Impreza Bugeye WRX SW

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma
Prispevki: 498
Kraj: Začetek Gorenjske baje

Odgovor Avtor: axaQ4 » 17. Maj 2012, 10:36

Unikat napisal/-a:
axaQ4 napisal/-a:vendar sem bil tudi sam presenecen nad stevilko navora. A je resno mozen tak prirastek zgolj z njegovo odstranitvijo in zamenjavo za cev brez predkatalizatorja in vecjim premerom (1cm razlike v premeru vsaj)??
Tak prirastek je predvsem zaradi remapa, decat uppipe poskrbi za ugodnejšo krivuljo, hitrejši power delivery in spool up. Na peak power, samo decat uppipe kaj dosti ne vpliva. Super je tudi to, da si polžka rešil pred morebitnimi šrapneli. :)
axaQ4 napisal/-a:OK recimo, da se valji pokazejo kej malce vec..sam se zmeri nekam dosti za serijsko :)
Glede na to da si meril before in after, je relativni prirastek znan, ne glede na to ali dyno laže. Edino navor mal previsoko kaže, serijsko ga imaš 290NM.

Mi je všeč tvoj stil izboljšav, lepo jo nadgrajuješ. :-) Lonec je že prispel...?
Ja eden od namenov uppipe predelave je definitivno bil to da ne fasem kej v turbino hehe. Mozno, da je celo kej bilo ze, ker ko sem razdiral je bil turbo videt hudo lep kot tudi uppipe. Videlo se je tudi, da je bilo sraufano in menjano. Vprasanje, ce ni res ze kej odletelo hehe.

Se pa strinjam s tem, da ti valji ocitno malo bogato pokazejo navor, mislim, da bi recimo odbil tam ene 30-40nm za bolj realno, ker dvomim da bi en uppipe, filter, malce boljse svecke in se kak drobiz pridobil iz lufta 50nm navora :).

Ja trudim se ga stimat kot celoto, da je avto cimmbolj zabaven in vzdrzljiv pa da ni pretiran budget v igri (cepraw cifre tudi sedaj niso glih ravno najnizje :x ...sam lepo poglej ga hehe).

Lonec nazalost se kar ni prispel :x ...ena angleska kurirska sluzba je kapitalno zajebala in se je lonec vlekel sem pa tja po EU 1.5 mesca :). Sedaj je ponovno spet na poti jao.

Se zadnja rec katero mislim probat dogradit je pa volan :). Prvo bom dal od hardrace puse na prednje roke pol bom pa nabavil (sem ze nasel za drobiz) se en volanski drog in pa ti. "steering quickener" v razmerju 1.5:1, kar bi doprineslo iz zdajsnjih cca 3.2 na 2.1 obrata (imel sem avto z 2.2 ter fural 156 gta z 1.9 in lahko recem samo ...milina za furat).

Primer:
http://www.redpepperracing.com/gallery/ ... CF0030.JPG
http://www.redpepperracing.com/gallery/ ... CF0040.JPG

Zasledil kar nekaj lastnikov subarujev, ki so to naredili in niso mogli prehvaliti vse skupaj. Edini minus je, da je volan nekaj trsi za obracat.
Tudi tezav z original servo crpalko ni bilo.

Malo eksperimentiranja a ne :-)
Nimam kulija, da bi se podpisal.

Uporabniški avatar
slajki
Uporabnik foruma
Prispevki: 336

Odgovor Avtor: slajki » 17. Maj 2012, 11:47

Kok to pride?

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 17. Maj 2012, 11:52

axaQ4, kje boš pa vzel ta "Steeringrack quickener"?

jaz sem jih zasledil od QSP http://www.qspraceware.com/qsp-producte ... 1-1-5.html

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 17. Maj 2012, 11:53

Za imprezo dobim volanski drog za cca 30-40 eu (boljse da delas na rezervnem, da ce ti ne pase sam zamenjas nazaj na original), steering quickener pa je tam okoli 100 eu s postnino vred.

Dosti poceni mod naceloma, ce gledamo glede na menjavo volanske letve hehe.

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 17. Maj 2012, 11:55

jayz napisal/-a:axaQ4, kje boš pa vzel ta "Steeringrack quickener"?

jaz sem jih zasledil od QSP http://www.qspraceware.com/qsp-producte ... 1-1-5.html

Jaz gledam od coleman-a (te so najbolj pogosto tlacili na impreze in honde)

Recimo:
http://www.ebay.co.uk/itm/Coleman-22369 ... _500wt_975

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. Maj 2012, 12:06

Takoj ko sem videl tole tvojo "noviteto" sem naredil deep-search čez internet :D

Uglavnm, zanimiva zadeva...

Poročaj o luftu, če ga boš kaj pridobil z vmesnikom....
Enepar folka je pisalo, da so precej izgubili občutek na volanu.....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 17. Maj 2012, 12:07

a potem je to povsem "bolt on" zadeva? prez predelav...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 17. Maj 2012, 12:11

Če se dobro obnese je zadeva definitivno zanimiva, zadnje kar si želimo je pa da volan 'odpove' sredi vožnje.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 17. Maj 2012, 12:22

irCAR81 napisal/-a:Če se dobro obnese je zadeva definitivno zanimiva, zadnje kar si želimo je pa da volan 'odpove' sredi vožnje.
+1...boš dau za probat k bo zmoteran:)

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 17. Maj 2012, 13:17

BackW00d napisal/-a:Takoj ko sem videl tole tvojo "noviteto" sem naredil deep-search čez internet :D

Uglavnm, zanimiva zadeva...

Poročaj o luftu, če ga boš kaj pridobil z vmesnikom....
Enepar folka je pisalo, da so precej izgubili občutek na volanu.....
Ja folk poroca vsak malo po svoje, vendar z imprezami sem prebral vecina samo pohvale. Moznost je seveda en drobiz luftu pridobit zaradi zobniskega prenosa, vendar sej ze sedaj je volan rahlo odsoten v center poziciji hehe.
jayz napisal/-a:a potem je to povsem "bolt on" zadeva? prez predelav...
Ni to glih bolt on predelava. Potrebno je odrezati volanski drog na mero (dolzina more ostati ista z vmesnikom kot je bila brez njega), narest nosilec za pritrditev v avtu ter na samo letev (najboljse da je nosilec narejen skupaj z drogom, da drzi se vmesnik, da je vse skupaj homogeno in ni sans da bi volan "odletu" :). To je bolj kot ne odvec strah.
irCAR81 napisal/-a:Če se dobro obnese je zadeva definitivno zanimiva, zadnje kar si želimo je pa da volan 'odpove' sredi vožnje.
Sam prav more bit narejeno pa mislim, da ni nobenega problema hehe.
beliblisk napisal/-a:
+1...boš dau za probat k bo zmoteran:)

Bom dal za probat ni problem. Sam prvo malo "pavze" (remap ni poceni :lol: , pol se pa se tega lotim in bomo vidli kako pa kaj bo izpadlo.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 17. Maj 2012, 13:35

Okrog remapa lahko tud kej več poveš.... cena, software (opensource, ecutek, na original računalniku...), kok časa je trajal, si bil lahko zraven, so povišal boost in polovil fuel mape al so se tud kej s predvžigi igral, delal fuel samo na open loop ali so tud kej closed loopu popravlal, so delal dodatno kej na spoolu, so se na koncu zapeljali po cesti in preverili lambdo?

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 17. Maj 2012, 17:59

irCAR81 napisal/-a:Okrog remapa lahko tud kej več poveš.... cena, software (opensource, ecutek, na original računalniku...), kok časa je trajal, si bil lahko zraven, so povišal boost in polovil fuel mape al so se tud kej s predvžigi igral, delal fuel samo na open loop ali so tud kej closed loopu popravlal, so delal dodatno kej na spoolu, so se na koncu zapeljali po cesti in preverili lambdo?
Na hitro:

-open loop NE
-closed JA
-Original ECU
-software...nevem tocno, bom se pozanimal :)
-naredili so skor 100km na valjarih :)...trajalo kar lep cajt
-spreminjal se je tudi predvzig

Delalo se je na "low end gruntu" po mojih zeljah, ker sem izrecno rekel, da me konji v visokih obratih in koncna hitrost ne zanimajo in tega so se tudi fantje drzali.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 17. Maj 2012, 18:40

axaQ4 napisal/-a:Delalo se je na "low end gruntu" po mojih zeljah, ker sem izrecno rekel, da me konji v visokih obratih in koncna hitrost ne zanimajo in tega so se tudi fantje drzali.
To so besede :.sup Vidim,da imava nekaj skupnega ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 17. Maj 2012, 19:02

Mislim da si kar vsi to želimo, če je pa na vrhu 400 konjev in se da na autobahnu potegnt čez 300 (na žalost je ecu omejen na 264kmh) se pa jst nebi nč pritožval.

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 17. Maj 2012, 20:58

irCAR81 napisal/-a:Mislim da si kar vsi to želimo, če je pa na vrhu 400 konjev in se da na autobahnu potegnt čez 300 (na žalost je ecu omejen na 264kmh) se pa jst nebi nč pritožval.
Ok ajde, ce bi imel lahko 400 hp na vrhu se res nebi pritozeval :D Sam ker jih ne morem imet, ce bi jih pa hotel imet bi moral skasljat se x2 kar sem sedaj, bom zadovoljen s tem kar imam hehe.

Aja cena je 300eu za celoten remap.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov