Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 12

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4462
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 25. Februar 2026, 08:39

aleks napisal/-a:
24. Februar 2026, 14:14
Kakšna traparija je pa sedaj to? A hitrostne omejitve se tud ne držiš? Ker je sam ena kurčeva prepoved?
Kaj misliš? :innoc :twisted:
Zakonodajalec je predpisal, vladno telo raztolmačilo, kaj bi sedaj rad?
Saj sem napisal - razlog, zakaj je prepovedano...

In kot sem že napisal, hrupa in / ali škode ne razumem kot sprejemljiv razlog, ker ni razlike med pohodniki kolesarji.

Mimogrede - tudi suženjstvo in Auschwitz sta bila v svojih časih zakonsko legalna, pa rahlo dvomim, da se ti zdi karkoli od tega sprejemljivo in v redu.
Bajto maš tud na črno narjeno?
Dvomim, če pa slučajno je, mi služi čisto enako, kot če ne bi bila, sosedov in inšpektorjev pa tudi ne moti.
A bomo tok asocijalni, da ne bomo upoštevali nobenga predpisa, ker vsebuje prepoved ki nam ne paše? Itak je razprava brezpredmetna, iz omenjenih razlogov, Tega se skoraj ne da izvest (ali z ubornim uspehom). Ne moreš bit tok egoist. Večini ljudi to ne paše, ker se jim ne da to točke,kjer je dovoljeno.Pa ego nastopi, ker pa men ne bo noben govoru! Itak!
Kako sem jaz asocialen egoist, če je vse, kar želim, da souporaba obstoječih shojenih in zvoženih poti ne bi bila brez tehtnega razloga prepovedana za kolesarje?!

PS: Tisto z znaki v kleti je bila zgolj šala. Zaenkrat še nisem nobenega odnesel.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2540
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 25. Februar 2026, 14:14

BackW00d napisal/-a:
24. Februar 2026, 23:58
Aleks je očitno pr jagrih, ker samo jagri težijo za "vožnjo" po gozdu, pa naj bo kolo, motor, reaktivec ali paradni gliser...(nevem - zgolj ugibam, ne se preveč jezit :))
Nope. Nč se ne jezim.
BackW00d napisal/-a:
Sam imam nek zlo entry level trail e-bike Focus Jam^2 z 150/160mm hoda in neko srednjo žalost opreme (karbonc - 24kil). Zaenkrat vrh glave. Je pa zanimivo, da ima električni bosch motor 85Nm navora (600W) pa ne trga korenin pa ne koplje jarkov ko se povzpenjam - ubistvu zlo redko zakoplje, če ni mastnega blata. Medtem ko motokrosisti s 450 kubiki pa zgolj nekih ~45Nm rijejo kot plug :)
Soliden kontroler. Ti ga maš serijsko vgrajenga (ker elektrika), kroska pa ma sam povezavo med gomoto pod čelado in desnico. Ta včasih / pogosto / odvisno/ zataji.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 25. Februar 2026, 14:34

danci1973 napisal/-a:
25. Februar 2026, 08:39
aleks napisal/-a:
24. Februar 2026, 14:14
Kakšna traparija je pa sedaj to? A hitrostne omejitve se tud ne držiš? Ker je sam ena kurčeva prepoved?
Kaj misliš? :innoc :twisted:
Zakonodajalec je predpisal, vladno telo raztolmačilo, kaj bi sedaj rad?
Saj sem napisal - razlog, zakaj je prepovedano...

In kot sem že napisal, hrupa in / ali škode ne razumem kot sprejemljiv razlog, ker ni razlike med pohodniki kolesarji.

Mimogrede - tudi suženjstvo in Auschwitz sta bila v svojih časih zakonsko legalna, pa rahlo dvomim, da se ti zdi karkoli od tega sprejemljivo in v redu.
Bajto maš tud na črno narjeno?
Dvomim, če pa slučajno je, mi služi čisto enako, kot če ne bi bila, sosedov in inšpektorjev pa tudi ne moti.
A bomo tok asocijalni, da ne bomo upoštevali nobenga predpisa, ker vsebuje prepoved ki nam ne paše? Itak je razprava brezpredmetna, iz omenjenih razlogov, Tega se skoraj ne da izvest (ali z ubornim uspehom). Ne moreš bit tok egoist. Večini ljudi to ne paše, ker se jim ne da to točke,kjer je dovoljeno.Pa ego nastopi, ker pa men ne bo noben govoru! Itak!
Kako sem jaz asocialen egoist, če je vse, kar želim, da souporaba obstoječih shojenih in zvoženih poti ne bi bila brez tehtnega razloga prepovedana za kolesarje?!

PS: Tisto z znaki v kleti je bila zgolj šala. Zaenkrat še nisem nobenega odnesel.
Razlog boš našel na občini. Kaj jaz zdaj vem, od kod je upravjalec poti prepovedal pecikl? To ti jaz ne morem odgovoriti.

Glede neprilagojenega žitja bi rekel takole: za normalno delovanje ene civilizirane družbe imamo postavljena neka pravila. Tista ki so bila določena na nivoju tvoje občine so morala biti sprejeta na svetu občine s potrebno večino. Zdej, če si šel na lokalne volitve, bi rekel da si glasoval za nekoga, ki zastopa tvoje interese. Pritisni na nanj. Če nisi šel volit, jebenti, ampak ne moreš zdej cvilit. Če tvoj kandidat ni dobil potrebnega števila glasov, kurc, tud to se zgodi.
Glede na zadeve ki te motijo: Si že sploh poslal pobudo na upravljalca omenjene ceste? Ni rečeno da boš kaj dosegel, sam tudi zelo težko. Če boš zbral pa neko število ljudi, lahko vsaj probaš.

Glede pravil, prometnih in drugih, sem si jaz v glavi poštimal. Upoštevam jih. Vsa mi seveda ne pašejo. Ravno tudi taka, postavljena zarad kolesarjev. Na poti k mojemu domu je v MOL in dveh vaseh sedaj neprekinjena omejitev 40, že tako ozka cesta pa sedaj razdeljena na tri pasove, od katerih sta dva z mešano uporabo (torej, zarad kolesarjev). Od Hand eskotove birtije s starimi kripami, skozi celo Sostro, Sadinjo vas in do konca Podlipoglava mamo zarad kolesarjev zdej 40. Pač, vsi sedaj od lani poleti tam cijazimo neprekinjeno skozi 3 naselja 40. Kolesarska zveza Ljubljane je zlobirala, ker majo to priljubljeno pot po cesti (približno vzporedno s cesto poteka evropska kolesarska pot, ki pa je blokarska gospoda z mesta ne želijo uporabljat, in so zlobirali še to.) Ne bom reku da mi paše, ampak kaj pa naj? Vsak faše neki kar mu ni prav. JBG.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 25. Februar 2026, 14:38

nebivedu napisal/-a:
24. Februar 2026, 23:24
aleks napisal/-a:
24. Februar 2026, 22:27
Kritična masa gotovo ni bila dosežena, sej veš kako je s tem. Če je interesna skupina majhna, obskurna, in nima niti močnih zaveznikov, težko sami zlobirajo karkoli - ker večina pač meni drugače. Saj ni problema, smo se prilagodili.
Nebi ravno rekel majhna interesna skupina. Celotna offroad zveza + vsi off road klubi (tudi Land rover klub, ki ima kar nekaj "znanih" osebnosti med visokimi direktorji). In to takrat, v času, ko se je na Boltezove tekme še preko 250 vozil prijavljalo in so morali delat omejitve.
Ja vsaj probal ste. Jaz mam tud razmeroma slabe izkušnje z lokalno oblastjo. Cesto so nam začeli plužit (samo kar je v lasti občine, ne vsega) šele po dolgih letih teženja, in ko smo bili na koncu trije, pa še šolski kombi ki je moral pobirat osnovnošolce, pa smo vsaj to dobili. Prej sva s sosedom vsako zimo po 300 eur na glavo keširala. Vsaj tega stroška zdej ni več.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 25. Februar 2026, 14:54

Schudr napisal/-a:
25. Februar 2026, 07:44
Topla voda tece ze lep cas fantje, ne je odkrivat 😂

Pri nas so pa jagri drugačni, lov iz avtomobila je prepovedan z zakonom ampak se dogaja, krivolov je tut zaknosko prepovedan, me zanima ce prijavijo vse kar postrelijo. Tako da naceloma ne tezijo ko jih srecas v gozdu. Je pa res da nimamo downhilerjev in prepotentnezev na krosih (več), ki bi delal škodo vsepovprek. Dok se držiš vlake noben ne tezi ker imajo ljudje bi rekel nek zdrav kmecki razum. Tistih par biserov k so hotli stale delat na krosih je pa folk sam porihtal brez policije.

Drugace pa spodaj je link, pridružite se mogoce pa res kdaj lahko vplivamo skupaj na vse "bedarije" glede novih nesmiselnih zakonov.

Če ne bomo stopili skupaj tut nad 1000m.n.v. kmal me bomo mogli drugace kot peš 🥴

https://zavodzop.si/?fbclid=IwdGRjcAQLc ... yzwR3sxeRA
Glede lova ne znam kaj povedat, nisem lovec. Kroskarji so pri nas tako tuji kot lokalni, tukaj pri nas nekak ni konstruktivnega ravnanja kot je to pri vas, žal.
Link mi je všeč, edino kar je, poseben kodeks postavlja za pravila, ki so že vsa zapisana v Zakonu o pravilih cestnega prometa, to bi moralo bit nekak samoumevno ... se mi zdi. Prometna pravila veljajo povsod, kje je dovoljena vožnja, tudi na cestah ki niso kategorizirane - a je vožnja dovoljena, denimo gozdne prometnice.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 25. Februar 2026, 15:05

BackW00d napisal/-a:
Sam imam nek zlo entry level trail e-bike Focus Jam^2 z 150/160mm hoda in neko srednjo žalost opreme (karbonc - 24kil).
Đizs, šele zdejle sem šel mal pokukat kok to stane ... Moja Sportažka s 75.000 km je bla sam 500 eur več kot najcenejši bicikl iz zaloge na tvojem linku ... Sam to je avto, ono pa še vedno ... kolo ... :omfr Tvoj je bil koliko, 3.5K?
Verjamem da so ljudje nasurlani, če si kupijo vozilo za toliko denarja, potem se pa ne sme vozit ...

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 27. Februar 2026, 14:03

Uporabniški avatar
CrazyDriver
Uporabnik foruma
Prispevki: 288
Kraj: Rovte

Odgovor Avtor: CrazyDriver » 28. Februar 2026, 16:58

danci1973 napisal/-a:
24. Februar 2026, 11:14
aleks napisal/-a:
24. Februar 2026, 10:13
Ker, ponovno, s peciklom (in tudi ne s krampom) v gozdu nimaš kaj iskat.
Za kramp se strinjam, ne razumem pa, zakaj ne z peciklom?

Ne vidim neke velike razlike v 'škodi', ki jo povzročijo pohodniki v primerjavi s 'škodo', ki jo povzročijo kolesarji...

Pri čemer seveda ne govorim o gradnji 'ilegalk' in potem non-stop drajsanju po eni te isti vijugi, ampak o normalnem izletniškem kolesarjenju od točke A do točke B.
Je kar velika razlika. Tistih par mulcev na MTB, ki se gonijo po vlakah ne naredi 10% škode, ki jih razni gobarji in borovničarji. Ampak eno je prepovedano, baje zaradi varovanja narave, drugo se je pa razpaslo kot covid leta 2020.
Civic 93', Accord 03', Outback 12', vmes pa vseskozi Fori 99'

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 28. Februar 2026, 18:02

CrazyDriver napisal/-a:
28. Februar 2026, 16:58
Je kar velika razlika. Tistih par mulcev na MTB, ki se gonijo po vlakah ne naredi 10% škode, ki jih razni gobarji in borovničarji. Ampak eno je prepovedano, baje zaradi varovanja narave, drugo se je pa razpaslo kot covid leta 2020.
Ker gobarji kar kopljejo v klanc, ane? In 70 let stari borovničkarji sploh. Po klancu dol pa oboji špure vlečejo :?: Prepovedano je sicer, ampak prepovedano je "akademsko". Itak je to spor okrog oslove sence. Že če človek sestopi s kolesa, je pešec, kot so gobarji in borovničkarji. Namest košare ali ajmerčka ma pač kolo. Potiskanje kolesa pač ni nikjer prepovedano, pa tud sicer jih prav loviti ne smejo. Gozdne prometnice so pa dovoljene.

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 28. Februar 2026, 20:07

Rad bi videl biciklista na nožni pogon (ne na lelektriko), ki besno koplje v klanec. :haha
Dol grede obstajamo kolesarji, ki znamo bremzat brez vlečenja špur. Eni pač radi furamo, a puščamo za sabo minimalne posledice, ker nam ni vseeno.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 01. Marec 2026, 08:25

Ja, seveda. Se strinjam, z nogami ne boš ril po klancu gor, po drugi plati pa vedno več e MTBjev srečam. Po klancu dol je pa pač pogojeno, ko se prekine oprijem je vseeno na kaj si gor zlezel. Itak, kot sem rekel, to je zelo težko preganjat. Maš lahko 100x strožje predpise, če morebitnega prekrškarja ne dobiš, je to samo papir.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1397
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 01. Marec 2026, 08:34

V glavnem, glavno je, da se preganja! :strg
;P
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 02. Marec 2026, 07:04

Ne pretiravajmo. Vsaj tuki kjer jaz živim ni videt da bi kogarkoli kam gnali, bodisi motoristov, in ne kolesarjev. Ta vikend je po hosti grmelo in brenčalo, pa ne samo motorne žage ...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost