Impreza GT by 4WD
Re: Impreza GT by 4WD
Čudi me to, da mojster ni premeril cilindrov in jih temu primerno obdelal preden je vstavljal kovane bate.
Namreč tolerance pri kovanih batih še zdaleč niso enake kot pri original batih.
EJ257, FB25
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Mogoče je čas da menjaš menjaš mojstra 
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Kompresija tudi ne, tako da remap ne bi škodil.Unikat napisal/-a:Čudi me to, da mojster ni premeril cilindrov in jih temu primerno obdelal preden je vstavljal kovane bate.Namreč tolerance pri kovanih batih še zdaleč niso enake kot pri original batih.
A tvoj avto vidim na dvorišču skoraj vsakič ko pripeljem svojega na "mali servis" (olje na 10.000 km).
Ta "mojster" je mojster stare šole. Po šoli je za začetek servisiral Yamahine motrje (uvoznik takrat ing. Mihelič) in potem precej kmalu začel šraufat Subije.
Precej nezaupljiv (previden) je do predelav - sva imela šolo z drugimi odmičnimi itd. pri EJ251 (Outback 2.5 1999-2003) motorju; In sva se skupaj naučila, da kitajski semeringi in tesnila držijo 2 tedna (od tod njegova - "ne, kitajskih tesnil ne bom montiral") -meni se je motor dobesedo uscal kot cedilo za špagete - teklo je povsod.
Kar se da kupi v ZDA, ker je več kot pol ceneje; na žalost za 2.0 turbo do 2003 čez lužo ni nič na voljo (zahvali se poševnookim).
Po svoje mu dam prav, da ostaja pri originalnih rez. delih, saj je s temi najmanj težav - ker so RES dobri. Je pa natančen in naredi dobro. Drugač nebi k njemu vozil avtomobile zadnjih 6+ let. V 6ih letih sem slišal eno pripombo od uporabnika (mislim da ni pravilno pritegnil vijakov na odmični.. al neki v tem smislu - se bo javil).
Je pa tip ziheraš in nerad dela isto stvar dvakrat. Malo je še slab na diagnostiki modernejših Subarujev,... a se hitro uči. Ker ima veliko dela pomaga sprintan seznam,.. da samo kljuka.
Za normalne servise ga lahko samo priporočam; za nevsakdanji tuning pa mogoče ne (vejretno je boljša izbira skubi.si).
Ta "mojster" je mojster stare šole. Po šoli je za začetek servisiral Yamahine motrje (uvoznik takrat ing. Mihelič) in potem precej kmalu začel šraufat Subije.
Precej nezaupljiv (previden) je do predelav - sva imela šolo z drugimi odmičnimi itd. pri EJ251 (Outback 2.5 1999-2003) motorju; In sva se skupaj naučila, da kitajski semeringi in tesnila držijo 2 tedna (od tod njegova - "ne, kitajskih tesnil ne bom montiral") -meni se je motor dobesedo uscal kot cedilo za špagete - teklo je povsod.
Kar se da kupi v ZDA, ker je več kot pol ceneje; na žalost za 2.0 turbo do 2003 čez lužo ni nič na voljo (zahvali se poševnookim).
Po svoje mu dam prav, da ostaja pri originalnih rez. delih, saj je s temi najmanj težav - ker so RES dobri. Je pa natančen in naredi dobro. Drugač nebi k njemu vozil avtomobile zadnjih 6+ let. V 6ih letih sem slišal eno pripombo od uporabnika (mislim da ni pravilno pritegnil vijakov na odmični.. al neki v tem smislu - se bo javil).
Je pa tip ziheraš in nerad dela isto stvar dvakrat. Malo je še slab na diagnostiki modernejših Subarujev,... a se hitro uči. Ker ima veliko dela pomaga sprintan seznam,.. da samo kljuka.
Za normalne servise ga lahko samo priporočam; za nevsakdanji tuning pa mogoče ne (vejretno je boljša izbira skubi.si).
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Verjetno so cilindri ovalni, to je tudi eden od razlogov zakaj je avto pil olje. Pred montažo novih batov bi ravno to moral preveriti...ovalnost cilindrov.
Ma dobro, sam da se je pol naprej zrihtal, se zmeri se vidi da ve kaj dela.
Ma dobro, sam da se je pol naprej zrihtal, se zmeri se vidi da ve kaj dela.
Nimam kulija, da bi se podpisal.
Ko smo že pri ovalnosti cilindrov....
A govorimo o mm ali o μm razlike?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
BackW00d napisal/-a:Ko smo že pri ovalnosti cilindrov....
Bodo kar μm (premerjas itak s posebnim mikrometrom.), ker ce bi bili mm, bi bat ze plesal cha cha v cilindru
Nimam kulija, da bi se podpisal.
Jao,jao takega razpleta pa res nism pricakoval
Za porabljene miljone bi ti ze ornk masino lahko sestavu/kupu.............drugic pa najprej vprasi na forumu pa ti bojo verjetno tele lepi posti prihranjeni :.sup
Za porabljene miljone bi ti ze ornk masino lahko sestavu/kupu.............drugic pa najprej vprasi na forumu pa ti bojo verjetno tele lepi posti prihranjeni :.sup
Upam da bo naslednji opis dogodkov bolj vesele narave in bo šla Impreza samo še na remap
No neki orng motor glih ne bi mogel sestavit (bi bilo treba še zravn dat €), ampak bi pa sigurno prišparal kar nekaj € in predvsem veliko svojih in mojstrovih las.
No neki orng motor glih ne bi mogel sestavit (bi bilo treba še zravn dat €), ampak bi pa sigurno prišparal kar nekaj € in predvsem veliko svojih in mojstrovih las.
Impreza STI 2,1 stroker by SCOOBY.SI
Hvala gorazd za post,lepo napisano.
Mehanik je svoje delo opravil dobro.
Kovanih batov ne krivim za pitje olja,bolj sumljivi so batni obročki.
Kakor koli že,zdaj so v motorju vse original subarujevi deli in zadeva dela tako kot bi
morala že prvi dan, ko sem ta avto kupil.
Moram napisat da nisem pokuril celega rezervarja bencina,ko je zadeva šla k hudiču
.
In mislim da je motor pil olje že takrat,ko je Urban kupil to zdihanijo !
Mehanik je svoje delo opravil dobro.
Kovanih batov ne krivim za pitje olja,bolj sumljivi so batni obročki.
Kakor koli že,zdaj so v motorju vse original subarujevi deli in zadeva dela tako kot bi
morala že prvi dan, ko sem ta avto kupil.
Moram napisat da nisem pokuril celega rezervarja bencina,ko je zadeva šla k hudiču
In mislim da je motor pil olje že takrat,ko je Urban kupil to zdihanijo !
Kakor koli že tudi take in še hujše stvari se dogajajo.
Upam,da odslej ne boš imel več takih ali podobnih problemov
Napisano je pa res kot dober roman :.sup
Ali boš prodal kovane bate?
Upam,da odslej ne boš imel več takih ali podobnih problemov
Napisano je pa res kot dober roman :.sup
Ali boš prodal kovane bate?
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Bate ne bom prodal
.
Kupil in prodal sem že mnogo rabljenih avtomobilov. Zanašal sem se na svoje dolgoletne izkušnje na tem področju. V tem primeru žal izkušnje niso bile zadosti.
Pozneje,ko je bila ta "odlično ohranjena"Impreza vsa razdrta pri mehaniku,sem imel dosti časa.
Začel sem brskati po zgodovini Subaru foruma in glej ga zlomka,sredi avgusta 2011 se je že Urban nasral
z nakupom tega avtomobila! Joj če bi prej to vedel,se ne bi dotaknil tega avta,tudi s palico ne! :zjz
viewtopic.php?f=32&t=4304&p=103022#p103022
Tema o avtu leta 2011 je precej skrivnostna in nedorečena,zato sem sklenil da tukaj bolj podrobno razčistim zadevo.
Napisal bi še nekaj besed o "izjemno ohranjenem in redno servisiranem" motorju.
Bilo je rečeno da je na Imprezi opravljen veliki servis(zobati jermen,rolce,črpalka vode,napenjalec...),
sklopka je tudi zamenjana,svečke,olje v diffu,menjalniku tudi.
Mojster je razkopal motor in ugotovil,da veliki servis ni bil opravljen.
Hidravlični napenjalec je spustil olje in veselo tolkel po ohišju ,da o drugih delih ne govorim.
http://shrani.si/f/3e/B8/4J8qwcsr/impreza-sponar.jpg
Sklopka je bila zamenjana pred mnogimi leti,vidi se ji da je bila zlorabljena,vzmeti imajo dosti
lufta v svojih ležiščih,vendar je mojster rekel,da bo še za nekaj časa.
Svečke so pa res zamenjane ! Ne morem verjeti nove NGK iridium !
http://shrani.si/f/1q/ep/17SMUu6I/impreza-svecke.jpg
Vendar že v naslednjem trenutku sledi razočaranje:
http://shrani.si/f/3u/vu/1D7ZjmOR/impreza-sveca.jpg
Nekdo je bil neroden ali ni imel pravega ključa.
Svečke smo potem tudi zamenjali in dali not navadne NGK BKR6...
Z mojstrom sva potem malo kramljala in sem mu povedal koliko denarja sem plačal za ta avto.
Mojster se zamisli,dvigne glavo in z resnim obrazom odgovori :
- To je bil pa precej neugoden nakup ! ( prevod - nategnil te je kot čigumi ! )
Pozneje,ko je bila ta "odlično ohranjena"Impreza vsa razdrta pri mehaniku,sem imel dosti časa.
Začel sem brskati po zgodovini Subaru foruma in glej ga zlomka,sredi avgusta 2011 se je že Urban nasral
z nakupom tega avtomobila! Joj če bi prej to vedel,se ne bi dotaknil tega avta,tudi s palico ne! :zjz
viewtopic.php?f=32&t=4304&p=103022#p103022
Tema o avtu leta 2011 je precej skrivnostna in nedorečena,zato sem sklenil da tukaj bolj podrobno razčistim zadevo.
Napisal bi še nekaj besed o "izjemno ohranjenem in redno servisiranem" motorju.
Bilo je rečeno da je na Imprezi opravljen veliki servis(zobati jermen,rolce,črpalka vode,napenjalec...),
sklopka je tudi zamenjana,svečke,olje v diffu,menjalniku tudi.
Mojster je razkopal motor in ugotovil,da veliki servis ni bil opravljen.
Hidravlični napenjalec je spustil olje in veselo tolkel po ohišju ,da o drugih delih ne govorim.
http://shrani.si/f/3e/B8/4J8qwcsr/impreza-sponar.jpg
Sklopka je bila zamenjana pred mnogimi leti,vidi se ji da je bila zlorabljena,vzmeti imajo dosti
lufta v svojih ležiščih,vendar je mojster rekel,da bo še za nekaj časa.
Svečke so pa res zamenjane ! Ne morem verjeti nove NGK iridium !
http://shrani.si/f/1q/ep/17SMUu6I/impreza-svecke.jpg
Vendar že v naslednjem trenutku sledi razočaranje:
http://shrani.si/f/3u/vu/1D7ZjmOR/impreza-sveca.jpg
Nekdo je bil neroden ali ni imel pravega ključa.
Svečke smo potem tudi zamenjali in dali not navadne NGK BKR6...
Z mojstrom sva potem malo kramljala in sem mu povedal koliko denarja sem plačal za ta avto.
Mojster se zamisli,dvigne glavo in z resnim obrazom odgovori :
- To je bil pa precej neugoden nakup ! ( prevod - nategnil te je kot čigumi ! )
To so pač subaruji s polžkom, usak bi ga meu, ampak samo za tankat in furat, da bi pa kakšen ekstra € namenl temu pa pač slišat nočjo.
No končno je prišlo tisto na plano kar nam Urban takrat ni hotel povedati.4x4WD napisal/-a:Tema o avtu leta 2011 je precej skrivnostna in nedorečena,zato sem sklenil da tukaj bolj podrobno razčistim zadevo.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost