Nakup MIG/MAG varilnega aparata
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 1144
- Kraj: Zraven soseda
Tega prvega imam tudi sam. To je zadnji dober Iskrin aparat! Nobene hude pametni notr, pa tale je proti mojemu, kot iz parafina potegnjen.picinni napisal/-a:Hvala za info
Tisto o debelini najbrž nikoli ne bi rabil. Itak pa je doma še un na elektrode za tak primer.
Evo dve rabljeni varianti:
http://www.bolha.com/stroji-orodja-osta ... 1272888885
in
Tukaj da še ventil za CO2 zraven
http://www.bolha.com/varilni-aparati/va ... 1272874387
Samo kupi!
Jazt sem na mojega obesil le še en večji ventilator noter in to je to.
Pločevino in pohištvene cevi, pa kaj malega debelostenskega boš zrihtal bp z njim. Sam pa švasam z 8mm.
Edino ne šparaj na ventilu, sam sem kupil messerja in je vreden tega denarja.
Za jeklenko imam pa starega gasilkota.
Super, tnx za debato
. V teh dveh oglasih, ki sem jih pripopal se mi zdi vendarle Einhel. Ima le večjo amperažo in več programov med drugim. Vprašanje je le kako kakovosten ventil priloži zraven.
Se da sploh ugotoviti tako na uč kateri ventil je kakovosten in kateri ni, da ti prodajalc ne prodaja buč?
Se da sploh ugotoviti tako na uč kateri ventil je kakovosten in kateri ni, da ti prodajalc ne prodaja buč?
Go Westy, go!
Mi2 mama res enga low-cost, je brez cagra in brez vsega. samo tm je en črn gumb, na katermu se da neki sukat
Niti nima + ali - znaka. Ampak tko na filing nastaviš tist luft, pa je kul.
Na drugem (in tretjem) švasaparatu (Froneus) mama pa tazga mal bolšga z dvojnim cagrom za tlak v plinki in pa tlak naprej v švajserja.
Sam ne vidim neke razlike, razn to, da lahko po številkah nastaviš kolk piha , pa da je tist s cagri 15x bolj štorast
No, verjetno res bolj konstantno piha ta večji z cagri. Ampak za železje švasat ni tolk pomembn. To je bolj problem pri švasanju aluminija na argon in pa TIG varjenje.
Važn, da so dihtunge kul, da ti kje ne pušča....
Kar se pa ventilatorja tiče, sma pa tut mi2 v Varstroja namontirala en 12cm serverski ventilator. Original je čist pasivno hlajen.
Al daš nek 220V ventilator notr (star ventilator za WC doma) al pa daš en trafo notr pa zmontiraš enga računalniškiga 12/14 ali več, pa si zmagu
Lahko pa da ga bo že celo mel notr.
Niti nima + ali - znaka. Ampak tko na filing nastaviš tist luft, pa je kul.
Na drugem (in tretjem) švasaparatu (Froneus) mama pa tazga mal bolšga z dvojnim cagrom za tlak v plinki in pa tlak naprej v švajserja.
Sam ne vidim neke razlike, razn to, da lahko po številkah nastaviš kolk piha , pa da je tist s cagri 15x bolj štorast
No, verjetno res bolj konstantno piha ta večji z cagri. Ampak za železje švasat ni tolk pomembn. To je bolj problem pri švasanju aluminija na argon in pa TIG varjenje.
Važn, da so dihtunge kul, da ti kje ne pušča....
Kar se pa ventilatorja tiče, sma pa tut mi2 v Varstroja namontirala en 12cm serverski ventilator. Original je čist pasivno hlajen.
Al daš nek 220V ventilator notr (star ventilator za WC doma) al pa daš en trafo notr pa zmontiraš enga računalniškiga 12/14 ali več, pa si zmagu
Lahko pa da ga bo že celo mel notr.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
Einhela jazt sigurno ne bi kupil. Me preveč spomninja na tisto ceneno kitajsko Bauhaus robo
... ok za fleksarco je kul, pa še 5 let garancije maš
Za reducirca (mala izvedba messer) sem dal skor 60€, samo zadeva deluje, napram nekim češkim in slo. izdelkom za 25.
Glede zmrzovanja, za malo šobo rabiš max. 4l pretoka, če boš pa vintal na 12l, pol zna pa vse štekat
Za reducirca (mala izvedba messer) sem dal skor 60€, samo zadeva deluje, napram nekim češkim in slo. izdelkom za 25.
Glede zmrzovanja, za malo šobo rabiš max. 4l pretoka, če boš pa vintal na 12l, pol zna pa vse štekat
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov