Cukanje impreza
Cukanje impreza
Pozdravljeni. Impreza 2.0 letnik 1996 mi je začela cukati med vožnjo. Menjal sem vžigalne kable, tuljavo ter bencinski filter, cukanje še vedno ostaja. Zanimivo je pa to, da ne cuka ves čas in ni nobenega pravila, lahko je motor topel, mrzel, obremenjen ali neobremenjen. Včasih peljem par km brez da bi cuknilo potem nekaj časa cuka, nato spet normalno pelje, potem spet cuka itd. CE lučka včasih posveti v glavnem pa ne. Kabli in kontakti v motornem prostoru so pregledani, MAF senzor očiščen. Kakšna ideja kaj bi lahko še bilo?
LP Borut
LP Borut
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Re: Cukanje impreza
Svečke?
Lahko so res svečke. Sam sem imel problem s svečkami (NGK BKR6E-11) . Prava oznaka za mojo 2.0 mašino, ampak avto je cukal. Ko sem dal denso svečke je avto čudežno nehal cukat.
Kakšno napako pa račuinalnik pokaže (ali pa sklenitev kablov pod armaturo in kontakt, da CE lučka utripa)?
Kakšno napako pa račuinalnik pokaže (ali pa sklenitev kablov pod armaturo in kontakt, da CE lučka utripa)?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Senzor klenkanja?
Svečke so tudi menjane, sem pozabil napisati. Čudno se mi zdi, da se to cukanje pojavlja tako brez pravila. Ali je možno da kje prebija kakšen drug kabel ali da je slaba ozemljitev? Nameravam še pregledati okrog bencinske pumpe, če je mogoče tam kaj.
Najverjetneje bo to.Sajmon napisal/-a:Senzor klenkanja?
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
Pri knock senzor ni rešil cukanja...
Evo zamenjan, nič bolje kvečjemu slabše...
Kaj si zamenjal? Knock senzor ali svečke?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Knock senzor in svečke. Poleg kablov, tuljave in bencinskega filtra. Je možno da lambda sonda povzroča toliko problemov?
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
Ne skoraj zagotovo ni lambda, se je kj povečla poraba?
Kaj "hudo" smrdi po bencinu iz auspuha???
Kaj "hudo" smrdi po bencinu iz auspuha???
Saj po menjavi knock senzorja je bilo v delavnici prav dišeče. Po nekaj minutah je nehala utripati CE lučka in avto pelje tako kot prej, se pravi občasno cuka. Prej bencina niti nisem zavohal, ker se je to dogajalo med vožnjo. Pa sedaj ko je motor mrzel tudi crkuje v križišču, ko spustim pedal za gas. Pri toplem motorju pa drži konstantno okrog 600 obratov, občasno pade skoraj do dna pa ne ugasne, nato se spet pobere in deluje normalno.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Lambda sonda dela lahko več problemov kot si mi sploh predstavljamo 
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Okej potem bom pač zamenjal še to. Kakšen nasvet original vs neoriginal?
Tole meni bolj na senzor pretoka zraka kaže.Boboo69 napisal/-a:Pa sedaj ko je motor mrzel tudi crkuje v križišču, ko spustim pedal za gas. Pri toplem motorju pa drži konstantno okrog 600 obratov, občasno pade skoraj do dna pa ne ugasne, nato se spet pobere in deluje normalno.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov