NUJNO - navoj v glavi
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
NUJNO - navoj v glavi
Danes sem se peljal, in mi je na voznikovi strani iz glave vrglo svečko s kablom vred. Navoj na svečki je dober, ampak svečka se ne da več priviti nazaj. Kaj naj naredim?
Subaru Impreza RS
Re: NUJNO - navoj v glavi
Po moje bo treba najmanj motor ven uzet pa probat rešit zadevo,če se ne bo dalo pa še glavo dol
Ni pa mi jasno kako je do tega prišlo?
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
- impreza911
- Član Subaru kluba
meni tudi ne.pelajl sem se v ovinek,naenkrat začne pune ružuti,odprem haubo,pa iske od svečke ....
Subaru Impreza RS
- impreza911
- Član Subaru kluba
Mogoče je bila svečka premalo zategnjena in se je odvila.
Probaj kakšno drugo svečko not privit...
Probaj kakšno drugo svečko not privit...
Če ni preveč poškodovano potem se da rešit s spiralo (al kakorkoli se že reče tej zadevi).
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Načeloma se da z vložki (podobno kot Helicoil, V-Coil, ...), ne vem pa, ali so v konkretnem primeru kakšne ovire, ki to preprečujejo...impreza911 napisal/-a:se sploh da narediti na novo navoj v glavi?
http://www.youtube.com/watch?v=Ntiy8L97Nco
D.
- impreza911
- Član Subaru kluba
probal sem nazaj zašlrnit z drugo svečko,pa tudi ni več sedla oz prijela v ta navoj
Subaru Impreza RS
Motor vn in spirala not.
Mogoče je kdo na vroč motor in rorom menjal svečke
Impreza STI 2,1 stroker by SCOOBY.SI
- impreza911
- Član Subaru kluba
kaka pa je to spirala?Neo57 napisal/-a:Motor vn in spirala not.
Subaru Impreza RS
impreza911 napisal/-a:kaka pa je to spirala?Neo57 napisal/-a:Motor vn in spirala not.
danci1973 napisal/-a: Načeloma se da z vložki (podobno kot Helicoil, V-Coil, ...), ne vem pa, ali so v konkretnem primeru kakšne ovire, ki to preprečujejo...
http://www.youtube.com/watch?v=Ntiy8L97Nco
D.
Pozdravljeni!
tako kot ti je že nekaj drugih povedalo, bo potrebno glavo dol vzet (poglej kakšno je stanje z mestom kjer je bila privita svečka,so še kakšne sledi navojev ipd). Če boš slučajno imel probleme pri iskanju strojnika, kateri bi ti na novo naredil navoj, bi ti mogoče lahko pomagal, saj poznam enega mojstra, ki je kar za moje pojme zelo sposoben in natančen.
tako kot ti je že nekaj drugih povedalo, bo potrebno glavo dol vzet (poglej kakšno je stanje z mestom kjer je bila privita svečka,so še kakšne sledi navojev ipd). Če boš slučajno imel probleme pri iskanju strojnika, kateri bi ti na novo naredil navoj, bi ti mogoče lahko pomagal, saj poznam enega mojstra, ki je kar za moje pojme zelo sposoben in natančen.
- impreza911
- Član Subaru kluba
da sporočim,danes smo avto zvlekli do enega majstra,da mi bo pogledal kak pa kaj in sam mi je isto povedal,da se bi naj tak naredilo kot ste vsi povedali.je pa navoj čist dol pobralo,še na navoju od svečke je še vedno sled aluminija,upam da se bo vredu vse rešlo...bom javil vse
Subaru Impreza RS
- impreza911
- Član Subaru kluba
To sem enemu reševal pred nekaj meseci, sem pa snel glavo in dal majstru drejanja da je kovinsko pušo naredu..., se je izšlo za mišji k. in zadeva špila, tisti heli coil bi moral biti tudi ok ampak sem obral daljšo pot in mislim da je bolje tako
, to je za seboj potegnilo še tesnilo in ravnanje glave ko je bila že dol vzeta.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost