Vibracije (mozda menjalnik)

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
Sixthy
Uporabnik foruma
Prispevki: 32
Kraj: Zagreb HR

Vibracije (mozda menjalnik)

Odgovor Avtor: Sixthy » 09. Julij 2012, 19:08

Imam problem na imprezi (GT '96)...

Vec dulje vrijeme cujem neki cudan "grinding i whining" zvuk (te vibracije) izmedju 2000-3000 RPM (u skoro svim brzinama)...
Mislio sam da zbog rezonancije nesto na ispuhu (ili negdje) vibrira, no danas sam na netu vidio da je ovo "normalno" za impreze (od GC sasije, pa do dan danas), te se cak dogadja i na drugim 4x4 autima (iwrx.net, wrxclub i sl. ...)...

E sad, jel zna netko nesto vise o tome, jer lako moguce da je to, makar mi se cini malo nevjerojatna ta prica, a masa ljudi to potvrdjuje... :wtf

divja kripca
Uporabnik foruma
Prispevki: 49
Kraj: Grosuplje

Re: Vibracije (mozda menjalnik)

Odgovor Avtor: divja kripca » 09. Julij 2012, 23:40

Sem imel podoben problem na moji, rešil pa tako da sem menjal vse štiri ležaje okrog sredinskega diffa (dva na diffu, dva na gredi ki ga poganja). Najlaže diagnosticiraš če daš avto na dvigalo, kolega v avto, ti pa poslušaš od kjer prihaja zvok...

Uporabniški avatar
Sixthy
Uporabnik foruma
Prispevki: 32
Kraj: Zagreb HR

Re: Vibracije (mozda menjalnik)

Odgovor Avtor: Sixthy » 10. Julij 2012, 17:11

divja kripca napisal/-a:Sem imel podoben problem na moji, rešil pa tako da sem menjal vse štiri ležaje okrog sredinskega diffa (dva na diffu, dva na gredi ki ga poganja).
Danas sam slusao malo kako se cuje i cak takodjer ne bih iskljucio i tu mogucnost.
divja kripca napisal/-a: Najlaže diagnosticiraš če daš avto na dvigalo, kolega v avto, ti pa poslušaš od kjer prihaja zvok...
Dobra ideja... :thup

Kako got, danas idem kod mehanicara, pa bumo vidjeli...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost