npr.pri moji imprezi bi jaz tudi lahko notri dal to walbrojevo?bi bile kake večje rezlike?
Walbro bencinska pumpa
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
Walbro bencinska pumpa
Že nekaj časa me zanima,pa večkrat sem videl da menjate benciske pumbe pa walbrojevo.pa me zanima kak to da menjate?oz zakaj menjate?je pol manjša poraba?
npr.pri moji imprezi bi jaz tudi lahko notri dal to walbrojevo?bi bile kake večje rezlike?
Subaru Impreza RS
Re: Walbro bencinska pumpa
Menjajo, ko se dela tuning avta, ker je potreba po večjem pretoku bencina. Tebi ne bi menjava nič prinesla.
Če hočeš več moči potrebuješ več zraka in bencina. Originalna bencinska črpalka lahko v določenem trenutku ne načrpa dovolj goriva, da bi zagotavljala potreben pritisk bencina za zagotavljanje zadostne količine goriva injektorjem, kar lahko povzroči preredko mešanico, pregreje, stopi ali trajno poškoduje kak bat. Tega pa seveda nihče ne želi.
Pri turbo imprezah je zato priporočena menjava originalne črpalke z walbro 255l/h, ki je tudi cenovno precej dostopna.
Poraba je pač posledično s povišanjem moči večja, je pa res da je lahko če je tuner dobro opravil svoje delo pri normalni vožnji zaradi optimalnejše mešanice dejansko nekoliko manjša.
Pri turbo imprezah je zato priporočena menjava originalne črpalke z walbro 255l/h, ki je tudi cenovno precej dostopna.
Poraba je pač posledično s povišanjem moči večja, je pa res da je lahko če je tuner dobro opravil svoje delo pri normalni vožnji zaradi optimalnejše mešanice dejansko nekoliko manjša.
- impreza911
- Član Subaru kluba
-
Andrej
Močnejša pumpa (255 L/h, več ne rabiš) je primerna tudi za netunane avte, če jh nažigaš proti rdečemu polju. Proti vrhu obratov originalne pumpe ne zmorejo več dostavt dovolj bencina v cilindre in se sčasoma dogodi to o čemer piše ircar.
Če te skrbi, ti pri naslednji dobavi lahko priložim Deatchwerk DW200 255lph pumpo, ki je bolj vzdržljiva, zanesljivejša in tišja od Walbroja (čeprov jaz imam Walbro pa lepo dela) s 3 letno garancijo za sindikalnih cca 80 EUR.
Če te skrbi, ti pri naslednji dobavi lahko priložim Deatchwerk DW200 255lph pumpo, ki je bolj vzdržljiva, zanesljivejša in tišja od Walbroja (čeprov jaz imam Walbro pa lepo dela) s 3 letno garancijo za sindikalnih cca 80 EUR.
- impreza911
- Član Subaru kluba
hvala za ponudbo,zaenkrat berabim,če pa bom pa ti bom javl 
Subaru Impreza RS
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost