Sti zavore zadaj

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Klavdij
Novinec
Prispevki: 9

Sti zavore zadaj

Odgovor Avtor: Klavdij » 01. April 2010, 21:30

Zanima me če je kdo probal kakšne druge zavorne ploščice in diske na sti-jki in kako se obnesejo?
Menjati moram namreč zadnje ploščice in verjetno tudi diske. Ne daje se mi ravno 1000 EUR za serijski zadnji komplet, ker se mi ne zdi vreden tega denarja.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 01. April 2010, 22:04

Smo menjali kak mesec nazaj, ploščice sem dal OMP, diske mi je pa kolega zrihtal malo rabljene original.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 02. April 2010, 06:27

Pokliči na ik-sport v Logatec in povprašaj po ploščicah in diskih. Glede zadnjih diskov ne vem, če obstaja kaj veliko drugih variat kot original.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 02. April 2010, 08:26

jaz bi vzel ferodo ploščice ds 2500, to sigurno dela tko kot je treba, so pa 100€, verjetno jih ima tudi ik sport, sicer pa as motorsport na obali... ki sedaj uvažajo robo iz tu po enakih cenah kot so na netu http://www.sandtler.de/inhalt_index.htm

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 02. April 2010, 13:31

za zadnje diske, tako kot je Piccinni rekel, ni kakšne večje izbire, pa še original za zadi čist zadoščajo.

Za original dele Impreza STI pokliči/piši na katerikoli Bosch servis v Nemčiji, npr. tega BOSCH in boš diske s poštnino vred dobil za 50% ceneje kot pri nas.

Ferodo ploščic ne dajaj gor, ker pomoje jih jayz se ni imel, drugace bi vedel, da:
- škripajo
- mečejo iskre
- zažgejo diske

OMP road & track pri IK sportu so zelo ugodne, o delovanju lahko kaj več pove Picinni, če hočeš bit pa u iber zadovljen pa ve se: Performance Friction all the way.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 02. April 2010, 21:17

Vse kar je Andrej tukaj napisal drži 100%.

Na mojem avtu so bili original prednji in original zadnji diski, spredaj ploščice DS2500, zadaj DS3000.
Če sem šel na 'rajžo' sem imel zadnje feltne prej črne kot prednje.. diski so bli pa tok znucani da sm mogu vse komplet menjat... in seveda so ble čeljusti prežgane. Hvala lepa.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 02. April 2010, 21:45

Andrej napisal/-a:road & track pri IK sportu so zelo ugodne, o delovanju lahko kaj več pove Picinni, če hočeš bit pa u iber zadovljen pa ve se: Performance Friction all the way.
Ja, kar se tiče znamke OMP model ploščic road & sport lahko povem samo za prednje zavore. Naredil sem slabih 1000 km s temi ploščicami. Vsekakor premalo, da bi lahko povedal tudi to kako je oz. bo odgovoril serijski disk na to ploščico. Ni vedno vsaka kombinacija diska in ploščice prava.
Na splošno pa lahko ocenim, da so te ploščice, zaenkrat, za to ceno zelo vredu in nakup lahko ocenim kot priporočljiv celo za STI. Pomanjkljivosti so pri res pri večkratni močnejši obremenitvi. Na GT so se pri podobnih obremenitvah po občutku malce bolje obnesle. Najbrž na račun manjše teže vozila in najbrž tudi zaradi novejših diskov.
Naslednje ploščice bodo po vsej verjetnosti v cenovnem razredu višje istega proizvajalca (cca. 140 evrov) ali celo Sparco-ta. Seveda, če me kaj preveč ne zamika v ..... PF :)
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 03. April 2010, 08:09

Jah men so ferodo nardile precej štale. Je pa res, da je bil občutek na pedalu fenomenalen.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 03. April 2010, 08:27

Dajmo pred oddajo posta globoko vdihnit, stisniti gumb za predogled in si ogledat če je zgoraj napisano RES primerno za na forum.

Forumi (nasplošno) so namenjeni izmenjavi mnenj in učenju novih stvari, kregarije pa prepustite otrokom v vrtcu.

Ves off topic, ki se bo zgodil v nadaljevanju, bo romal v koš.

p.s. nekaj postov je bilo odstranjenih, kdor čuti, da je napisal kaj pomembnega (in koristnega) lahko svojo izkušnjo z ploščico opiše še enkrat, vzdrži pa naj se vseh ostalih nepotrebnih besed in neprimernega stila pisanja.

Lp
Zadnjič spremenil _BiStRi_, dne 03. April 2010, 08:32, skupaj popravljeno 1 krat.

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 03. April 2010, 12:23

Tko se začne, pol k si pa mal večji pa posamzenih pluralnih mnenj ne brises vec, ampak raj kar cel Google blokiras, tko ko Kitajci.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 03. April 2010, 13:17

Andrej - ni bil problem v različnih mnenjih, ampak v nivoju komunikacije.

Če je kdo slabe volje... naj odda/napiše post čez 20 minut.

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 03. April 2010, 14:56

mas prov, samo je nauk vseen nepotreben. Bi mogu vidt moj post, ce ne bi globok dihov pred oddajo. Ta drobtinca, ki je ostala je prijateljsko trepljanje. Pa po potrebi uporabljana prirocna floskula o nivoju, ce lohk, je mal pase.

Klavdij
Novinec
Prispevki: 9

Odgovor Avtor: Klavdij » 04. April 2010, 23:05

Andrej, irCAR81, picinni, jayz HVALA vsem za informacije!
Če bi vedel to, da se na Bosch-ovih servisih dobijo deli za pol manj, trenutno sploh ne bi razmišljal o drugih alternativah. Sam sem namreč pred par meseci na uradnem servisu plačal 500 EUR za sprednje ploščice :shock:, zato sem tudi začel razmišlati o kakšnih drugih, ker so cene za zadnji komplet enake kot za spredaj.

OMP road & track - bom poklical če imajo za zadaj, vendar če nimajo tudi diskov, ne bi preizkušal ploščic na originalnih diskih.

Glede Ferodo ploščic sem slišal že veliko različnih mnenj, sicer vse v smeri, da dejansko uničujejo zadnje diske ampak nekateri bi to kompenzirali s cenejšimi diski, ki jih ni tako škoda oz. so bistveno cenejši od originalnih. Hmmm pri tem me skrbi, da bi se takšni diski verjetno tudi preje pregreli, zvili...

Sam sem nad zavorami pri imprezi glede na denar razočaran.
Padalo postane, tako kot ste že drugi pisali, že ob 2x nekoliko močnejšem zaviranju popolnoma mehko in avto daje občutek, da se ne bo ustavil.
Na prejšnem avtomobilu sem imel Movit diske in ploščice, ki so bili cenovno primerljivi z impezinimi vendar se je avto ustavljal neprimerljivo bolje in brez pregrevanja.
Verjetno se tudi sam, ko obrabim sprednje ploščice odločim za PF.
Nisem pa zasledil, če ima PF tudi zadnje diske? Zadnje ploščice sem videl da imajo, diskov pa nisem našel.

Andrej imaš ti zadaj serijske diske in ploščice ali PF?

Andrej

Odgovor Avtor: Andrej » 04. April 2010, 23:19

Ne, tudi PF na žalost nima zadnjih diskov za Imprezo. Jaz imam zadaj orginalne diske in PF ploščice.
PF so se v praksi izkazale tako, kot obljublja opis. Ne samo, da dobro zavirajo in odpravijo fading, ampak so tudi nadpovprečno nežne do diskov. Moji zadnji diski po 65.000 km kažejo, da bodo zdržali še vsaj 35.000 km.
Prv ploščice so držale 32.000 km.

Originalne Impreza ploščice so navadne Nemške ploščice znamke Jurid www.jurid.de in niso čisto nič posebnega, sploh pa niso vredne vesoljskih 500 EUR.

Če bi rabil diske, vem za nove Brembo zadnje diske za 200 EUR + poštnina iz Anglije.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 05. April 2010, 00:13

Klavdij, v svojem zadnjem postu si vse povedal:"Na prejšnem avtomobilu sem imel Movit diske in ploščice, ki so bili cenovno primerljivi z impezinimi vendar se je avto ustavljal neprimerljivo bolje in brez pregrevanja. "

A ni bila tule odločitev jasna, namesto da si kupil originalne za 500 €.

Jaz sem bil z EBC kompletom zelo zadovoljen. Za zadnje diske pa nisem nikoli pri nobenem avtu kompliciral. Šel v trgovino z avto deli, povprašal po cenovnih razredih za diske mojega avta in kupil tiste iz drugega najcenejšega razreda in to je to. Nikoli se mi ni zgodilo, da bi kak tak disk odpovedal zaradi pokanja ali krivosti. Če ne misliš dirkati in to mislim v slovenskem prvenstvu, potem ne bo težko dobit zavor.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost