box z elektriko za kampiranje
Re: box z elektriko za kampiranje
12kW za kok kvadratov? 200?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
140 kvadratov, izolacija je samo pod strešniki, drugač kamnite stene, tlaki neizolirani proti terenu. Plus, seveda sanitarno vodo tud dela.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
jaz mam za nekje 130 kvadratov 8kw (3fazno) toplotno, v hiši je stalno 23 stopinj in 60 stopinj sanitarna voda (300 litrski bojler). elektrike je 215€ na mesec, ko je bilo pod nulo. bomo videli kako bo sedaj, ko je nad nulo. danes se elektro grelec v enoti še ni vklopil, pa verjetno se bo šele zvečer.
sem pa razmišljal če bi mogoče dal celo 6 kw.
sem pa razmišljal če bi mogoče dal celo 6 kw.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Jaz nimam nič izolacije zunanjih sten, ti pa maš, in ne rabiš met take moči. Novejša TČ (v hribih) sicer nima nič grelcev, ker je na R32, ne rabi. Tudi pri -20 še vedno nardi 65°C na dvižni vod. V Domžalah mam pa še na R410 plin, ta pa ma grelce. Jaz mam, ko je zelo mrzlo, tud po 320eur na mesec. Ampak pri nas je rado tudi 4 stopinje hladneje kot Ljubljani. Poddimenzioniranje se ravno pri TČ ne splača. Jaz bi v domžalah komot dal 5kWno, pa je bila cenovna razlika do 7kWne samo 150 eur. Bolje, da se kompresor manj matra. Uporabljam v Domžalah tud za hlajenje, je pa itak tik-tak hladno ker je močan kompresor.
Razlika slovenija vs kitajci:
Slovenija 320€:
https://www.matsport.si/overland/predel ... rbest-120w
Kitajc 126€ (iz češkega skladišča, pa dobiš v enem tednu):
https://www.banggood.com/XMUND-XD-SP2-1 ... rehouse=CZ
Slovenija 320€:
https://www.matsport.si/overland/predel ... rbest-120w
Kitajc 126€ (iz češkega skladišča, pa dobiš v enem tednu):
https://www.banggood.com/XMUND-XD-SP2-1 ... rehouse=CZ
Nimaš kej, dec je mogu par kosov naročit vnaprej in upat, da bo to prodal, verjetno je mogu plačat še davk. Pa ziher plačuje nekje za skladiščenje (direkt ali indirekt).
Zdej če se znaš znajdit in vzet pri (njegovem) dobavitelju, potem super, če pa ne oz. če se mudi pa pač skočiš h njemu pa maš v istem dnevu v rokah. Simpl business.
Zdej če se znaš znajdit in vzet pri (njegovem) dobavitelju, potem super, če pa ne oz. če se mudi pa pač skočiš h njemu pa maš v istem dnevu v rokah. Simpl business.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Sej opazte ane, da teli paneli niso čist enaki, zato je primerjava nesmiselna. Vem, da je razlika v ceni, sam vseeno. Pa kot je napisal Back, seveda stane da maš robo pr seb na prodaj ...
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
kakršen koli dizajn ,ogromna razlika v ceni ,če se dobro spomnim sem pred leti imel kalkulacijo v glavi € za Watt.
manjši so bili dražji z velikostjo je cena padala
manjši so bili dražji z velikostjo je cena padala
Ma ja, vsak ki v Sloveniji neko malo bolj ekstra robo (da ni glih kruh pa mleko) prodaja, hoče met maržo ko gostilna, najmanj 100% ...
Če bi bilo 100%, bi bilo še dobro. Maržo si jemljejo 250 in več procentov.
Carbest je vseeno nek caravaning brand, ki daje neko mero zaupanja v izdelek. Matsport, ki to prodaja pri nas ziher nima teh bajnig marž o katerih sanjate.
Caravaning brand???? Carbest??? Pokam od smeha ... za wannabe van dwellerje prodajajo generične kitajske dizl grelčke po 700 eur komad ... ki si jih normalen van dweller direkt kupi za 120 eur na aliekspressu, ali celo na amazonu ... https://www.reimo.com/vanheat
Vem, da se mnogim zdi, da če je švaba zraven, da je to OK ... Švabi so že en cajt nateguni, ki robo poceni kupujejo na kitajskem in potem na lepi spletni strani za 5kratno ceno evropejcem ...
Švabi so že skos nateguni, samo do zdej so vse njihove napake na "tuje delavce" zvračal, med korono se je pa pokazalo celo to, da odkar mujoti iz bosne ne sestavljajo več nemških avtov v "minkenu", še nemški avtomobili niso nič zglednega, ampak ena sama navadna skropucala, ki crkujejo kot za šalo. (pa tut že včasih niso bili nič posebnega). Vem da resnica boli in večina jih sicer še vedno poveličuje, ampak zeljarji so pač nesposobni zeljarji že od nekdaj.
Nebivedu se skoraj v celoti strinjam s tabo oziroma sem se. Moje mnenje glede nemške znamke (recimo VW), pa je bil nekako tako. Edina stvar, ki jo rabi tak avto je, priključek za prikolico, da lahko z njo gnoj na njivo vozi.
Usoda je tako želela, da sem pred več kot 10imi leti kupil tako imenovani nemški gnoj. Avto je do sedaj obrnil že 300.000 km. Na cesti me ni pustil niti enkrat. Delal sem redne servise. Zamenjal enkrat hladilnik vode, oba končnika, manšetne, tesnilo pokrova motorja, alternator in enkrat diske. Avto nima nikjer rje, turbina dela (prva), olja ne pije, vožnja zelo udobna, potegne odlično, izpuh v celoti prvi in brez kančka rje,... Kaj bi si človek še lahko želel? Prosim, če nehaš metat vse stvari v isti koš, ker če si kdo zatiska oči, si jih ti. Imam v lasti več avtov in sem si jih lastil kar nekaj različnih znamk. Vem, da je to Subaru forum in tudi imam enega doma. Zanj skrbim enako, kot za vse do sedaj. Z njim sem obrnil 123456 km. Zamenjal diske, prednje amortizerje, zadnje ležaje,... Izpuh v rji že ob prodaji prvemu lastniku
. Notranjost... Materiali niso nikakor na nivoju nemškemu. Imamo čisto "normalne" primere, ko se na 200.000 km delajo "generalke" (bencin ali dizel) oziroma je potrebno kaj postoriti na motorju, kar ni v okviru servisov.
Doma imam še enega italijana in sploh nebi začel te debate o njihovi negativni vzdržljivosti, kot jo slišimo. Avto je SUPER! Kmalu bo praznoval 30 let in kaj sem že zamenjal? To kar je bilo potrebno zaradi starosti, da ostaja avto v TOP kondiciji. Motor dela, podvozje ok, rje malo na podvozju. Notranjost še vedno boljša kot v subaruju.
Vsi avti imajo težave ali hibe. Enim se pokažejo prej, drugim kasneje. Zato še enkrat prosim, če se vzdržiš blatenja drugih znamk ali nacij. Bodimo profesionalni in vse bo manj bolelo.
Glede nategunav, povsod so! Tudi pri nas in to "čisti" Slovenci.
Usoda je tako želela, da sem pred več kot 10imi leti kupil tako imenovani nemški gnoj. Avto je do sedaj obrnil že 300.000 km. Na cesti me ni pustil niti enkrat. Delal sem redne servise. Zamenjal enkrat hladilnik vode, oba končnika, manšetne, tesnilo pokrova motorja, alternator in enkrat diske. Avto nima nikjer rje, turbina dela (prva), olja ne pije, vožnja zelo udobna, potegne odlično, izpuh v celoti prvi in brez kančka rje,... Kaj bi si človek še lahko želel? Prosim, če nehaš metat vse stvari v isti koš, ker če si kdo zatiska oči, si jih ti. Imam v lasti več avtov in sem si jih lastil kar nekaj različnih znamk. Vem, da je to Subaru forum in tudi imam enega doma. Zanj skrbim enako, kot za vse do sedaj. Z njim sem obrnil 123456 km. Zamenjal diske, prednje amortizerje, zadnje ležaje,... Izpuh v rji že ob prodaji prvemu lastniku
Doma imam še enega italijana in sploh nebi začel te debate o njihovi negativni vzdržljivosti, kot jo slišimo. Avto je SUPER! Kmalu bo praznoval 30 let in kaj sem že zamenjal? To kar je bilo potrebno zaradi starosti, da ostaja avto v TOP kondiciji. Motor dela, podvozje ok, rje malo na podvozju. Notranjost še vedno boljša kot v subaruju.
Vsi avti imajo težave ali hibe. Enim se pokažejo prej, drugim kasneje. Zato še enkrat prosim, če se vzdržiš blatenja drugih znamk ali nacij. Bodimo profesionalni in vse bo manj bolelo.
Glede nategunav, povsod so! Tudi pri nas in to "čisti" Slovenci.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
Se pozna, da nikoli nisi delal za zeljarje. Ko enkrat boš, boš videl da so zeljarji slabši kot balkanci. V vsem. Vedno bili in vedno bodo. Njihovi izdelki pa niso nič posebnega. Nikoli bili in nikoli ne bodo.
Lahko da je tebi avto delal, pri nas ni noben toliko kilometrov zdržal, kot najslabši in najbolj gnil med subaruji pri bajti (pa sem jih imel vsaj 15). Pa poleg domačih izkušenj (tastar 3x ribnjen 1.9TDI, novi 2.0 TDI 60k odletela vodna pumpa, manj kot 100k odletel zadnji dif, škripanje na polno že od novega avta,...), še polno takih primerov poznam, ko so pri 10k kilometrih ohišja menjalnikov pokala, bloki šli na novih VW avtih. Da o današnji kvaliteti ne govorimo, ko se vsak golf skrije pred kono ali stonicom (pa stonici gnijejo kot stari japonci včasih).
Ja ceno pa držijo, kar je tudi vse, ker ljudje še verjamejo v poštene in delavne nemce. (nekako tako kot balkan verjame v delavne slovence, pa nismo delavni narod, več je jamranja, pa zgleda, kot da velika večina dela, v bistvu je pa to daleč od dela - iz prve roke, delamo s celo bivšo jugo in nemčijo.)
Lahko da je tebi avto delal, pri nas ni noben toliko kilometrov zdržal, kot najslabši in najbolj gnil med subaruji pri bajti (pa sem jih imel vsaj 15). Pa poleg domačih izkušenj (tastar 3x ribnjen 1.9TDI, novi 2.0 TDI 60k odletela vodna pumpa, manj kot 100k odletel zadnji dif, škripanje na polno že od novega avta,...), še polno takih primerov poznam, ko so pri 10k kilometrih ohišja menjalnikov pokala, bloki šli na novih VW avtih. Da o današnji kvaliteti ne govorimo, ko se vsak golf skrije pred kono ali stonicom (pa stonici gnijejo kot stari japonci včasih).
Ja ceno pa držijo, kar je tudi vse, ker ljudje še verjamejo v poštene in delavne nemce. (nekako tako kot balkan verjame v delavne slovence, pa nismo delavni narod, več je jamranja, pa zgleda, kot da velika večina dela, v bistvu je pa to daleč od dela - iz prve roke, delamo s celo bivšo jugo in nemčijo.)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov