Secondary air injection system STi 07 - p1410,p2444
Secondary air injection system STi 07 - p1410,p2444
Avto: Sti 07 (hawkeye)
Zdravo,
Nekaj dni nazaj se mi je prižgala CEL (check engine light) lučka. Na servisu so pogledal kode in dobil p2444 in p1410. Po hitrem pregledu naj bi šla sekundarna črpalka za zrak in ventila, preko katerih je priključena na motor. OEM zamenjava pride cca 2k EUR. Gre se za tele dele:
črpalka 14828AA030
ventil 14864AA030
ventil 14864AA020 Baje naj bi ta sistem nadomeščal enega od katalizatorjev in se uporablja samo za doseganje boljših emisij pri hladnem zagonu motorja. Malo sem brskal po netu in nakteri lastniki so preprosto zaprli dovod zraka s kovinskimi ploščicami (na mestih kjer se ventili povežejo na blok motorja) ter iz ECU-ja izbrisali kode, ki reagirajo na napake tega sistema. Pri nas ne vem če kaj posebno preverjajo take sisteme in ponavadi se pripelješ na tehničnega z ogretim motorjem. Druga opcija pa lov na rabljene dele I guess.
Ima mogoče kdo kakšne izkušnje s tem ali pa je že kaj mutil s tem. Kakršnikoli nasveti dobrodošli.
Lp,
Staš
Zdravo,
Nekaj dni nazaj se mi je prižgala CEL (check engine light) lučka. Na servisu so pogledal kode in dobil p2444 in p1410. Po hitrem pregledu naj bi šla sekundarna črpalka za zrak in ventila, preko katerih je priključena na motor. OEM zamenjava pride cca 2k EUR. Gre se za tele dele:
črpalka 14828AA030
ventil 14864AA030
ventil 14864AA020 Baje naj bi ta sistem nadomeščal enega od katalizatorjev in se uporablja samo za doseganje boljših emisij pri hladnem zagonu motorja. Malo sem brskal po netu in nakteri lastniki so preprosto zaprli dovod zraka s kovinskimi ploščicami (na mestih kjer se ventili povežejo na blok motorja) ter iz ECU-ja izbrisali kode, ki reagirajo na napake tega sistema. Pri nas ne vem če kaj posebno preverjajo take sisteme in ponavadi se pripelješ na tehničnega z ogretim motorjem. Druga opcija pa lov na rabljene dele I guess.
Ima mogoče kdo kakšne izkušnje s tem ali pa je že kaj mutil s tem. Kakršnikoli nasveti dobrodošli.
Lp,
Staš
Re: Secondary air injection system STi 07 - p1410,p2444
Večino informacij boš našel tukaj: viewtopic.php?f=17&t=9079" onclick="window.open(this.href);return false;
Jaz sem ta sistem odklopil preventivno, še preden je odpovedal. Odpove pa prej ali slej vsak.
Če se boš odločil iskat rabljene dele, jih ima Scooby.si na zalogi.
Jaz sem ta sistem odklopil preventivno, še preden je odpovedal. Odpove pa prej ali slej vsak.
Če se boš odločil iskat rabljene dele, jih ima Scooby.si na zalogi.
EJ257, FB25
Scooby ma eno na zalogi.....v svoji sem pa uporabil kovinske ploščice in seveda Bobana :.sup
Ta trenutek so 4 pumpe na zalogi in en kup ventilov.
EJ257, FB25
Hudo. Hvala za tole. Bom poklical.
A če se odstrani sistem, a ma to kej vpliva na ostale dele, predvsem katalizator?
A če se odstrani sistem, a ma to kej vpliva na ostale dele, predvsem katalizator?
Kakšn katalizator? 
V tvojem primeru res nima smisla to vozit s sabo naokolbeliblisk napisal/-a:Kakšn katalizator?
Tale pumpa itak dela samo čist na začetku,tako da ni nobene panike,če se sistem v celoti nogira.
Sam sem na obeh Cipresah ime sport cat.
Sam sem na obeh Cipresah ime sport cat.
Imam Legacy 2.0 bencinar 2006 l.... Zanima me če je kaj narobe, če izbrišeš ta sistem iz računalnika in ne zapreš tiste luknje in pustiš ventile kar gor. A bo ventil zaprt ali odprt?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost