Vse o centralnem zaklepanju in vgradnji modula daljinca

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
Odgovori
Gaga
Uporabnik foruma
Prispevki: 78
Pridružen: 27. Maj 2006, 02:45

Vse o centralnem zaklepanju in vgradnji modula daljinca

Odgovor Avtor: Gaga » 13. November 2006, 16:33

Zanima me, če kdo ve ali pa ima mogoče kakšno sliko, kje se nahaja enota za centralno zaklepanje?

Kolega ima težave s centralnim zalepanjem na legacy-ju 2.0 turbo... Večkrat mu kar zašteka :? in bi bilo dobro malo pogledat ;-)

Dober bi bil tudi kakšen nasvet :D

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7745
Pridružen: 15. November 2005, 22:33
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 13. November 2006, 23:58

Kako zašteka :?: a se kakšna vrata ne odprejo.

Mimogrede ali ima kdo kako sliko kako je montiran motorčkej na voznikovih ratih pri legacyju, ki služi za daljinski odklep...

Gaga
Uporabnik foruma
Prispevki: 78
Pridružen: 27. Maj 2006, 02:45

Odgovor Avtor: Gaga » 14. November 2006, 06:29

Ja Subi. zašteka tako, da se včasih kakšna vrata ne odklenejo, drugič pa kot da ni nič narobe :? Zato bi rad zvedel kje se ta enota nahaja, da bi jo mal pregledal in poskusil odpravit težavo ;-)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7745
Pridružen: 15. November 2005, 22:33
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 14. November 2006, 07:18

Za enoto ne vem, vem pa kaj povzroči da se npr. sovoznikova vrata ne odprejo ali pa se povrnejo v delno zaklenjeno stanje tudi če je avto odprt in ga hočeš iz zunanje strani odpret.

Gaga
Uporabnik foruma
Prispevki: 78
Pridružen: 27. Maj 2006, 02:45

Odgovor Avtor: Gaga » 14. November 2006, 15:40

subi92 napisal/-a:Za enoto ne vem, vem pa kaj povzroči da se npr. sovoznikova vrata ne odprejo ali pa se povrnejo v delno zaklenjeno stanje tudi če je avto odprt in ga hočeš iz zunanje strani odpret.
kaj pa povzroča delno zaklepanje oz. kako se ga odpravi?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7745
Pridružen: 15. November 2005, 22:33
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 14. November 2006, 15:53

Odlomi se del plastike, ki drži vzmet ki vrača odpiralno kljukico na svoje mesto, nato vzmet pritiska na zapiralo in se vrata hočejo zapreti - včasih se včasih ne... ponavadi se to zgodi na sovoznikovi strani. Potrebno je nadomeStiti nosilček vzmeti z nečim drugim npr. žičko in zadeva je potem OK. Fino je da to naredi kdo ki je to že delal , da se ne razkoplje preveč :!:

Gaga
Uporabnik foruma
Prispevki: 78
Pridružen: 27. Maj 2006, 02:45

Odgovor Avtor: Gaga » 14. November 2006, 16:07

Hmmm :?

V soboto grem h kolegu da pogledamo zadevo, če mi pa kaj ne bo jasno, bi te pa poklical... če mi zaupaš svojo številko ;-)

Uporabniški avatar
wrx555
Uporabnik foruma
Prispevki: 190
Pridružen: 09. Maj 2006, 16:31

Odgovor Avtor: wrx555 » 14. November 2006, 16:16

Subi če boš montiral motorček za cz kupi takšnega ki ima v sebi stikalo oz ima 5 žic zmontiraj ga pa na isto mesto kot je sedaj samo stikalo paše v nulo. ;-)
LP R

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7745
Pridružen: 15. November 2005, 22:33
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 14. November 2006, 20:05

wrx555 napisal/-a:Subi če boš montiral motorček za cz kupi takšnega ki ima v sebi stikalo oz ima 5 žic zmontiraj ga pa na isto mesto kot je sedaj samo stikalo paše v nulo. ;-)
Sem se že zmenu z bivšim sodelavcem da mi vgradi motorček kot je treba (on je že montiru daljinca v bivšega Rasta press ima pa vse pripravke in obilo znanja saj to počne vsak dan). Verjetno si pa mislu da bi obsotječe stikalo oz. ali je to elektromegnet al neki podobnega zamenjam s takim i se ga proži tudi električno on pa ostale kajne :idea:

Uporabniški avatar
Rasta
Uporabnik foruma
Prispevki: 429
Pridružen: 21. April 2006, 09:31
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: Rasta » 14. November 2006, 21:01

subi92 napisal/-a:
wrx555 napisal/-a:Subi če boš montiral motorček za cz kupi takšnega ki ima v sebi stikalo oz ima 5 žic zmontiraj ga pa na isto mesto kot je sedaj samo stikalo paše v nulo. ;-)
Sem se že zmenu z bivšim sodelavcem da mi vgradi motorček kot je treba (on je že montiru daljinca v bivšega Rasta press ima pa vse pripravke in obilo znanja saj to počne vsak dan). Verjetno si pa mislu da bi obsotječe stikalo oz. ali je to elektromegnet al neki podobnega zamenjam s takim i se ga proži tudi električno on pa ostale kajne :idea:
Ti daj mu samo reci naj tokrat ne prežveči tričetrt pleha na vratih, ko ti bo vgrajeval daljinsko CZ. :roll: :lol:
Zima kje si?

Uporabniški avatar
Subison
Uporabnik foruma
Prispevki: 270
Pridružen: 09. Maj 2006, 22:29
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Avtor: Subison » 14. November 2006, 21:58

Jaz sicer prej nisem imel CZ ,maš pa srečo da nerabiš vgrajevat motorčka v zadnja vrata,vse je šlo na mm.drugače pa je tukaj ena od možnosti;
http://www.subaru-slo.net/userpix/39_IMG_2253_1.jpg

http://www.subaru-slo.net/userpix/39_IMG_2254_1.jpg
Balum Balum........

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7745
Pridružen: 15. November 2005, 22:33
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 14. November 2006, 22:21

No tega se pa nism spomnu (jest sm ga pa na spodnjo stran tlaču ) pa tistga ki ti piše na slikci nism imel pa sm neki sam prakticiru :? Rasta a sta pleh prežvečla a kej druzga k jest nism tistga vidu :cry:

http://www.subaru-slo.net/userpix/4_39_IMG_2254_1_1.gif

HVALA ZA INFO

Uporabniški avatar
Subison
Uporabnik foruma
Prispevki: 270
Pridružen: 09. Maj 2006, 22:29
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Avtor: Subison » 14. November 2006, 22:36

Tiste kleme so orginal zraven,plastika pa se je res morala poslovit,ker je bla napoti :D
Balum Balum........

Uporabniški avatar
Rasta
Uporabnik foruma
Prispevki: 429
Pridružen: 21. April 2006, 09:31
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: Rasta » 14. November 2006, 22:44

Pleh zgleda k, da bi ga en precej lačen rotwajler dubu v obdelavo! :?
Zima kje si?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7745
Pridružen: 15. November 2005, 22:33
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 17. November 2006, 17:15

http://www.subaru-slo.net/userpix/39_IMG_2254_1.jpg

Točno takole sem danes tudi jaz naredu in zadeva deluje odlično, ob pirliki oz. jutri bom verjetno če se mi bo dalo :oops: zvezal še signal za žmigavce, pa me zanima Subison če si zvezu tud signal na žmigavce :?: Če si potem me zanima če si mogu vtaknit kake releje vmes ali samo brikneš na prave kontakte od stikala vklopa 4 smernikov :idea:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov