impreza cuka, nima prave moči v nizkih obratih

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

impreza cuka, nima prave moči v nizkih obratih

Odgovor Avtor: irCAR81 » 10. September 2006, 20:30

Mam en problemček z mojo imprezo '97 1.6. Revica namreč občasno cuka... ko pospešuješ jo pa do enih obratov mori, pol nad določeno mejo (tko nad 4k rpm) pa potegne tko kt je treba. Pa še dodatek k problemu... to ne dela vedno ampak samo kadar se ji sprdne.
Opazil sem tudi da ko jo vžgem, ne zaštarta tko kt je treba ampak kr mal kiha predn nabere tistih 1200 rpm. Kakšna ideja?

In še to: svečke in kable sem zamenjal.. sprva sem mislil da sem rešen a ker ne nagaja vedno ampak samo občasno veselje ni trajalo dolgo.

PS: poraba je normalna, nobena lučka se nikjer ne pržge

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 10. September 2006, 21:24

Morda je kaj z maf-om :?:

Najhuje pa je to da napaka občasna - te gredo tudi men na jetra, zaenkrat jih ni ampak :243432

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 11. September 2006, 07:30

Jermen je za kak zob prestavljen. Jst bi na tvojem mestu menjal napenjalc in jermen.

Če je za kak zob prestavljen jermen se avto ponavadi tko obnaša - v niskih obratih nima nobene moči in kiha, v visokih se pa jermen raztegne in pravilno obrača odmične gredi.

Daj dol plastiko in preglej, če je vse v fazi. Pomoje je ena glava ven iz faze.

Vse skup je za 30 minut dela, če sam delaš. Najlažje je pa pomoje če kr hladilnik ven vzameš.

Pa pazi na vijake od napenjalca - aluminijast blok je in zelo hitr lahko vijak preveč zategneš in ti bo spustil (pojedel navoje). Zato ne zateguj z gedoro, ampak prvo z roko dokler hre, potem pa z navadnim ključem in z občutkom. To morajo nujno upoštevat vsi ki popravljajo karkoli na mašini, kjer šraufajo zadeve v aluminij
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 11. September 2006, 07:44

A če bi bil jermen zamaknjen bi avto tudi kak dan lepo delal, potem naslednji dan pa zezal?

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 11. September 2006, 08:08

Midva sva imela zamaknjen jermen...vrtljaji so bili problematični vseskozi, vendar veliko bolj, ko je bilo vroče zunaj...cukal je recimo v klanec, avto je v prostem teku padel pod 500 vrtjajev in je tresu kot traktor, potem pa ga je spet nabil na 1600-1800, skratka, če sva se vozila v peti je bilo uredu razen cukanja v klanec, čeprav ga je včasih tud tko zamoril tekom vožnje na lep nevlažen dan (lih tolk, da je blo opazno), medtem ko v prostem teku ni blo za nikamor. Sva pa imela jermen zamaknjen za dva zoba, tko da ne vem...Tudi vžig je bil drugačen...obrneš ključ, zalaufa, potem pa zelo nizko pade, skorajda crkne sam se le pobere in potem zaštarta. Zdej če ti fantje pomagajo, se ti po mojem splača pogledat naprej, če je jermen v redu, kajti menjave različnih senzorjev zna biti drag špas...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 11. September 2006, 08:32

Ja to s senzorji je $$ jeba vem.... Men drgač v prostem teku lepo lafua.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 11. September 2006, 08:35

Za začetek prešpricaj vse mase ki jih najdeš...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 11. September 2006, 11:23

Si mogoce opazil, ce ti to dela najraje, ko je motor se hladen, predvsem pa, ce je dosti vlage v zraku?

Pri mojem Legiju so podobne tezave in se je izkazalo, da je Lambda za zamenjat, pa tudi TP senzor ga biksa :? (mase sem scistila, pa ni pomagalo)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 11. September 2006, 14:46

Niva13 napisal/-a:Si mogoce opazil, ce ti to dela najraje, ko je motor se hladen, predvsem pa, ce je dosti vlage v zraku?
Nope. Sem se že trudil s povezovanjem vlage, ogretosti motorja ipd... pa je kukr kdaj. Nebi mogu rečt da vpliva.

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 12. September 2006, 08:46

take simptome sem imel ko mi je crknil MAF senzor, v nizkih obratih k da bi imel 1.0 motor od 3500-4000 naprej pa normalno.
Najdi nekoga da ti posodi MAF senzor, sicer pa ti imaš letnik 99 če se prav spomnim mogoče pa imaš MAP ??

povej če ti "bogato" laufa ??
The only treasure my car came with was rust...

badabum
Novinec
Prispevki: 12

Odgovor Avtor: badabum » 14. September 2006, 17:04

Meni se je to dogajalo na alfi 145 1.4ts. (kot da bi avto vozil na klasičnem "zaugu", nad 4k rpm je bilo pa OK. Zanimivo, da praviloma ob zelo vročih (!) dnevih. Morda je čurunalnik menil, da je premrzlo :D. Cca 2-3 km vožnje je zadevo odpravilo, očitno se je do takrat zrak v dovodih dovolj ohladil...Start v Trzinu, normalno delovanje na Črnučah, recimo.).

Vseeno menjal debimeter, ker me je iritiralo. :roll:

Adesso tutto bene ;-)

Seveda sem si debimeter sposodil z drugega avta, da smo potrdili vir težav pred stroški :)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 19. September 2006, 14:18

Ker se nimam cajta ukvarjat z napako sem za hec tanku 100 oktanca in za enkrat (2 dni) še ni zafrkaval. Upam da tako tudi ostane. :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. September 2006, 14:34

irCAR81 napisal/-a:Ker se nimam cajta ukvarjat z napako sem za hec tanku 100 oktanca in za enkrat (2 dni) še ni zafrkaval. Upam da tako tudi ostane. :)
Če ti bo proti koncu tanka spet delal isto, pol imaš vodo v tanku.
Potem vzemi flašo alkota, ki ima več kot 40% alkohola in na povhen tank zlij notri 2 deci alkohola - še bolje če dobiš kje čisti alkohol 90 ali več%. Alkohol vleče vodo nase in potem ti ne bo več cukal. Samo da spraviš vso vodo ven moraš to z alkoholom ponoviti vsaj 2 do 3x.

Lahko pa se spraviš sčistit tank. Snemi ga dol zlij ven vodo in svinjarijo(in seveda bencin, ki ti dela probleme), spucaj in potem tankat na pumpo v črnučah - tisto na trzinski obvoznici(desna stran proti trzinu), ki ima zaenkrat v tem delu ljubljane najboljši bencin.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov