In še - se da na imprezi 1.6 l. 2000 kaj nastavljati naklon spredaj brez camber vijakov? Mi je v eni sezoni skoraj čisto neslo zunanje robove na obeh prednjih gumah
Impreza optika
Re: Impreza optika
Da ne odpiram nove teme.. kam v LJ ali okolici na optiko? Seveda je zaželjena čim nižja cena.
In še - se da na imprezi 1.6 l. 2000 kaj nastavljati naklon spredaj brez camber vijakov? Mi je v eni sezoni skoraj čisto neslo zunanje robove na obeh prednjih gumah
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
A nimajo vsi subaruji na amortizerjih spredaj nastavljive vijake? (1 vijak na vsaki strani mora biti nastavljiv)
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Po moje maš v resnici probleme s stekom in ne z naklonom.ijuvan napisal/-a:In še - se da na imprezi 1.6 l. 2000 kaj nastavljati naklon spredaj brez camber vijakov? Mi je v eni sezoni skoraj čisto neslo zunanje robove na obeh prednjih gumah
Pa bi jih vseeno pobiralo predvsem po robu? Jaz sem sklepal, da se pač gume precej zvijajo, ker so precej visoke -> 185/65-15, na cesti pa tudi ne delam kolone.
Kakšen predlog, komu pelat?
Kakšen predlog, komu pelat?
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
V Mengšu poznam enga, okol 30€ se mi zdi, ne vem pa kakšne cene majo ostali 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Ena srednja, najbolj običajna cena optike mislim da je 40eur. Pri Španu recimo 45eur..
(kot tudi vse ostale storitve dražje). Se pa da dobit tudi za 35eur, al pa celo 30 kot pravi LSlabe. Ponavad pri kakšnih manjših vulkanizerjih.. Je pa tud vprašanje tehnologije (al so naprave sodobne, novejše, al pa kaj rahlo zastarelega..)
Jaz sem bil v času tuninga podvozja, 7x na optiki pri Španu. 6. me je razočaral (en vijak se je losal in je bil chamber prost po prešernu - dobro da ni kaj odpadlo), 7. je bla reklamacija, potem sem začel vozit k Boštjanu na Brezovici. Nazadnje je bilo nekje med 30 in 40€. Zame je malo dražje, ker sem bojda zahtevna stranka.
Delavnico in opremo za optiko ima odlično, se je pa težko časovno uskladit, kar je sploh nadležno glede na to da mi ni blizu.
Če rabiš ti lahko dam kontakt na ZS.
Delavnico in opremo za optiko ima odlično, se je pa težko časovno uskladit, kar je sploh nadležno glede na to da mi ni blizu.
Če rabiš ti lahko dam kontakt na ZS.
AMZS bežigrad mislm da to počne, povpraši po ceni 01 530 53 96.
Če si član AMZS, potem imaš 20% popusta na optiko podvozja.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Jaz vozim k 'Jeršinovcu' na Vrhniko (avtoservis Jeršinovič). Že ene 3x, zmeraj sem bil zelo zadovoljen, naprave ima nove, cena pa je bila nazadnje oz. zmeraj 40eur.
A nima AMZS ločeno optiko in nastavitev? V MB je to pred leti pomenilo, da ti nataknejo gor merilno napravo in to je za njih optika, nastavitve pa kasirajo posebej.nebivedu napisal/-a:Če si član AMZS, potem imaš 20% popusta na optiko podvozja.
Da ne rečem, da sem moral na nalogu podpisati, da želim nastavitev izven tovarniških toleranc. Vodji izmene je po dalši razlagi postalo približno jasno kaj želim, mehaniku-izvajalcu pa do konca posega ni kapnilo, kaj dela (je rabil narek za vsak konec avta posebej).
Ja madona, saj tovarniške tolerance so vendar vodilo za nastavitev optike, oz. da se približa kolikor se le da, hehe.nalim napisal/-a:nebivedu napisal/-a:Da ne rečem, da sem moral na nalogu podpisati, da želim nastavitev izven tovarniških toleranc.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Koliko let pa je 'pred leti'?nalim napisal/-a:A nima AMZS ločeno optiko in nastavitev? V MB je to pred leti pomenilo, da ti nataknejo gor merilno napravo in to je za njih optika, nastavitve pa kasirajo posebej.nebivedu napisal/-a:Če si član AMZS, potem imaš 20% popusta na optiko podvozja.
Jaz zadnjih nekaj let (recimo - 8) vozim na AMZS, pa je 'optika' (cena ~40€ za ne-člane, nek popust za člane) vedno pomenila:
1. pregled podvozja na liniji za tehnične preglede (tisti zadnji del, ko kolesa premigajo s hidravliko) - če tam najdejo kake lufte, je nastavljanje podvozja nesmiselno
2. nastavljanje podvozja z optiko
Nisem pa nikoli kompliciral z nestandardnimi nastavitvami - pač nastavijo tako, kot jim njihova aparatura pokaže.
Enkrat se mi je zgodilo, da na kombiju niso mogli odtegnit vijakov na volanski sponi, pa mi niso nič računali - čeprav so se s tem matrali trije več kot uro (kasneje je menjava te spone postal večdnevni projekt).
- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
Meni je http://www.kadunc.si/ računal okol 40€ za nastavitve na twingotu. S tem da se je fino matru in grel in nevem kaj use ,da je premaknu 16let svinjarije.
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov