Subaru Impreza WRX SW by zulero

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Re: Subaru Impreza WRX SW by zulero

Odgovor Avtor: strumf666 » 13. April 2016, 20:54

irCAR81 napisal/-a:
zulero napisal/-a: Sicer moj majster pravi naslednje:
"zaribala ti je na tretjem cilindru na glavni gredi treba je razdret motor zamenjati glavno gred ojnicne lezaje in vsa tesnila narediti je treba izpusni kolektor da ne bo spet zaribala in montirati hladinik za hlajenje olja"
Tvoj mojster je že odpru motor al sam pravi?
Zanimiva izjava oz. zanimiv mehanik.
icko napisal/-a:
urbancebulj napisal/-a:Take stvari kot so vzdrževanje 10+ let starega hitrega avta je potrebno vzeti v zakup pred nakupom.
Tukaj se Ircar-jevi računi mesečnega vzdrževanja pokažejo kot še kako realni oz. je potrebno imeti v mislih da slej kot prej pride tudi do tega, žal je tako da bi vsak imel, redko kdo pa tudi vzdrževal Imprezo. (turbo seveda)
Če se je avto "klal" 200kkm je bilo samo vprašanje časa...

Sploh ko si enkrat 5 ali 6i lastnik...
Potem je boljš da kupiš "whatever" 500 AMG. Vsaj veš da ne bo šlo nič v pi*do. :D
Da ne bo šlo nič v ... nimaš pri nobeni znamki in/ali modelu garancije. Se je bolj smiselno pozanimat za stvar, ki jo imaš ali nameravaš imet za (potencialne) šibke točke, pa preventivno odpravit, če se da.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 13. April 2016, 22:39

Torje je zaribala zaradi OEM izpušnega kolektorja in pretoplega olja pri enem runu na 170 bhp?

Mojstr res pozna turbo subaruje v nulo :mrgreen:

Tele petardice so stare 10+ let in imajo kar nekaj prevoženih.....itak,da bo neki odpovedal sodelovanje :roll:

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 13. April 2016, 22:42

Vsaka turbo sportiva je kritična, vsi vozijo in šparajo, ko je kriza prodajo. Sam vidim pri Golfih GTI/R in Audijih S/RS3, avto oh in sploh super ohranjen, potem pa na servisu poveš kaj je treba zamenjat pa reče ne hvala in adijo. Zanimivi so tudi južni bratje z Audiji S/RS, usi bi vozil pa nič investiral.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 13. April 2016, 23:53

Na splošno nebi noben investiral nič. Kupijo avto, zgonijo kar se še da in uničijo kar prejšnji lastnik ni uničil, potem pa to prodajo naprej.

Redki smo, ki v avto dost ulagamo, večina se samo vozi in ko nastanejo problemi, proda avto.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 840
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 14. April 2016, 06:39

strumf666 napisal/-a: Da ne bo šlo nič v ... nimaš pri nobeni znamki in/ali modelu garancije. Se je bolj smiselno pozanimat za stvar, ki jo imaš ali nameravaš imet za (potencialne) šibke točke, pa preventivno odpravit, če se da.
Dobro, ni bil to ravno moj point. Ampak fant ima 220 konjev iz 2.0 ali 2,5 motorja in si želi še več. Ok itak. Samo a ni bolj smiselno presedlat na nekaj večjega za recimo manjši oz isti denar (ne poznam ravno cene imprez) ampak pomojer je tle-tle, ker veš da je "standard",V8, kubatura, konjev ohoho, skratka prava mrga in se mi zdi manjša možnost da to skuriš kot pa nekega živčnega čmrlja na speedu tam pod haubo.?

Kakorkoli smo off.
Zulero želim da zrihtaš čim bolje in čim ceneje. ;)

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 14. April 2016, 06:55

no ja... no glih isto. tiste gajbe so ponavadi velike, tezke in okorne. impreza, evo, focus so pa pocket rocket, k dobr skocjo. mogoce bi kaksen m3 bil tak podoben avto, sam je pa spet precej drazji pa se brez turbota, vsaj starejsi modeli...

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma
Prispevki: 287
Kraj: Domžale

Odgovor Avtor: zulero » 14. April 2016, 08:33

Res ste šli off topic..
Avto rihtam in investiram vanj ze odkar ga mam, tko da nisem eden tistih fantov.
Tudi sedaj ga bom porihtal...res pa je da je kar financni zalogaj. Gre se za ali si lahko privoščim tak avto. To je bistvo in NE zgont pa prodat. Ce bo avto v prodaji bo zrihtan ne zjeban.
Hvala pa vsem za motivacijo pri popravilu :)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 14. April 2016, 08:59

Stari, poprav pa se smej in voz dalje.

Nevem zate, a sam bi itak mel vedno ob nakupu takega avta vsaj jurja na lagerju, da vržem pod havbo, ker dejstvo je, da bo nekaj crknil. Če na to nisi bil pripravljen ob nakupu, zdaj toliko bolj boli. Ampak ko boš popravil, in zopet natišal nekje in se delal norce iz drugih, se ti bo smejalo iz ust in iz srca...

Kolega ima BMW E92, napol novga, in mu je crknila turbina (600€), drug kolega ma starejšega E90 in mu je počil blok (3k€+ stroška), bratu je na holcvagn golfu 1.6 (105HP) crknil EGR in je zabasalo tudi DPF (850€), sodelavcu je na škodi crknila turbina (1000€), počila glava (1000€)...
Pa to so avti ki so skoraj pol mlajši od tvojega, z manj prevoženimi kilometri in manj konji. Kjer res nebi smelo "nič crknit" ne pa da maš potem kar ene brezvezne stroške...
Res da tega nisi vajen, ker starejše honde so delale, in požrle vse kar si notri vrgel...

Pričakovat na naviti sportivi (no ja, ne morš rečt da ni) da po toliko kilometrih nebo kaj zapelo znotraj motorja je žakelj peska v oči.
Pri takem avtu moraš to vzet v zakup že ob nakupu in s tem živet. Verjemi pa, da ko boš tole porihtal in ko se boš prvič spet vozil boš pozabil (skoraj) na vse. Ti verjetno lahko potrdijo tudi drugi s podobnimi avti.

Če bi se tega hotel izognit, bi isto moral nekaj investirat v motor, tako boš pa zdaj pa bo potem mir za lep čas. Sploh če neboš šel v tuning (kar ti garantiram da boš sčasoma tudi šel...) Ker hočeš nočeš 3/4 folka (sploh takih kot si ti) se zaljubi v ta avto in so marsikje pripravljeni požret tut kako pest dreka, in se čemu odrečt...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 14. April 2016, 10:52

Mehanik je gotovo mislil, da bi moral zamenjat OEM downpipe z "open neck", se pravi z večjo luknjo. Tudi oljni hladilnik ni tak strošek in bo pripomogel.

Tudi sam imam turbo Subaruja, sem se vozil veliko, delal sem tudi relacijske vožnje cca 900 km. Pa mi nikakor ne gre v glavo 500€ strošek na mesec za vzdrževanje.

Kakorkoli, zrihtaj zadevo, če kaj rabiš pa kar povej.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma
Prispevki: 329

Odgovor Avtor: dawet » 14. April 2016, 14:05

Veliko ljudi se potem, ko avto tako "zariba" nategne še z raznimi mojstri. In občutek po prebranem imam, da se zna zgoditi prav to... Priporočam samo scooby.si ali GregaB :thup

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 15. April 2016, 18:37

Thomas22 napisal/-a: Tudi sam imam turbo Subaruja, sem se vozil veliko, delal sem tudi relacijske vožnje cca 900 km. Pa mi nikakor ne gre v glavo 500€ strošek na mesec za vzdrževanje.
Sej teh 500€ ni blo mišln da rabš 500€ in da če maš sam 400€ ali manj ne bo nič. Sam fajn je da si lahko 500€ odškrtnš če hočš držat nek nivo in se fajn vozš. Ni pa rečen da se ne da full cenej čez pridt. Lej predne diske za STI maš od 100€ do +1000€. Ne rabš kupt unih za 1500€, sam dobr pa je da ne kupš lih unih za 100, ker so dobri lih sam za prodajo da rečš: pravkar zamenjane bremze. :)

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 15. April 2016, 18:40

Thomas22 napisal/-a:Mehanik je gotovo mislil, da bi moral zamenjat OEM downpipe z "open neck", se pravi z večjo luknjo. Tudi oljni hladilnik ni tak strošek in bo pripomogel.

Tudi sam imam turbo Subaruja, sem se vozil veliko, delal sem tudi relacijske vožnje cca 900 km. Pa mi nikakor ne gre v glavo 500€ strošek na mesec za vzdrževanje.

Kakorkoli, zrihtaj zadevo, če kaj rabiš pa kar povej.
se kar strinjam z ircarjem. sej ce das 500 ba mesec na stran za avto, pa pol odstejes benz je takoj manj. in razliko porabis za registracijo, servise in take neljube dogodke...

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zulero » 15. April 2016, 20:38

hmm..
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 15. April 2016, 23:10

Začetek :th

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zulero » 21. April 2016, 14:07

še tule...
nujno bi rabil glavno gred. torej 2.0 wrx l.2003 motor.
hvala

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov