danci1973 napisal/-a: ↑25. Februar 2026, 08:39
aleks napisal/-a: ↑24. Februar 2026, 14:14
Kakšna traparija je pa sedaj to? A hitrostne omejitve se tud ne držiš? Ker je sam ena kurčeva prepoved?
Kaj misliš?
Zakonodajalec je predpisal, vladno telo raztolmačilo, kaj bi sedaj rad?
Saj sem napisal - razlog, zakaj je prepovedano...
In kot sem že napisal, hrupa in / ali škode ne razumem kot sprejemljiv razlog, ker ni razlike med pohodniki kolesarji.
Mimogrede - tudi suženjstvo in Auschwitz sta bila v svojih časih zakonsko legalna, pa rahlo dvomim, da se ti zdi karkoli od tega sprejemljivo in v redu.
Bajto maš tud na črno narjeno?
Dvomim, če pa slučajno je, mi služi čisto enako, kot če ne bi bila, sosedov in inšpektorjev pa tudi ne moti.
A bomo tok asocijalni, da ne bomo upoštevali nobenga predpisa, ker vsebuje prepoved ki nam ne paše? Itak je razprava brezpredmetna, iz omenjenih razlogov, Tega se skoraj ne da izvest (ali z ubornim uspehom). Ne moreš bit tok egoist. Večini ljudi to ne paše, ker se jim ne da to točke,kjer je dovoljeno.Pa ego nastopi, ker pa men ne bo noben govoru! Itak!
Kako sem jaz asocialen egoist, če je vse, kar želim, da souporaba obstoječih shojenih in zvoženih poti ne bi bila brez tehtnega razloga prepovedana za kolesarje?!
PS: Tisto z znaki v kleti je bila zgolj šala.
Zaenkrat še nisem nobenega odnesel.
Razlog boš našel na občini. Kaj jaz zdaj vem, od kod je upravjalec poti prepovedal pecikl? To ti jaz ne morem odgovoriti.
Glede neprilagojenega žitja bi rekel takole: za normalno delovanje ene civilizirane družbe imamo postavljena neka pravila. Tista ki so bila določena na nivoju tvoje občine so morala biti sprejeta na svetu občine s potrebno večino. Zdej, če si šel na lokalne volitve, bi rekel da si glasoval za nekoga, ki zastopa tvoje interese. Pritisni na nanj. Če nisi šel volit, jebenti, ampak ne moreš zdej cvilit. Če tvoj kandidat ni dobil potrebnega števila glasov, kurc, tud to se zgodi.
Glede na zadeve ki te motijo: Si že sploh poslal pobudo na upravljalca omenjene ceste? Ni rečeno da boš kaj dosegel, sam tudi zelo težko. Če boš zbral pa neko število ljudi, lahko vsaj probaš.
Glede pravil, prometnih in drugih, sem si jaz v glavi poštimal. Upoštevam jih. Vsa mi seveda ne pašejo. Ravno tudi taka, postavljena zarad kolesarjev. Na poti k mojemu domu je v MOL in dveh vaseh sedaj neprekinjena omejitev 40, že tako ozka cesta pa sedaj razdeljena na tri pasove, od katerih sta dva z mešano uporabo (torej, zarad kolesarjev). Od Hand eskotove birtije s starimi kripami, skozi celo Sostro, Sadinjo vas in do konca Podlipoglava mamo zarad kolesarjev zdej 40. Pač, vsi sedaj od lani poleti tam cijazimo neprekinjeno skozi 3 naselja 40. Kolesarska zveza Ljubljane je zlobirala, ker majo to priljubljeno pot po cesti (približno vzporedno s cesto poteka evropska kolesarska pot, ki pa je blokarska gospoda z mesta ne želijo uporabljat, in so zlobirali še to.) Ne bom reku da mi paše, ampak kaj pa naj? Vsak faše neki kar mu ni prav. JBG.