Tankanje plina na Hrvaškem

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. Januar 2008, 08:08

Res je imam doma potapljaško 21litrco, ki se polni na 200 barov, pa ni notri samo 21 litrov zraka, ampak mnogo več. Pa 2 štirilitrske flaše 300 barske.

Vendar če pri nas gledaš je to da prodajajo nazivno 20% večje tanke, kot pa gre v njih že skoraj pravilo. Vsi "plinarji" tko delajo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 28. Januar 2008, 08:10

Plin je k...a,pri nas ga še za kuhanje več ne uprabljamo ;-)
Moje mnenje,tisto kar ne vidiš je težko oziroma nemogoče
kontrolirati :idea:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 28. Januar 2008, 08:27

bom še jst eno rekel.

Na petrolu kjer lahko sam tankaš oziroma se je dalo do nedavnega, sem 60l posodo lahko napolnil 56l plina, sam šol do mojih majstrov da kaj delajo na petrolu barje da so me nategnl in mi je razložil da če pobere neko varovalo oziroma varnostni ventil katerega del je tudi v posodi? da bi teoretično šlo noter 60l, res pa je da začne ropotat pošteno ko praznega natankaš nekje 47l in pumpa začne delovat počasneje, se ga pa da prepiričat da tank popije okol 55-56l plina več mi notr ni šlo.
Kadar grem na LOREN-a tankat in pridem čist prazen tja mi več kot 44l še ni notr spravil in tut pumpa se izlkopi in ne dela več.

Na hrvaškem kadar sem lepo prosil se je pomatral na pumpi in je glih tko šlo v praznega 55-56l, tko da tole z ventilom ne bo čist tko.
Ja seveda sem s prekomerno napolnjenim tankom naredil tudi primerno večje št. kilometrov

tliko v info na lorenu se je tastar ki je strašil in stokal pri tankanju upokojil, mladci na pumpi so so dost bolj prijazni, seveda ne gre zavreči dejstva da je plin 4c cenej na liter in da je poraba loren plina po mojih izkušnjah manjša za okoli 0.8l/100KM, LE TOLIKO V INFO
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: gozdarček » 28. Januar 2008, 08:29

na koncu se nisem imel namena dret sam C-lock mi je spod prstov ušel
LP DARC

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 28. Januar 2008, 08:29

Nebivedu, tistih 20% je namenjenih raztezanju in krčenju plina ob spremembah temperature in so tam zato, ker bi morajo biti.

Drgač imata pa zrak ki ga tankaš v potapljaške flaše in LPG plin drugačne lastnosti. Zrak je precej bolj stisljiv in ostane ves čas v plinastem stanju, LPG pa se ob tlaku med 5 in 10 BAR-ov utekočini, zard tega je njegov prostornina večja, kot bi bla prostornina enake količine zraka stisnjene pod enakim tlakom.

Velja pa za oba, da je pa to še zmeraj manj, kot prostornina, ki jo zavzameta ob normalnem tlaku (1 BAR).

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1130

Odgovor Avtor: Unikat » 28. Januar 2008, 17:09

Kar nekaj koristnih informacij se je nabralo... No, včeraj sem prvič tankal po tistih 60L, prevozil približno 420km nakar je zmanjkalo plina. Enako kilometrino sem prevozil tudi pred tem s tankanjem okoli 48L tako da nisem prepričan v tistih "60L", sem pa prepričan da je bil nateg, saj če bi bilo res 12L več bi se že poznalo na kilometrini...

Gozdarček, pri meni se pumpa ustavi ko natankam 48L in ne gre več. A ti potem še 1x pritisneš gumb da gre naprej? Proti koncu že fejt ropota... Naslednjič probam zbasat preko 50L če bo šlo.

Sem poskeniral račun, da bo bolj verodostojno. :-)
http://shrani.si/t/v/Ab/3khFjhvT/scan10002.jpg

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: gozdarček » 29. Januar 2008, 07:57

ja tako nekako ne spustiš knofa in gre nadaljnih cca 10 dorih litrov še noter, ampak samo na petrolu barje, začne ropotat pri okol 46, in začne točit čist počas potem pa spet pospeš dokler se ne ustavi.
Sicer na Hrvaškem pri eni ''privat pumpi je to tud šlo ko pa sem tankal na avtocesti pa tud zablokira, po moje stvar občutljivosti črpalke, na lorenu ga ne pripravim da bi šlo kaj več noter kot 44l v popolnoma prazen tank, seveda pa tankanje n ihto ni priporočljivo vsaj monter mi je tko reku ker gre lahko varnosti ventil u franže tko da je že lep čas od tega ko sem forsiral filanje

tud petrol je zdaj že vprašanje če niso že naštelal zadeve??

lepo polni do meje, hebiga boš pač mal več na pumpi al pa še en tank v gepek
LP DARC

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov