Impreza 02-05 uppipe cat (be aware!)

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Impreza 02-05 uppipe cat (be aware!)

Odgovor Avtor: Unikat » 04. November 2009, 21:07

Se mi zdi vredno odpret novo temo za tako zadevo.
Verjetno vas večina lastnikov 02-05 STi in WRX Imprez ve, da imate poleg dveh katalizatorjev za turbino, tudi enega neposredno pred turbino. Samo opozoril bi vas na eno zanimivo stvar, ki meni ni niti na misel prišla. Namreč dogaja se, da ta katalizator ki je pred turbino, rad razpade (z leti, še prej pa z drugimi modifikacijami v izpuhu ki povečujejo pretok - downpajpi itd...). In ko satovje tega CATa začne razpadat, mi verjetno ni treba posebej poudarjat kam priletijo "šrapneli" in kaj se zgodi s turbino. To napako je Subaru odpravil pri naslednji generaciji, torej letniki od 05 dalje nimajo več CATa pred turbino - kar je edino pametno.
No, na to sem hotel opozorit vse lastnike, toliko da veste/vemo, da imamo v avtu tempirano bombo. :neutral:
Rešitev je seveda decat up-pipa, menjava up-pipa od 05+ letnkov ali pa da se enostavno katalizator na pol prežaga in se tisto satovje razturi ven.

Toliko o tem, več zanimivega branja pa tule http://forums.nasioc.com/forums/showthr ... ?t=1019991
EJ257, FB25

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 04. November 2009, 21:29

Nisem ravno majstr, ampak če preprosto odrežeš cat ven, ali ga nadosmestis z decatom spremenis pretok zraka in pritisk na Turbino.
V najboljsem primeru se armaturna spremni v bozicno.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 04. November 2009, 21:31

Andrej napisal/-a:Nisem ravno majstr, ampak če preprosto odrežeš cat ven, ali ga nadosmestis z decatom spremenis pretok zraka in pritisk na Turbino.
V najboljsem primeru se armaturna spremni v bozicno.
Al pa enostavno dobiš še mal konjaže(zakaj bi sicer menal kolektorje ter up-pipe?) :D

Glede pritiska maš pa itak wastegate :cool:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov