišijo, tko da težko rečem, pa ne mislit, da tukaj nekaj pametujem...
se popolnoma strinjam s to trditvijo ;-)
air_man napisal/-a:Idealna priložnost je zdajle 10.septembra v Ljubljani na gospodarcu, lahko slišiš različne avte, od tipičnih SPL sistemov do sq (glasnost/kvaliteta)...
no mene zanima predvsem kvaliteta, zal pa je na takih tekmovanjih zastopanost Subarujev bolj boga, sploh pa teh nasih letnikov, tko, da si kaj dosti ne morem pomagat z zadevo, ki buta ne vem kolk dB v kaksni Hondi ali pa Puntotu, pofirbcat bom pa vseeno sla, hvala za namig :-P
air_man napisal/-a: točno določen model sistema = nesmisel
saj ne, da bi clovek pametoval z eno doloceno znamko, mogoce pa si ze preslisal vec kombinacij, kot vecina od nas tle, pa sem mislila na kak namig, se vedno sem namrec v fazi izbiranja prednjih zvocnikov :-P

air_man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: air_man » 02. September 2006, 12:12

@niva13 ;-)

To kar je subi92 napisal http://www.bolha.com/oglas1253758

je ok zadevca, sploh, če se jih poganja z avtoradijem, v istem razredu, pa se splača še mal pogledat za kakšnimi sistemi od rainbow slx...
Mislim, da je to nekje best buy (vsekakor pa prej poslušat ;-) )

@subi92

Ko si ravno lipeta omenjal, bi ga mogoče lahko vprašal, če ima še kakšne coral zvočnike za prodat, ker vem, da jih je nekaj časa uporabljal, pa nisem siguren, če mu še kakšne ne ležijo doma (samo za coral, bi potem še potreboval kretnice in ojačevalec, kar pa posledično dvigne kvaliteto/ceno) , drugače pa hertz :arrow: ;-)

Hehe, upam, da čimprej kupim subaruja, ker vidim, da ste prav ql skupinca ;-)

lep pozdrav vsem ;-)

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 02. September 2006, 14:42

subi92 napisal/-a: Tudi pri sebi bom v kratkem menjal prednje originale s 16.5 oz. max 17-kami, gledam malo tole zadevo http://www.bolha.com/oglas1253758
Pa lipe ma ene infinitije s tweterji za neki dnarja pa še ne vem.
ma tle gledam fotko, pa se mi zdi, da bos rabu distancnike, ker v te nase kible tezko stlacis v vrata zvocnik z mal vecjim magnetom :?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 02. September 2006, 20:19

Odkar sm si kupu vbodno žagco ni nobena stvar več nedosegljiva :cool:
Ja bom se potrudu in stlaču notr stvari kot je treba :D

Uporabniški avatar
Rasta
Uporabnik foruma
Prispevki: 429
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: Rasta » 03. September 2006, 23:19

Jup, če maš mal večji magnet se hitr zgodi, da šipa noče dol. :? S Chenotom sva pri mojem zmontirala zvočnike z distančniki, namontirala nazaj tapete, jst veseu k radio greva en krog, spustim šipo in se zabije v zvočnik z precej neprijetnim zvokom. http://www.avtomobilizem.com/forum/imag ... 04bonk.gif Je kr težko spravt kej bl konkretnga v naša vrata. :?

LP
Zima kje si?

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 04. September 2006, 00:12

Tudi sam sem ob tapiciranju vrat menjal origainalne Clarionove zvočnike v vratih. V trgovini sem poslušal cel kup zvočnikov, pa so se mi najlepše slišali Pieoneer-jevi, ki niso bili najdražji. Ko pa sem zamenjal še avtoradio (Kenwood ven, Alpine noter) se je zvok popolnoma spremenil na bolje.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 04. September 2006, 10:53

Alpinca radio je kar kul ja, zvocniki od Alpine pa so bolj tko no ;-)
pismo jaz pa kar ne uspem najt nekaj za v sprednja vrata, da bi mi bilo res vsec. Naprej so mi po zvoku se kar sedli Phase Linear, potem Nakamichi, jih je pa pri nas tezko dobit :?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov