prodrive ECU
prodrive ECU
sem gledal na ebayu prodrive ECU, ta je iz avta l.99/00
ebay link
a kdo ve ali direkt paše ta zadeva tudi na GT letnik 98?
ma kdo izkušnje s prodrive ECU na imprezi GT, se fajn pozna, je vredno nakupa, dela brez problema... ?
ebay link
a kdo ve ali direkt paše ta zadeva tudi na GT letnik 98?
ma kdo izkušnje s prodrive ECU na imprezi GT, se fajn pozna, je vredno nakupa, dela brez problema... ?
ne vem če bo tale pasal na 98... Mislim da je samo za 99/00.. Jz ga mam not... Se lepo pozna, predvsem navor in čez širše območje vrtljajev. V navezi z apexi boost controllerjem sploh deluje super (ker pri prekletem serijskem ventilu nikol ne veš kolk boosta voziš). Bo pa tudi moj verjetno v kratkem na prodaj, ker vse kaže na to, da grem na gt28r turbino, kjer si s tem ecu-jem ne morem nič pomagat...
LP
LP
Lej jaz sem tako naredil precej hitrih 50k km (povprečna poraba več kot 15l) in nič ni kazalo da bi šlo kaj kamlu kaj k vragu.
Serijski boost je 0.85 ali 0.9... z višanjem tlaka se dogaja da je A/F ratio v korist A... če je tega preveč lahko kej zjebeš.. zato obstaja fuel cut, ki se zgodi pri 1.2 bar-a. Do tam je več al manj varno, ker je mašina serijsko preveč zalita.
Torej tvoj cilj je skrajšat palčko na aktuatorju tako, da bo najvišji boost čim bližje 1.2 bara... če boš prišel do 1.2 te bo malo streslo, ker bo računalnik odvzel bencin.
Je pa problem.. glede na zunanjo temperaturo se gostota zraka spreminja.... enako nastavljen avto bo npr. poleti dosegal blizu 1.2 bara, pozimi bo fuel cut takoj..... in pa recimo pozimi bo blizu 1.2 bara, poleti bo pa komaj nafilal 0.9. Zato se je pač s tem potrebno stalno igrat.... in ko boš enkrat 'naštudiral' bo to tko kot tlak v pnevmatikah.
Še moji približni izračuni konjev pri določenem tlaku:
0,5 171.748
0,6 183.098
0,7 194.447
0,8 205.797
0,9 217.146
1,0 228.496
1,1 239.846
1,15 245.520
1,19 250.060
1,2 251.195
1,3 258
Glede na to da so mi pri tlaku malo pod 1.2 izmerili 253 konjev mislim da je ta skala za tako konfiguracijo avta kar pravilna (itak +- par %).
Preden se lotiš zadeve potrebuješ dober boost števček, ključ 10, c-sponko sponka se mim grede zgubi zato sem jih kupil 15 - cena za vse je 1 eur (merkur ali metalka.. razpadajoča stavba blizu stadiona) in nekaj testnih fur. Pa pazi da se ne opečeš na turbini.
Serijski boost je 0.85 ali 0.9... z višanjem tlaka se dogaja da je A/F ratio v korist A... če je tega preveč lahko kej zjebeš.. zato obstaja fuel cut, ki se zgodi pri 1.2 bar-a. Do tam je več al manj varno, ker je mašina serijsko preveč zalita.
Torej tvoj cilj je skrajšat palčko na aktuatorju tako, da bo najvišji boost čim bližje 1.2 bara... če boš prišel do 1.2 te bo malo streslo, ker bo računalnik odvzel bencin.
Je pa problem.. glede na zunanjo temperaturo se gostota zraka spreminja.... enako nastavljen avto bo npr. poleti dosegal blizu 1.2 bara, pozimi bo fuel cut takoj..... in pa recimo pozimi bo blizu 1.2 bara, poleti bo pa komaj nafilal 0.9. Zato se je pač s tem potrebno stalno igrat.... in ko boš enkrat 'naštudiral' bo to tko kot tlak v pnevmatikah.
Še moji približni izračuni konjev pri določenem tlaku:
0,5 171.748
0,6 183.098
0,7 194.447
0,8 205.797
0,9 217.146
1,0 228.496
1,1 239.846
1,15 245.520
1,19 250.060
1,2 251.195
1,3 258
Glede na to da so mi pri tlaku malo pod 1.2 izmerili 253 konjev mislim da je ta skala za tako konfiguracijo avta kar pravilna (itak +- par %).
Preden se lotiš zadeve potrebuješ dober boost števček, ključ 10, c-sponko sponka se mim grede zgubi zato sem jih kupil 15 - cena za vse je 1 eur (merkur ali metalka.. razpadajoča stavba blizu stadiona) in nekaj testnih fur. Pa pazi da se ne opečeš na turbini.
jayz: 'krajšal' boš za pol obrata ali pa cel obrat. Nikoli več na enkrat. Razen če se izkaže da ti polni samo 0.6.. potem komot 3 cele obrate.
Če seveda ni nič narobe z avtom (ok lambda, maf), nobene lukne v dovodnih ceveh (y-pipe - ta mi je počla, inlet - pod sesalnimi kolektorji - tud ta je men počla) izpušnem kolektorju (ja mi je poču), uppipe (tud mi je počlo). :P Če maš kjer koli v sistemu luknjo itak zgubljaš tlak in je treba to porihtat.
Če seveda ni nič narobe z avtom (ok lambda, maf), nobene lukne v dovodnih ceveh (y-pipe - ta mi je počla, inlet - pod sesalnimi kolektorji - tud ta je men počla) izpušnem kolektorju (ja mi je poču), uppipe (tud mi je počlo). :P Če maš kjer koli v sistemu luknjo itak zgubljaš tlak in je treba to porihtat.
v vsakem primeru se splača nabavit apexija.... ko tam nastaviš tlak, bo držalo točno tam. pozimi, poleti, itd... si nastaviš na varnih 1.1 ali 1.15 pa je...
zna pa bit problem, da je nov apexi avc-r še kar drag, zato je treba malce pobrskati po ebayu in nabavit rabljenega.. jz sem ga dobil za 150 eur. Teh 150 eur je bila najboljša investicija kar sem jih dal v ta avto.. res priporočam.
Da pa prideš na ircarjevih 250 km moraš imeti pa vsaj še odprt downpipe...
LP
zna pa bit problem, da je nov apexi avc-r še kar drag, zato je treba malce pobrskati po ebayu in nabavit rabljenega.. jz sem ga dobil za 150 eur. Teh 150 eur je bila najboljša investicija kar sem jih dal v ta avto.. res priporočam.
Da pa prideš na ircarjevih 250 km moraš imeti pa vsaj še odprt downpipe...
LP
ok, hvala obema za razlage in nasvete...
se moram še podučiti o tej zadevi, prvič si lastim turbo... pa nimam dovolj pojma
sem pa malo še pogledal na to temo in za slabost tega speminjanja aktuatorja recimo bonalume navaja naslednje:
pri njih sem našel še to za štelat pritisk ročno z ventilom , pozna kdo te zadeve, oziroma ali kdo to uporablja?
se moram še podučiti o tej zadevi, prvič si lastim turbo... pa nimam dovolj pojma
sem pa malo še pogledal na to temo in za slabost tega speminjanja aktuatorja recimo bonalume navaja naslednje:
kako je pa s temi kiti od bonalume, pozna kdo (by pass valve in wastgate), je to ok investicija recimo?Many people think it is sufficient to stretch the
spring of the waste gate to easily obtain horsepower.
But very few know that stretching the
spring (by shortening the rod) one obtains not
only more power but also a dangerous reduction
of the opening door, as the stroke of the
waste gate is shorter. When the exhausting door
gets less open, it does not release the gas at the
best and automatically increases its pressure and
temperature causing those fatal cracks in the turbine
and the dangerous increase of the exhaust
backpressure. To face this problem it is sufficient
to replace the Waste Gate with one more appropriate
to the needs of the turbine. Our Waste
Gates are completely built with ergal and are
hard anodised and therefore can resist at high
pressure and temperatures, besides they have
no kind of diaphragm but a piston that has a
stroke that is double than in a normal waste
gate. To order it, it is sufficient to state the pressure
you want to obtain and the car model. In
some cases our Waste Gates are equipped with
bolt and tie rods, while in other cases the installation
needs the original bolt. In this case it is
Waste Gate
Special parts
sufficient to detach the Waste Gate from its bolt,
which will be later used as support to our Waste
Gate.
pri njih sem našel še to za štelat pritisk ročno z ventilom , pozna kdo te zadeve, oziroma ali kdo to uporablja?
Regulator Pressure Turbocharger
Installed on the pipe of command Waste Gate, allows the regulation of the pressure it turbocharger. Possibility of installation also in presence of systems electronics of series. Easily installabile and of simple regulation. It doesn't require tools for the assemblage. Furnished with instructions of assemblage.
Jah sej more bit bolj zaprt, če hočeš višji boost.. .drguače ne gre. Je pa tako da je TD04 full trpežna turbina in ni znano da bi kej preveč crkvala. Pa še da se dobit obnovljene in uprated za cca 400eur. Tko da first step je to. Nasledn step je pa apexi power fc in apexi boost control. S tem in TD04 prideš na tm ene 260-270 hp, potem je pa počasi konec s to turbino.
Večje turbine majo kasneje full boost.. zato je meni ta turbina majka.
Dobro si preberi VSE kar piše tukaj: http://www.andyforrestperformance.co.uk/index2.html
Jaz sem prebral tko ene 3x preden sem mel imprezo pa ene 15x po tem. :P
Dobro si preberi VSE kar piše tukaj: http://www.andyforrestperformance.co.uk/index2.html
kul tnxirCAR81 napisal/-a:Jah sej more bit bolj zaprt, če hočeš višji boost.. .drguače ne gre. Je pa tako da je TD04 full trpežna turbina in ni znano da bi kej preveč crkvala. Pa še da se dobit obnovljene in uprated za cca 400eur. Tko da first step je to. Nasledn step je pa apexi power fc in apexi boost control. S tem in TD04 prideš na tm ene 260-270 hp, potem je pa počasi konec s to turbino.
zdej bo velik za razmišlat kaj pa kako...
sem pa našel eno podrobno razlago How subarus factory boost control system works
http://www.scribd.com/doc/104227/How-Su ... rks-v11-01
Mam ta pdf. 
Konjev je vedno premalo... ampak za 0€ vložka je tole super... in v bistvu je bla naslednja stopnica zame vedno previsoka. Vpraši strumf666 kaj vse ma prefukan za 300 hp in full kasnejši navor. Res da takrat ni imel optimiziran in da je še lufta... ampak men npr. je važn drivability ne pa nek peak HP. Pa rad bi se čim več vozu pa čim manj šravfu. In to je za ta dnar to. Pa še par dodatkov na podvozju (sm v drugih temah vidu da gledaš v pravo smer), bridgestone 050a, ko boš skuru par ta dragih ploščic boš pristal na OMP za 40€, pol je pa počas to to... od pumpe do pumpe z nasmehom.
Konjev je vedno premalo... ampak za 0€ vložka je tole super... in v bistvu je bla naslednja stopnica zame vedno previsoka. Vpraši strumf666 kaj vse ma prefukan za 300 hp in full kasnejši navor. Res da takrat ni imel optimiziran in da je še lufta... ampak men npr. je važn drivability ne pa nek peak HP. Pa rad bi se čim več vozu pa čim manj šravfu. In to je za ta dnar to. Pa še par dodatkov na podvozju (sm v drugih temah vidu da gledaš v pravo smer), bridgestone 050a, ko boš skuru par ta dragih ploščic boš pristal na OMP za 40€, pol je pa počas to to... od pumpe do pumpe z nasmehom.
hehe zdej si me pa nasmeju s tem zadnim stavkomirCAR81 napisal/-a:Mam ta pdf.
se čist strinjam s tabo, jaz sem tudi bolj za razmišljene in preizkušene dodelave ki so price/performance in da ne povzročajo dodatnih okvar in stroškov, men se ne da skoz na servise vozt pa šraufat pa keš stran metat
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost