Backbone nosilec za prtljažnik
Backbone nosilec za prtljažnik
RhinoRack je naredil ogrodje za prtljažnik za XV-ja:
https://assets.rhinorack.com/Images/Veh ... CB1-00.jpg
https://assets.rhinorack.com/Images/Veh ... CB1-01.jpg
https://www.rhinorack.com/en-us/product ... k-xv_rscb1
Se bom probal pozanimat, koliko bi to prišlo pri nas. Mamut4x4 je uvoznik za rhino rack pri nas.
Se bom probal pozanimat, koliko bi to prišlo pri nas. Mamut4x4 je uvoznik za rhino rack pri nas.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Re: Backbone nosilec za prtljažnik
Hudo. Si mi dal idejo za Legacy-ja.
Madona tole pa daje HeavyDuty vtis ane? Čeprav je samo pleh zakantan nakoncu 
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Tole ti lafko fabcore po naročilu naredi za pol cene iste kvalitete... Sam da veš. Lp
Najbrž je vsa skrivnost v lepo prilegajoči se krivulji strešnega žlebiča in neki vzdržljivi površinski obdelavi, ker odrezat nekaj pleha, zapigat en folc in 20 krogcev izrezat, lahko tud doma nardiš. Pero to skoz dela doma. Sicer je res njegov oče orodjar, ampak vseen ...
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Še nekaj! To ni za Thule in ostale prtljažnike. Na to se montirajo košare. Pa še to moraš narediti ali kupiti njihovo košaro.
Ne drži. Thuletov PROBAR lahko namontiraš gor brez problema in imaš potem 3 prečke na avtu. (rhinorack in thule sta v marsikaterih kosih čisto kompatibilna)
Odlično za tavelik strešni šotor, ker sta original prečki samo 80cm ena od druge, pa težko 2m dolg strešni šotor gor montiraš.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Homologira ga tudi? (Da se ne bom potem na vsaki avtobusni s policaji kregal)
Hmm, ko sem kupil Menabo prečne lajšte za Kio ni bilo zraven nobene homologacijske listine, kot je bila pri vlečni kljuki ... Z montiranim prtljažnikom pa se ne sme na tehnični pregled, tko da ne vem kaj bi imel policaj za sitnart? Na izredni tehnični te ne sme poslat s prtlažnikom, tko da, po mojem je samoizdelava tukaj legalna. Meni so še pri 80tki na tehničnem sitnarli, ker je imela fiksen prtljažnik. Sem mel vedno sitnosti na tehničnem, sem jim komaj dopovedal da se to ne more dol vzet.
Prečne lajšte so vsekakor nekaj drugega, kot skoraj 2 metra dolg pleh na obeh straneh avta, ki pade v oči vsakemu policaju. In meni se ne da z njimi ukvarjat.
Pa ne vem za menabo, ampak thule ima TUV certifikate za vsak prtljažnik posebaj.
V bistvu greš pa lahko z montiranim prtljažnikom na tehničnega in policaj te lahko pošlje na izredni tehnični tudi s prtljažnikom na avtu. In seveda, če ga imaš na avtu, ko greš na tehničnega, rabiš zanj homologacijo. Pa za strešni šotor tudi - vprašaj Klemza. Mu je na tehničnem težil zaradi šotora.
Navodila za backbone montažo (vrtat je treba v streho - 10 lukenj):
https://assets.rhinorack.com/Instructio ... /RSCB1.pdf
Pa ne vem za menabo, ampak thule ima TUV certifikate za vsak prtljažnik posebaj.
V bistvu greš pa lahko z montiranim prtljažnikom na tehničnega in policaj te lahko pošlje na izredni tehnični tudi s prtljažnikom na avtu. In seveda, če ga imaš na avtu, ko greš na tehničnega, rabiš zanj homologacijo. Pa za strešni šotor tudi - vprašaj Klemza. Mu je na tehničnem težil zaradi šotora.
Navodila za backbone montažo (vrtat je treba v streho - 10 lukenj):
https://assets.rhinorack.com/Instructio ... /RSCB1.pdf
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
A RhinoRack pa je homologiran? 
Ker je strešni šotor tovor. Na tehnični pa ne smeš s tovorom na vozilu ... In s strešnim ptrljažnikom, ali tem za na kljuko, tudi ne smeš na tehnični ne redni, ne izredni. Prtljažnik je tovor na vozilu.nebivedu napisal/-a: ↑12. December 2021, 08:53V bistvu greš pa lahko z montiranim prtljažnikom na tehničnega in policaj te lahko pošlje na izredni tehnični tudi s prtljažnikom na avtu. In seveda, če ga imaš na avtu, ko greš na tehničnega, rabiš zanj homologacijo. Pa za strešni šotor tudi - vprašaj Klemza. Mu je na tehničnem težil zaradi šotora.
Certifikat je, ampak certifikat ni homologacijska listina (pomeni samo da je varen za uporabo, kot otroški sedež, recimo). Drugače bi moral bit prtljažnik tudi vpisan v homologacijski list vozila, kot recimo vlečna kljuka. Ker pa ni, z njim na strehi ne moreš na tehničnega, lahko ga pa uporabljaš, kot tovor na strehi. Sevda v omejitvi glede teže, varne pritrditve, itd.
Ja dobiš tuv zraven prav za xv-ja.
Sam to zadevo moraš homologirat, ker je pritrjena s spodnje strani in je to potem del avta. Ne verjamem, da boš vsakič razstavil cel strop in stranice, da boš odmontiral stran to zadevo.aleks napisal/-a: ↑12. December 2021, 11:12Certifikat je, ampak certifikat ni homologacijska listina (pomeni samo da je varen za uporabo, kot otroški sedež, recimo). Drugače bi moral bit prtljažnik tudi vpisan v homologacijski list vozila, kot recimo vlečna kljuka. Ker pa ni, z njim na strehi ne moreš na tehničnega, lahko ga pa uporabljaš, kot tovor na strehi. Sevda v omejitvi glede teže, varne pritrditve, itd.
Poglej si navodila za montažo, pa boš videl da moraš kr nekaj avta podreti, da to zmontiraš na avto. Pa še 10 lukenj zvrtati v streho.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Glede na to, da na nemški verziji strani tega ne ponujajo, dvomim.
https://www.rhinorack.com/de-de/roof
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov