Honda in ostali; tako in drugače

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 05. April 2009, 00:52

NoFEAR napisal/-a:Dejte se že nehat prcat... Tole ni a.com... :roll:
sam res - osebno honde z izjemo s2000 videt ne morem pa sem pridno tiho :lol:

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma
Prispevki: 194

Odgovor Avtor: R type » 05. April 2009, 01:02

birdy napisal/-a:
NoFEAR napisal/-a:Dejte se že nehat prcat... Tole ni a.com... :roll:
sam res - osebno honde z izjemo s2000 videt ne morem pa sem pridno tiho :lol:
Čemu služi klepetalnica če si pridno tiho? :lol:

LP
R type

BMW-powah, RWD rules, f**k AWD
Bender napisal/-a: Civic je pac boljsa igracka, tud ko ga teras se nekak smeji in igra zraven medtem ko se mazda zacne jokat in prosit, da jo nehas zlorabljat :wink:

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 05. April 2009, 01:03

Aja in kaj je narobe z Legendom in Accordom da ju videt ne moreš?

Kar se mene tiče fenomenalno izgledata.

LP
R type

Bender napisal/-a: Civic je pac boljsa igracka, tud ko ga teras se nekak smeji in igra zraven medtem ko se mazda zacne jokat in prosit, da jo nehas zlorabljat :wink:

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 05. April 2009, 01:15

enostavno mi ne potegne...in to nbena

kar se tice motorja sem pa mel Rover 416SLi(s hondino masino), ki sem ga kasneje tudi prodal nekemu hondasu....pa ta motor se je obnasal obupno
-podhranjen (ce uspostevamo 116 deklariranih km)
-navora nbenga (vrhniski klanec s 5. prestavo pr polnem avtu je bil zgolj utopija)
-ko se je vrtel v obrate je spuscam meni grozne zvoke(se punca me je 1x prosila naj ga ne tisim k je grdo dere - pr alfi je bla vedno "vesela" tisanja)
-ko sem ga ponudil punci je med popolnoma izpravnim roverjem in alfo 33 1.5IE izbrala alfo (ker se lepse pelje...tu ji dam prav * )

preden sem ga prodal ga je ta hondas primerjal s civicom in ugotovu da razen luci pa se kake malenkosti ni nasu razlik(motorja sta bla identicna)

mora pa priznat da je ob fajnem zlorablanju (mene, lastnika pred in za mano) vedno delal in nkol crknu - za cel cas njegovega zivljenja(kar jest vem)

kar se ostalih hond tice - notr so mi na pol izdelane, motorji so mi povprecni, itd....

*dam prav - rover je resda bil bolj udoben in tisji za pelat se. bil je tudi bolj preglden
medtem ko alfo je lahko premikala po parkingu na standt gasu, ni protestirala ce jo je spravla na nekih 800rpm, je mela njej bolj vsecen zvok itd....

ps
upostevej da sem strojnik in da avte izbiram na podlagi pocutja IN tehnike ki jo imajo....tukaj sta bisera alfa(do letnika "92) in subaru, pogojno spada sem se bmw** in saab.....ostalo mi je cist prevec sivo in genericno

**bmw - pogoj da ma avto BMW znacko je 6 cilindrov - nc vec nc manj - moj osebni kriterij
***govorim o stari generaciji saabov...turbo itd :) (ceprav me FWD odbija na celi crti)

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 05. April 2009, 01:34

Na na sem vedo da se nisi še peljal v novejšem Accordu niti Legendu.
Govoriš o roverju, ki je kopija Honde in govoriš o sivini. No pa poglej v notranjost navadne Impreze istega letnika. :lol: Pa primerjaj 1.6 motor Impreze istega letnika. ;-)

Se strinjam glede minimu 6 cilindrov v BMW.

In se strinjam glede sivine vseh starejših japoncev vključno z Subarujem.

LP
R type

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 05. April 2009, 01:43

ja sam jest sm roverja primerjal S STAREJSO alfo 75 1.6 (IE in fergazer) in s pravtako starejso alfo 33 1.5IE

v obeh primerih je rover/honda poraz....

drzi pa da se v novejsih hondah (izjema je novi civic r type al kak je ze un z 200km) se nisem pelal....je bil pa r-type konkretno razocaranje - od 200km sem pricakoval mal, ampaq res mal vec :)

kar se tice pa subaruja, pa jest vedno recem da NIKOLI ni bil misljen LEP(no mogoce zadnje 5 let), vedno je bil vzdrzljiv avto, ki te je peljal tja k te drugi niso mogl in to je bilo zadosti za nakup, ce ti je povrhu vsega se vsec - toliko bolje ;-)

upam da se z zadnjim odstavkom strinjamo tlele na forumu :)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 05. April 2009, 01:43

Nikakor ni treba bit pridno tiho, ampak je pa zaželjeno, da je pogovor vsaj prbližno argumentiran, ne pa da gre za golo nadrkavanje, kdo bo koga. To je pač edini način da forum ostane na nivoju...

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 05. April 2009, 01:45

NoFEAR napisal/-a:Nikakor ni treba bit pridno tiho, ampak je pa zaželjeno, da je pogovor vsaj prbližno argumentiran, ne pa da gre za golo nadrkavanje, kdo bo koga. To je pač edini način da forum ostane na nivoju...
saj sm se razpisal, sam tole ze vsaj 3. pisem na enega izmed forumov - in mi res ni blo da bi se ponavljal.....sam ko ze ravno mam cas, zakaj pa ne :)

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 05. April 2009, 02:16

birdy napisal/-a:ja sam jest sm roverja primerjal S STAREJSO alfo 75 1.6 (IE in fergazer) in s pravtako starejso alfo 33 1.5IE

drzi pa da se v novejsih hondah (izjema je novi civic r type al kak je ze un z 200km) se nisem pelal....je bil pa r-type konkretno razocaranje - od 200km sem pricakoval mal, ampaq res mal vec :)

kar se tice pa subaruja, pa jest vedno recem da NIKOLI ni bil misljen LEP(no mogoce zadnje 5 let), vedno je bil vzdrzljiv avto, ki te je peljal tja k te drugi niso mogl in to je bilo zadosti za nakup, ce ti je povrhu vsega se vsec - toliko bolje ;-)

Tudi stare Honde niso bile mišljene kot lepe, ampak visoko se vrteči gokarti, ki delajo in delajo.

Če bi vozil kako staro zadevo ala iVT bi videl da so gokardi, ki so imeli male stroške vzdrževanja.

Civic type-R je atmosferski stroj z enakomerno razporeditvijo navora. Temu primerno ne čustiš pospeškov, kot jo v turbo avtu. Vendar avto leti in to dobro.

Tako kot VTI. Zelo hvaležen avto, z nizko porabo praktično brez vzdrževanja (zelo poceni) in pospeški, ki ga peljejo med dražje avte.

Vsekakor pa nima nič manj adutov kot ostali japonci.

LP
R type

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 05. April 2009, 04:22

skyline napisal/-a:
klemz napisal/-a:Sam tole honda vs. nebivedu vs. ostalo je pa nenormalno na tem forumu...
ja zgleda ma neke komplekse prot hondi, verjetn so ga skos prehitevale, pa čeprov je ferozo zvrtu na 15.000rpm medtem ko gre honda samo do 8.000 :D
Še niso nardil honde, ki bi me na terenu, kamor spada feroza, prehitela. Pa je tudi ne bodo, ker so jetra od honde za na asfalt, kjer se pa jaz vozim po omejitvah, tko da mi je vseeno do kok se honde zvrtijo in kokrat me prehitijo.

Ko me boš pa s ferozo videl pri rutarju, ti pa lahko direktno pokažem, da se mašina od applausa zvrti višje kot 99% mašin od hond v sloveniji.

In ja imam tolko proti hondi kot proti golfom - oboje je isto kmetavzi ste prej imeli golfe 2 dizel, zdej imate pa honde, še vedno ste pa kmetavzi, ki morte navijat svoje avte do onemoglosti in blokade, ker se vas drugače ne vidi. Tm okol rutarja mi greste prov na K*** s svojim dretjem teh jeter. Kda ne moreš normalno pripeljat z avtom - je treba vedno do blokade tišat.

In veš kaka je razlika med tamponom in hondo?
Ni je, vsaka "p*čka" že ima hondo.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne 05. April 2009, 04:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 05. April 2009, 04:41

Pa če se folk sprašuje zakaj taka gonja od mene proti golfom in hondam - oboje ni vredno nič, ljudje so pa še vedno pripravljeni plačat enormno ceno zato da bi imeli golfa ali hondo (zdej zadnje čase pa celo stare BMW-je in audije) - torej ovce, ki bi zaradi črednega nagona radi ugajali drugim si nabavijo tak avto. In ovc nisem nikoli maral.

Čudno da proti ostalim znamkam nimam nič! :twisted:
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 05. April 2009, 09:12

Jaz tudi pravim, ni ga čez Lado Nivo. ;-)

Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 05. April 2009, 09:52

R type napisal/-a:In se strinjam glede sivine vseh starejših japoncev vključno z Subarujem.

LP
Sivina pri dizajnu starejših že, vse ostalo pa je pri VSEH Subarujih daleč od sivine.
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 05. April 2009, 10:11

birdy napisal/-a:ja sam jest sm roverja primerjal S STAREJSO alfo 75 1.6 (IE in fergazer) in s pravtako starejso alfo 33 1.5IE

Najboljše kar sem do sedaj vozil je Subaru in BMW. Izpolnjujeta vse zahteve. FWD je zame za do merkatorja po kruh, ko začutim opletanje volana in cviljenje gum vedno ko malenkost hitreje spelješ ali pospešiš v ovinku samo kolnem :-3e
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Uporabniški avatar
skyline
Uporabnik foruma
Prispevki: 206

Odgovor Avtor: skyline » 05. April 2009, 10:46

nebivedu napisal/-a:In ja imam tolko proti hondi kot proti golfom - oboje je isto kmetavzi ste prej imeli golfe 2 dizel, zdej imate pa honde, še vedno ste pa kmetavzi, ki morte navijat svoje avte do onemoglosti in blokade, ker se vas drugaèe ne vidi. Tm okol rutarja mi greste prov na K*** s svojim dretjem teh jeter. Kda ne moreš normalno pripeljat z avtom - je treba vedno do blokade tišat.
lej kmetavz s ferozo, nimam honde, furam imprezo...ves tale offtopic se je začel s tvojim podjebavanjem o jajcih od honde...
aja najhujš je pa to da si pred rutarjem zmer prišel zraven hondašev (kmetavzov, btw skor vsi iz ljubljane) in tam začel svoje buče prodajat, čeprav so se te izogibal na veliko ko si se prikazal, tko da očitno ti kar sede družba kmetavzov
GF8

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov