Primerjava Hawkeye vs hatch (2005-2009)

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Frankenstein
Novinec
Prispevki: 11

Primerjava Hawkeye vs hatch (2005-2009)

Odgovor Avtor: Frankenstein » 04. November 2016, 08:15

Pozdravljeni!

Upam, da je tole primerna tema za sledeča vprašanja.

Odločam se za nakup Subaru Impreze, vendar bi rad par stvari zvedel iz prve roke, saj imam malo problemov pri iskanju podatkov po spletu (NASIOC, ipd.)

Odločam se med Hawkeye Imprezo Wagon in Imprezo 3. generacije hatchback (do 2009). V obeh primerih sem gledal 2.0 benciske motorje. Ali imata ta dva modela enak motor (predvidevam da EJ204)? Le da je pri novejših švohnejši zaradi manjših emisih? Pri katerem je zanesljivost pogona boljša?
Avto imam namen predelati na plin, s čimer mislim da nebi smelo biti problemov (delam cca. 30.000km/leto)

Kateri model je prostornejši? Če je kdo primerjal avta med sabo, bi bil to zelo dobrodošel podatek.

Sam se rad peljem na trenutke malo bolj dinamično, torej me zanima kateri ima boljšo lego na cesti? Pri hawkeye Imprezi sem zasledil, da nekateri menjajo sprednje roke, amortizerje in polosovine z tistimi iz sedan verzije, saj je avto širši za par cm in zato malo majn sili nos iz ovinka (pravim kar sem prebral na tujih forumih, sam nimam izkušenj z temi avti).

Avto bom najverjetneje uvozil iz tujine, saj pri nas ni dosti izbire (do maksimalno 150.000 prevoženih, 2.0 motor, 2005-2009). Cene v tujini se začnejo pri okoli 4500-5000€, kar znese nekje do 6500€ z dmv-jem.

Najlepša hvala za pomoč in deljenje vaših izkušenj z tema dvema avtomobiloma.

Lp

Kanumlc
Član Subaru kluba
Prispevki: 890
Kraj: Vojsko nad Idrijo

Re: Primerjava Hawkeye vs hatch (2005-2009)

Odgovor Avtor: Kanumlc » 05. November 2016, 15:27

Pozdravljen.

Pred več kot enim letom sem imel še v lasti imprezo 2.0 SW letnik 2006. Pred 4mi mesci, pa je žena kupila imprezo xv 2.0 letnik 2011. Dokaj enaki zadevi, kot sam sprašuješ. :D
Vožnja pri obeh je čist imprezina :D Hočem povedat, da ko sem sedel in naredil testno vožnjo z imprezo xv, me je spomnila na prejšno SW. Ni se dosti spremenila. Je pa kakšna malenkost pri novejši slabša. Me pa tudi spomin in občutek prejšne impreze že zapušča od kar imam XV-ja. :D
Tako da, odzivnost pri novejši je boljša, sedeži so mi boljši ker so školjkasti, v prtljažniku je več prostora, ker nima izbočeno v prostor zaradi upetja vzmetenja, več odlagalnih površin...luštna za vozit.
Moti me pa trda plastična armatura. Ko je mrzlo ni luštno, ampak to se da tudi uredit.

Pogon je pri tej xv imprezi boljši...ne vem kako je z 2009 letniki...verjetno, da je enak. Po diagonali se avto reši. S prejšno SW se nisem mogel.

Če se pa še kaj spomnim pa javim :lol:

Lp.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost