Impreza WRX by Someonelost

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
Galaxy
Uporabnik foruma
Prispevki: 276
Kraj: Žalec

Odgovor Avtor: Galaxy » 25. Oktober 2011, 14:20

Men je tale fotka odlična. :cool:

Zanima me, kaj je tisti "duhec" na levi strani pri drevesu? Long exposure + gibajoč objekt al diffuse glow, ali pa jaz narobe vidim? :D
STi - Sportska Turbo Impreza

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 25. Oktober 2011, 15:17

Someonelost, a je pri vas ob petih že taka tema, da mora fotoaparat celih 30s pobirat na CMOS? :-)

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Prispevki: 300
Kraj: Göteborg, Sweden
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 25. Oktober 2011, 16:09

Sajmon napisal/-a:Someonelost, a je pri vas ob petih že taka tema, da mora fotoaparat celih 30s pobirat na CMOS? :-)
Jup.. kdo bi si mislo da rabi clovek 30 sekund za eno prekleto sliko.. zaj si pa predstavljaj da sem jih malo vec naredil... vzame celo vecnost. Si pa pravi vohun..lol
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
BibaTFD
Uporabnik foruma
Prispevki: 1069
Kraj: Maribor

Odgovor Avtor: BibaTFD » 25. Oktober 2011, 19:05

Tevzy napisal/-a:Tale bi bila pa po mojem mnenju odlična za koledar :-)
+2, edino tisto "belo-prozorno packo" bi nekako zbrisala na levi strani
"Resnični znak inteligence ni znanje, ampak domišljija!"

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 07. Januar 2012, 13:49

Da malo updatam...

Testali smo folijo za sprednje in zadnje luci, vzel dol ker bolj da nihce to ne vidi v zivo pred sejmom ampak je pa NIIIICE! Vsaj meni...

http://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... _folie.jpg
http://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... G_3543.jpg

Stvari so se koncno premaknile iz mrtve tocke in avto je dobil malo misic.. in sicer je sponzor TMChiptuning za zacetek dal noter STAGE1 ki je samo software in avto je dobil 30-40 konjickov.. sprememba TOTALNA.. zvoki ki jih je avto zacel spuscat pri 6800 obratih so..erm, zivalski? Vem da vsak pomislim ah sej 30-40 konjev ni ravno veliko ampak avto se je spremenil, blokade na 209km/h ni vec (testano- sej pravim me bojo zaprli kmalu)...

http://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... araget.jpg

V glavnem se je zgodilo to pred hm, kakim mesecem (ali manj), no v petek sem bil na obisku pr TMC-ju da vidim svoj novi downpipe.. skoraj bi domov nesel pa spal ob njem... ampak bi verjetno letel skoz vrata z njim vred..

http://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... G_3713.jpg

V glavnem za tem downpipom pride samo 3´cev nazaj ki se potem razdeli na 2 dela.. Zvok bo ??? Mislim da bo treba zmontirat gor en lonec drugace me bojo se zaprli.. ampak za zacetek bomo ziveli po tistem:
"When I start my car, I want my neighbors to think the world is coming to an end." Homer Simpson

No naslednjo soboto bo delo celi dan... Najprej servis zgodaj zjutraj, potem direkt na dyno da zmerimo STAGE 1, potem pride original program noter in spet na dyno, in potem downpipe in cevi nazaj in na dyno za zmerit STAGE 2.. Bom postal video in slike ko bom prisel k sebi..

V glavnem do marca more bit avto stage 2 (v soboto), zmontirali se bodo novi zvocniki spredaj, zadaj in bas zadaj ki bo v skatli ki bo imela obliko.. potem pa pride colfiber folija na haubo, streho in zadnji spojler, folija na luci spredaj zadaj, in seveda pridejo reklame vseh sponzorjev (vem bolj ali manj katastrofa ampak nujno zlo)... in potem na autosejem v marcu... najmanj 20 000 ljudi... 5 dni brez avta ne bo ravno fajn.. ampak ok..

Kaj pride potem pa vec nimam pojma.. verjetno kuplunga, zavore, sti turbo (a ma kdo kako idejo kolko sploh original turbo zdrzi?!?), FMIC, verjetno rota felne in seveda toyo r888 gume.... Mislim da je 400 konjev dovolj samo se bojim da se sponzor ne misli ustavit pri tem.. samo kak se bomo potem pozimi vozli pa nimam pojma in seveda kok bo ta bogi menjalnik zdrzal..hehe

Tomi
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 07. Januar 2012, 14:33

Pomoje bi latko ti na serijsko turbino pa injektorje vidu ukol 290-300 kavalov a ker maš 2,5 ogromn navora,ki pa ga tvoj menjanik mogoče ne bo več preživu :?

Na 350 se pride dost hitr in pocen (cca 1-2k eur) medtem ko boš za 400+ rabu zapravt polovico vrednosti avtomobila :cool:

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 07. Januar 2012, 14:35

...aja pa ene srebrne subzero 18" rote bom mel hmal na voljo :twisted:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 07. Januar 2012, 19:10

Odlično. Res terna tale sponzor. Kako pa je s temi konji? Je kar določeno koliko jih kak stage prinese ali merite?

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 07. Januar 2012, 19:49

Jah, cela zadeva je zgledala takole..

Z avtom sem se pripeljal tja..

http://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... G_3722.jpg

.. z zeljo da od tam pridem z vsaj obljubo da mi naredi stage 1 ki je med 30-40 konji, goli software nic drugega.. med pogajanjem mi tip rece da bo priklopil avto na racunalnik in potegnil dol original da ga malo pogleda.. Jaz se strinjam in tip se tam igra, hodi malo sem in malo tja..(glej slike spodaj in se posebej poglejte kljuc in kaj visi na njemu :lol: )..
http://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... G_3585.jpghttp://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... G_3572.jpg
.. no in ko smo se zmenili bolj ali manj.. pravi tip naenkrat;"Ok, sem se odlocil da bom na tem avtu razvijal tuning STAGEs in ima tvoj avto pravkar standarden STAGE 1 ki ti da med 30-40 konjev." se obrne gre k racunalniku, se igra sem in tja in naroci Perrin downpipe.. meni nic jasno, cisto sokiran,... pride k meni rece no narocil sem ti perrin downpipe... zdaj pa greva na probno voznjo.. Se vsedema v avtu, kak sem kljuc obrno je avto bil drugacen.. speljema ven.. malo pocasi po sodru in potem na cesto, omejitev 50.. jaz lepo pocasi, prva, 4500 obratov druga... on pa:" PA SEJ TO NI DIZL, menjaj na 6800 obratov!" sem se tak usral da sma zgala 230 po lokalnih cestah.. no in picima midva tak po ravnini, in on pravi: "To je ze bolj, samo zacni malo zavirat ker prihaja ovinek." V glavnem sem mislil da ne bom ziv nazaj prisel.. Ko sem se z kolegom peljal domov sem pa tak verjetno podrl hitrostni rekord na tej cesti, ker stevec je sel proti koncu..

V glavnem v soboto pa 14. januarja pa je D day.. Avto gre najprej na servis (cudo bozje sponzoriran), potem pa direkt na dyno (superflow SF800 E - glej sliko spodaj) da vidimo TOCNO kolko konjev in navora ima avto ko je STAGE 1. Za tem gre avto ma DETUNE na original (shranjena mapa) in potem na dyno da vidimo kolko TOCNO konjev in navora je original.. potem pa pride montaza downpipa, 3´cev nazaj brez izpusnih loncev in tune na STAGE 2.. potem pa nazaj na dyno. Verjetno bom celi dan tam.. Najbolj pomembno od vsega smo pa podpisali pogodbo o sponzoriranju itd in ce slucajno avto raznese na dynotu ga popravi! :D Mi je blo malo lazje pri srcu ker sem preden sem sel tja gledal video na youtubu ko aute raztura na dynotu.

http://www.tmchiptuning.com/files/3013/ ... 00x450.JPG

V glavnem bo potem dodajal dele v avto in testiral vse na dynotu step by step.. tak da dobi potem STAGEs.. verjetno do stage 5.. in vse bo seveda nastavljal tudi med tem ko bo avto na dynotu.. v glavnem video in slike bojo se prisle, vse to pa pisem ne zato da bi se kurcil ampak enostavno zato ker se nisem imel izkusnje z temi stvarmi in bom probal pokazat kak to deluje in kak to zgleda.. Vam pa garantiram nekaj.. ko se peljes z avtom STAGE1 si celi sokiran kak je vse super ampak cez kako uro hoces SE! :twisted:
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 07. Januar 2012, 20:30

Someonelost napisal/-a:Vam pa garantiram nekaj.. ko se peljes z avtom STAGE1 si celi sokiran kak je vse super ampak cez kako uro hoces SE! :twisted:
Tole Bistri govori že ene dve leti ampak malo kdo razume dokler ne občuti na lastni riti.

Če hočeš mal v naprej vidt kaj te čaka je tukaj dokaj dober seznam (vir AndyForrest - http://www.andyforrestperformance.co.uk/index2.html):
06-09 WRX UK/EURO 2.5 Std 227 bhp

Level 1 260-280 bhp

Full Decat or Sportscat exhaust from turbo back 2.5 or 3” bore
Walbro 255 l/hr uprated fuel pump
Ecutek custom remap
K&N panel filter

Level 1A 290-310 bhp

Add - AFP 04H custom ported hybrid turbo to level 1

Level 2 330-350 bhp

Full Decat exhaust from turbo back 2.5 or 3” bore
Ecutek custom remap
K&N panel filter
VF34 Turbo with ported exhaust & wastegate sized to suit 2.5
NGK uprated spark plugs

Level 3 360-390 bhp

Full Decat turbo back 3” bore
K+N panel filter
Ecutek custom remap
Fuel Lab turbo specification fuel pressure regulator with fitting kit & gauge
AFP 5-20G Ported Exhaust & wastegate sized to 2.5 and machined to suit TGV
STI 06-07 TMIC
NGK uprated spark plugs

Level 4 400-420 bhp

Full Decat turbo back 3” bore exhaust system
Tubular exhaust headers and flow matched uppipe
EcuTek custom remap
Custom Cold air induction
650cc Injectors
AFP 321T custom turbocharger with fitting kit
NGK uprated spark plugs

Level 5 420-460 bhp

Full Decat turbo back 3” bore exhaust system
Tubular exhaust headers and flow matched uppipe
EcuTek custom remap
Custom Cold air induction
650cc Injectors
Fuel Lab turbo specification fuel pressure regulator with fitting kit & gauge
AFP 321T custom turbocharger with fitting kit
NGK uprated spark plugs
AVCR boost controller
Optional FMIC
Uprated clutch
NGK racing 8 spark plugs

On 06/07 WRX/STI 2.5 the pistons run very tight bore clearances. On Level 4 and above we recommend a forged piston upgrade. The forged piston upgrade is also recommended for level 3 if used for sustained high speeds or if used regularly on track. Level 5 we also recommend steel conrods, ARP head studs and uprated head gaskets.

Zadeva bo draga... tko čez palc kvaliteten stage 5 je komot 12k eur.

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 08. Januar 2012, 09:05

Vrhunsko tole :cool: Res zanimivo napisano, slikce so pa itak klasa zase :cool:

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 08. Januar 2012, 19:33

@Someonelost: kaj pa preostanek avta? Ob takih divjih upgradih motorja bo potrebno najbrž nadgraditi tudi podvozje, zavore, menjalnik ...

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 08. Januar 2012, 21:29

Nacrt je zaenkrat tak..
DO MARCA:
*tunat avto na STAGE 2
*audio + spricanje havbe
*temnenje sip, foliranje havbe, strehe, spoilerja, luci spredaj zadaj
*postimat avto znotraj (smo v pogovoru z se enim sponzorjem glede sedezev, tukaj vztrajam na nastavljivih sedezih, ker nocem sedet v skoljki 2000 km na poti v slovenijo, volana nocem menjavat ker nocem drzat nogo na gasu 2000 km) lucke bla bla bla
*kot kaze rota felge z toyo r888 gumami.. (baje da jih bom rabil 8 kom preko poletja?!?)
*danes smo ravno pripravljali eno rostfrei plosco ki bo pokrivala jermen, namesto one zalostne plastike, v glavnem noter bo vrezano ime tuning sponzorja
* pogajanje z se enim sponzorjem glede dobave sklopke, zavor, vzmetenja, in bolj ali manj polovice Perrinove strani (drago ko pes, sem jim rekel da naj iscejo drugje..).. na tem se bo delalo za sejmom, samo nastaja problem da je potem en mesec kasneje se en sejem.. tak da bo se veselje rihtat..
*marec - poliranje in TOTALNO ciscenje avta, potem pa na prikolico, dol pokrit in na sejem v Malmö (20 000 obiskovalcev)

Po marcu se dela naprej, bilo je ze nekaj govora o STI menjalniku, kletko je nekdo omeno pa se v sekundi reko da naj pozabijo.. Govori se veliko samo nocem glave razbijat o tem samo da je do marca vse pripravljeno.. Vse skupaj je ko sanje, se mi ze blede od vsega, prejsno noc sem sanjal da sem mel v kleti 3 komplet STI motorje pa jih je nekdo ukradel.. zbudil sem se ko da bi se tusiral.. trenutno se vse vrti okoli avta, telefon zvoni, emaili prihajajo in odhajajo, planira se nova sezona streetracinga, kmalu se bo zacelo delat na novi streetracing spletni strani katere bom 50% lastnik.. pa se v sluzbo je treba hodit pa se z otrokom ukvarjat.. KAOS dragi moji, lahko da me kap se pred poletjem.. pa da ne recem da se vsake tolko spomnim da je treba poleti organizirat srecanje.... edino kaj me pomirja je ko se z avtom peljem.. hm.. ko sem bil na poti z tuninga sem najprej norel ko kreten pol se pa pomiril, poraba je padla.. samo vrag ne da miru pa je poraba iz 11,4l ze narasla na 13,8l..
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 08. Januar 2012, 22:12

Jaz bi bil vesel takšnih skrbi ;-) :lol: Vsa čast za pridobitev spoznorjev, nas pa le lepo obveščaj o svojih hudih skrbeh glede avta :twisted:
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 08. Januar 2012, 23:19

Ja, res maš težko življenje... :7n

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov