Problem prostega teka (Impreza 2.0 GX)
Re: Problem prostega teka (Impreza 2.0 GX)
Števec je samo indikator. Prej bi moral senzor hitrosti odklopit, kar pa verjetno za sabo potegne še kak problemček, ki ECU-ju ne bi bil všeč.
Odvisno od vezave; mislim, da je imel nebivedu probleme zaradi pokvarjenega števca, ko ECU ni zaznal hitrosti in delal v ultra safe načinu, ker je smatral, da gre za nabijanje obratov na mestu.
uff tolko pa nisem vešč o avtih, da bi vedel kaj in kje dobit vse te senzorje za odlkapljat/prikljapljat...
Torej omenim mehaniku še senzor hitrosti, števec hitrosti, pa tista stikala...?
Torej omenim mehaniku še senzor hitrosti, števec hitrosti, pa tista stikala...?
- SubiOutback
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 68
- Kraj: Radenci
oi ti je uspelo rešiti ta problem? namreč pri meni se je že par dni to dogaja. ko stisnem sklopko ostanejo obrati nad 2000,pa nihajo gor in dol. tudi do 5000 obratov je že slo navzgor,pa sem stala na mestu s spuščeno sklopko. ko grem po hribu navzdol pa motor malo zabremza,spet popusti,in spet zabremza.
danes smo menjali iacv ventil z drugim,ki dela normalno,pa je isto.
danes smo menjali iacv ventil z drugim,ki dela normalno,pa je isto.
Subaru Impreza Outback
Samo za moj info, ker ne vem. A ima Neutral stikalo, na kratko NPS tudi kakšen subaru, ki nima variabilnih odmičnih? Vsaj tako nekako naj bi bilo po informacijah ki sem jih nabral.danci1973 napisal/-a:Danes sem se o tem pogovarjal z enim mehanikom, pa je s prve reku 'stikalo za sklopko, to sem že parkrat popravljal' (sicer ne na Subaruju). Ko sem mu omenil, da ima Subaru tudi 'Neutral' stikalo, je menil, da bi to lahko tudi bilo krivo...hazzard napisal/-a: Neutral switch je pa izgleda tudi s temi simptomi povezan...
http://www.subaruforester.org/vbulletin ... tch-78655/" onclick="window.open(this.href);return false;
Možno, da ECU upošteva ta stikala, dokler zazna premikanje (preko senzorja za hitrost), ko pa avto stoji, pa vseeno preklopi v normalen prosti tek...
Se tudi spomnim, da je nekdo na forumu že imel težave z 'neutral' stikalom in kolikor se spomnim, ni bilo kakšne CE lučke ali napake...
Po mojih trenutnih informacijah je stikalo za sklopko povezano s tempomatom. Drugače ga naj impreze - vsaj do tega letnika katere spremljam nebi imele. Za hawka nisem 100%.
Jaz sem menjal 2 NPS-ja na svoji imprezi, CE lučke ni bilo. Mi pa ni crknil tako da čisto nič nebi delal, problem je bil da je v določenih pogojih zgubljal stik in ni bilo CE lučke.
NPS je eden od pogojev poleg parametra hitrost in temperature hladilne tekočine za vklop AVCS.
Zadnjič spremenil irCAR81, dne 29. November 2015, 19:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Jaz bi se s tem strinjal, sem imel na 2.0 1999 zanimive težave, ki sem jih reševal enako kot Sajmon v svoji temi. Z voltmetrom ipd. Drugimi motorčki (2 različna sem probal - rabljena). Nato sem na nemškem odpadu dobil komplet sešravfano loputo z motorčkom vred. Probal še tisti motorček. Iste težave, potem sem pa iz obupa kar celo loputo zamenjal s tisto iz odpada + motorček in je zadeva normalno funkcionirala. Ni mi bilo kaj dosti jasno ampak ker je na koncu delalo mi je bilo popolnoma vseeno.Thomas22 napisal/-a:Definitivno je to okvara koračnega motorčka za prosti tek. Meni je prejšnji teden odpovedal Kitajski.
Namontiral sem originalnega in je nekaj boljše. Nov stane 428€ + DDV.
Pri nas delamo še nekaj manjše koračne motorje, zato bom uporabil mast za gred, če bo kaj boljše. Ni mi jasno kako to, da je ta zadeva tako draga.
No, tale z loputo je pa zanimiva... Torej ima loputa nekje luft ali kaj podobnega, da se zatika? Motorček dela normalno, a ga mehanska okvara lopute zafrkava?
Bo treba pogledat tole. No, meni tudi mast nekako ni pomagala. V začetku je bilo dobro, potem pa zadeva zopet niha. Zanimivo je, da bolj nihajo obrati, ko avto stoji na mestu dalj časa. Pomaga tudi, če pri visokih obratih v prostem teku še enkrat pohodim gas. Po tem manevru obrati padejo na normalni nivo.
Hmm, mogoče je kaj narobej z vzmetjo ali pletenico...
Bo treba pogledat tole. No, meni tudi mast nekako ni pomagala. V začetku je bilo dobro, potem pa zadeva zopet niha. Zanimivo je, da bolj nihajo obrati, ko avto stoji na mestu dalj časa. Pomaga tudi, če pri visokih obratih v prostem teku še enkrat pohodim gas. Po tem manevru obrati padejo na normalni nivo.
Hmm, mogoče je kaj narobej z vzmetjo ali pletenico...
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost