Siviblisk

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Re: Siviblisk

Odgovor Avtor: beliblisk » 18. Julij 2014, 12:18

Motor bo sestavljen (seveda by Scooby.si) za 450-500 vendar nameravam obdržat serijski IC in zračni filter tako,da preko 400 ne bo šlo. Odvisno kok bo turbina dala (nism nikjer najdu točnih rezultatov za billet vf 43) sam pričakujem nekje 370/560+.

Brko more pa itak vse prekonrolirat;P

Uporabniški avatar
pero_mt
Uporabnik foruma
Prispevki: 62

Odgovor Avtor: pero_mt » 19. Julij 2014, 07:54

No super, da zadeve grejo naprej :)

Mene pa zanima baffled sump, pa boljši pickup, pa kaj točno pridobiš s tem, sej nekaj smo že govorili glede premetavanja olja na pisti? Katera znamka pa kok je cena?

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 19. Julij 2014, 09:16

Sump:

Features and Advantages of the Killer B Motorsport Windage Tray / Baffle over the OEM piece.

• Closed rear section to prevent oil from sloshing into the crank under hard acceleration and aggressive shifts.
• Block contoured profile to minimize oil returning from the heads interfering with the crank.
• Directional louvers prevent oil in the pan from splash/sloshing into the crank.
• Low profile design to control windage and strip oil from the crank immediately to reduce oil “roping” on the crank.
• Improved oil entry to the pan/pickup to help prevent oil starvation.
• Made from stainless steel for long life, durability and corrosion resistance.

So what’s all this mean? It means more power due to the reduction in oil interfering with the rotation of the crank and allowing it to spin more freely. Unless it’s in the bearings, anytime oil comes in contact with the cranks or connecting rods it robs power. Reduction of oil splashing and beating off crank & connection rods will also lower oil temperatures.

Pick up:

The OEM pickup tube has been known to crack and fail which leads to motor failures. This Moroso piece eliminates that concern. They found the weak spots in the OEM piece and fixed the problems. This oil pickup has thicker tubing, thicker flanges and better welds. Bolts up just like stock and includes a new o-ring.

Bolj znani proizvajakci so Cosworth,Killer B in Moroso....cene na e bay.uk.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 19. Julij 2014, 10:17

Dobre stvari si zbral. Upam da bo ta setup zdržal dlje, potem mogoče celo dobim zaupanje v 2.5. :)
Kok km si naredu odkar si kupu avto?

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 19. Julij 2014, 11:03

Kaj pa je bilo s sedanjim setupom narobe? Al je motor preminul?
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 19. Julij 2014, 11:47

Kristijan napisal/-a:Kaj pa je bilo s sedanjim setupom narobe? Al je motor preminul?
Čist preminul po moje ne. Vseeno pa dvomim, da bi šel beli na 100% izpravnem motorju zapravljat za rebuild, ne nazadnje to ni tok pocen prec si čez 1000 eur že samo za material. Glede na to da so bli bati zamenjani preden so ga več let prodajal in da vmes ni naredu več kot 10-20k km (ali pač, zato sem vprašal) nč kej dobr ne zgleda. Razen če so takrat dal res slab material in slabo nardil.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 19. Julij 2014, 13:29

Naredu sm cca 12k km.Stvar je v tem,da ko enkrat odprem mašino mam itak 1k € stroškov z običnimi zadevami kn mam pol spet iste specifikacije......tko,da sm mogu sam boljšo polovico pregovort,da si izleti na ring supr:P

STIki ne manjka nič razn tega,da je hibrid:P

Za nabavo batov sem se odloču kerželim na prvo nadmero (tolk,da bo vse okroglo in edina opcija za cdb saj je treba cilindre v vsakem primeru pol brust).

2.0 oz 2.2 stroker je odpadu iz seznama (kljub temu,da imam dona 2.0 cdb),ker ej257 glave ne pašejo brez obsežnih predelav.

Lahko bi se sicer odloču za 14mm vijake glav vendar bi bil pomoje to za 400/600 overkill (tako,kot I beam ojnice). Mislim,da bimogu bit ej257 cdb z 11mm arp za to konjažo neuničljiv.......če ga seveda ne sestavi šelebajzer (kot ga je najverjetneje v mojem primeru).

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 19. Julij 2014, 13:37

beliblisk napisal/-a:če ga seveda ne sestavi šelebajzer (kot ga je najverjetneje v mojem primeru).
Upam da je sam to krivo. Bomo vidl po 80-100k po rebuildu. Moje trenutno mnenje je, da ma vse kar je nad 300 konjev, če maš srečo ob menjavi jermenov, če maš smolo pa že ob drugi menjavi olja zrelo za rebuild. :)

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 19. Julij 2014, 14:00

Ja seveda 100k km je kar primerna številka za malo bolj obsežen servis(oz kar obvezen in si lahko zadovoln z mašino,da je toliko zdržala). Sicer je moj motor še v avtu a bov ugibal,da zih nimam močnejših vijakov glav in Cosworth head stopper tesnil (kar je proti OEM na 350bhp čist neprimerljivo).

Zato sem se pa tudi odloču za malo večjo ovojnico zmogljivosti,ki jo bodo omogočali vgrajeni deli (14mm vijaki in I beam ojnice pa bi bil kratk motor dobr za 600bhp)......ne pa,da bi bil po zapravljenih 3k € še kar v dvomih :cr

Uporabniški avatar
4x4WD
Član Subaru kluba
Prispevki: 473

Odgovor Avtor: 4x4WD » 21. Julij 2014, 12:32

beliblisk napisal/-a:.......če ga seveda ne sestavi šelebajzer (kot ga je najverjetneje v mojem primeru).
Ali veš kateri šalabajzer je to sestavil...mogoče iz Gorenjskega konca ?

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 21. Julij 2014, 13:00

Ni rečeno,da je bilo temu tako.....več bo znako ko bo motor raztavljen (in bom seveda takrat poročal).

Kdo je motor sestavu pa ne vem in me tudi ne zanima (glede na to,da je Scooby.si preverjena zadeva ne iščem alternative:P).

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 21. Julij 2014, 19:45

Beli se je odloču za 14mm vijake glav tako,da so 11mm sedaj naprodaj :wtf

Uporabniški avatar
4x4WD
Član Subaru kluba
Prispevki: 473

Odgovor Avtor: 4x4WD » 23. Julij 2014, 21:19

Zdaj z 14 mm vijaki je zadeva ratala overkill. :)
Kako pa da si se odločil za CP bate ? Mahle se mi dost bolj sliši... :cool:

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 23. Julij 2014, 22:20

11mm od ARPja so dobri za nekje 450-500 tako,da so najšibkejši del motorja........beli bi pa v enmu letu verjetno šel na gtx30 :mrgreen:

Dobil sem dobr deal za CP bate in glede na to,da so dobri za 800bhp ter,da imajo prostor za 1mm večje ventile je bila odločitev kar primerna.

BC ojnice so prav tako kategorizirane kot 200bhp na cilinder.

CDB blok pa na 600+

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 24. Julij 2014, 11:21

A, zato raste cena na anetu tedensko. :lol:
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov