Pomoč kakega elektrotehničnega znalca

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Pomoč kakega elektrotehničnega znalca

Odgovor Avtor: aleks » 04. December 2024, 13:45

Kje bi dobil motorski kondenzator 2.0 mikroF, 400V, preferably s kabelčki? Rad bi če je kaka trgovina v LJ, crknu ventilator za vpih zraka na kotlu. Če ne gre drgač bom pač po pošti. Rexel jih načeloma drži, ampak so B2B, jaz pa nisem B. Delko nima na zalogi, kam bi še pogledal?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Re: Pomoč kakega elektrotehničnega znalca

Odgovor Avtor: nebivedu » 04. December 2024, 14:18

Le Tehnika (Hala D pod emporiumom)
Conrad (hala nasprot City parka)
Telmo
IC Elektronika (jih imajo sigurno)

Pa pazi da boš povedal, da je za motor (v ventilatorju).

A pa imaš res 2.0uF al imaš 2.2uF? Ker motorski so ponavadi 2.2 (+-10%)
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 04. December 2024, 20:30

Tx! Bom probal IC elektronika, in Le tehnika. Sigurno je 2.0 mikro. Sicer bi zavrtel tudi z 2.2 mikro. Na pumpi za vodo Grundfos sem imel v originalu 6 mikro, zdej kot original nadomestni del dajejo 8 mikro.

Uporabniški avatar
luigi
Uporabnik foruma
Prispevki: 165

Odgovor Avtor: luigi » 05. December 2024, 00:55

Ne obremenjuj se ,vse kar je okrog 2uf bo zadostovalo.
Tolerance v tej branži zelo nihajo.
0.5uf manj ali več ali pa še več ali manj od navedenega ,samo da je .Kondezator napaja pomožno navitje v motorju.
Ta ustvarja vrtini moment v statorju motorja(fazni zamik),
Zagon, stalna obremenitev ,standardi ,vrednosti ,izračuni..tralala.........nadaljujemo temo v tem forumu ali.......?

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 826
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 05. December 2024, 06:51

Sicer nisem znalec ampak kondenzatorji itak tovarniško nihajo večinoma v +
V vintage hifi lahko pretiravamo z njimi do 50% kapacitete in malo manj z voltažo.
Neki tech je rekel da cap pobira le toliko kolikor dobi.
Pretiravati ne gre vseeno.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 06. December 2024, 08:58

Dobil sem pravega v Delkotu (po lastnostih, a malo večjega, ki ne paše v škatlico - ampak za silo bo). Kot po stari navadi, zares pravega dobim edino na aliexpressu, ta pa je že na poti. Tacajt bo začasni bingljal na žici izven škatlice ... Ampak resna sramota, da moram komad za dobre 3 evre iskat pri Kitajcu, medtem ko bi ga v Sloveniji plačal tud 7 eur ... pa ga nimajo. Ventilator je sicer poljske izdelave, po švapski licenci. OK, sej ni problema sem še dodal eno vrečko plastičnih zatičev za avto, ker sem glih prejšnji teden enga zlomil ko sem menjal žarnico; in eno šablono s forstner svedrom za evropante za omarce. Vse skup 15 eur, na dom poslano.

Uporabniški avatar
luigi
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: luigi » 06. December 2024, 17:27

pa to ni res,saj ne morem verjet.
Da sem vedel za komplikacijo bi šel v mojo šaro ali skladišče (rabljeni ali novi)raziskovat kaj imam.Podarim samo da se znebim.

Po fotografiji kondezatorja ali opisu prostora bi vedel kaj več,obstajajo okrogli in pravokotne oblike.
Da ponudba na tržišču je tako revna in tržijo po takih cenah je zame nekaj novega.Poslovna priložnost bo zame bo bolha.

V mislih sem imel, zakaj bi reševal težavo,če bo poštnina dražja in časovno daljša kot nakup novega in na isti dan odpravljena.

V tem primeru je bil forum tudi v izobraževalne namene,začelo se je z 2uF ali 2,2uF itd in še možnosti rešitve

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 826
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 06. December 2024, 17:48

Jeszt naročim pri Mouserju v USA. Sicer je tam headquarters podružnica pa v EU. Ampak vseeno. Pošiljka naročena v ponedeljek pride k meni domov v četrtek ali petek iz "pazi" Austina Texas. O cenah raje ne bi ker namesto par kosov vedno naročim 10 ker je € ali 2 dražje.
IC elektronika 14 dni. WTF?

Uporabniški avatar
luigi
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: luigi » 06. December 2024, 19:03

ja super
kondezator prvega,ko sem kliknil https://www.telmo.si/delovni-motorski-k ... %CE%BCf-2/
nisem filtriral s faston ali kabli in šel še v detajle za nižjo ceno ali boljšega ponudnika-ta ima za moje pojme kar napihnjeno ceno
imel sem v mislih širokopotrošni kondezator te vrednosti,dober evro,vsaka trafika z elektro materialom naj bi ga imela,
zakaj bi brskal po škatlah ,če bo poštnina dražja od artikla.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 07. December 2024, 08:52

Jam, Telmo je res cenejši, sam ne bom se v Gorenjo vas ali Škofjo loko svaljkal za en kondlc ... Ker pa sem rabil do danes, naša polžja pošta ne pride v poštev. Že tako sem malo na tesnem s časom ta december. Je bilo pač nekaj dražje, po dimenziji pravi pa pride iz Alija.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 07. December 2024, 13:10

No, sedaj še epilog nesrečnega ventilatorja: Crknu je zgleda tudi regulator moči-softstart na krmilniku. Z novim kondlcem zavrti ventilaor BP direkt na 220V, iz krmilnika ne obrne. Probal sem direkt 220 V še s starim kondenzatorjen, in tudi ni nič. Nekak sta se hkratno scvrla (čeprav magičnega dima ni bilo). Kmilnika ne bom razkopaval za ugotavljanje krivca, in potem spet iskal komponente ... Sem nabavil na amazonu univerzalni krmilnik, ki zna vse kar rabim krmilit, plus lep velik osvetljen displej ima. 70 eur plus poštnina https://euroster.pl/en/offer/pump-contr ... s/11w.html, spet poljska tehnologija ...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov