Ideja za zadnje amortizerje
Re: Ideja za zadnje amortizerje
Dejmo tole malo bolj fizikalno, pa prosim brez kreganja o homologacijah. Ta tema ni namenjena za homologacije ampak ugotavljanje uporabnosti zadeve in stabilnosti, ter ali bo vse odtrgalo ali ne. (vemo, da je to avstralec naredil na svojem 1998 foresterju in to s pridom uporablja na avtu zadnja 3 leta, brez problemov, pa ima vsak dan vožnje okoli 130km po makadamskih cestah)
Zadnji amortizer je sedaj tak:
http://i.ebayimg.com/00/s/NTYwWDU2MA==/ ... Y/$_12.JPG
Navor ali moment je sila x ročica.
Zadnji feder je ima tovarniško ta moment 286ft-lb, kar je 387Nm, na mojem avtu je sedaj HD feder, ki vzdrži 200kg+ dodatne teže (tovarniški), kar pomeni, da je sedaj vsaj 587Nm momenta. Ročica je sedaj 7cm dolga in na koncu pritiska nanjo feder. Če ta del odbijem ostane šalca, ki ima ročice samo še 1.5cm. Na vrhu ima šalica že pripravljen utor za novi feder. Novi feder mora imeni enak moment, da bo avto lahko držal pokonci tudi ko bo naložen. Ne spreminja se vloga amortizerja, ne spreminja se kot, ne spreminja se naklon, spreminja se samo naleganje fedra na ta amortizer.
Torej za koliko se spremeni sam pritisk fedra na šalico amortizerja? Kakšne so lahko težave in kaj bi prvo odtrgalo.
Stabilnost in vzdržljivost amortizerja se s tem poveča, to vemo iz "performance" amortizerjev, ki so narejeni ravno na tak način, in ni več eliptičnega naleganja fedra na amortizer in oddaljenost fedra je na vsakem koncu enaka, kar daje večjo stabilnost in manjšo obrabo amortizerja.
http://i.ebayimg.com/00/s/NjUwWDY1MA==/ ... K/$_12.JPG
Taka zadeve (športne/performance) so bolj trde in to na tem avtu potem ni uporabno, ker pride avto pretrd in amortizer ne diha po brezpotjih.
Zadnji amortizer je sedaj tak:
http://i.ebayimg.com/00/s/NTYwWDU2MA==/ ... Y/$_12.JPG
Navor ali moment je sila x ročica.
Zadnji feder je ima tovarniško ta moment 286ft-lb, kar je 387Nm, na mojem avtu je sedaj HD feder, ki vzdrži 200kg+ dodatne teže (tovarniški), kar pomeni, da je sedaj vsaj 587Nm momenta. Ročica je sedaj 7cm dolga in na koncu pritiska nanjo feder. Če ta del odbijem ostane šalca, ki ima ročice samo še 1.5cm. Na vrhu ima šalica že pripravljen utor za novi feder. Novi feder mora imeni enak moment, da bo avto lahko držal pokonci tudi ko bo naložen. Ne spreminja se vloga amortizerja, ne spreminja se kot, ne spreminja se naklon, spreminja se samo naleganje fedra na ta amortizer.
Torej za koliko se spremeni sam pritisk fedra na šalico amortizerja? Kakšne so lahko težave in kaj bi prvo odtrgalo.
Stabilnost in vzdržljivost amortizerja se s tem poveča, to vemo iz "performance" amortizerjev, ki so narejeni ravno na tak način, in ni več eliptičnega naleganja fedra na amortizer in oddaljenost fedra je na vsakem koncu enaka, kar daje večjo stabilnost in manjšo obrabo amortizerja.
http://i.ebayimg.com/00/s/NjUwWDY1MA==/ ... K/$_12.JPG
Taka zadeve (športne/performance) so bolj trde in to na tem avtu potem ni uporabno, ker pride avto pretrd in amortizer ne diha po brezpotjih.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Za na cesto no go.
Pa se vi lahko postavte na glavo.
Teoretiki sploh...
Off je pa drugo.
Zdaj pa najprej razcistite kje bi se vozil/vozil s tem.
Eni itak sanjate, kaj bi ipd, realnih projektov pa ni...
Ah.
Pa se vi lahko postavte na glavo.
Teoretiki sploh...
Off je pa drugo.
Zdaj pa najprej razcistite kje bi se vozil/vozil s tem.
Eni itak sanjate, kaj bi ipd, realnih projektov pa ni...
Ah.
Sploh ne vem kaj se pritužuješ Urban?
Aja to je najlazje.
Aja to je najlazje.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Kaj se moram strinjat?!
Ce se mi stvar ne dopade se mi pac ne in imam to pravico povedat.
Je kak problem tukaj?
Je kak problem tukaj?
Tega ti tudi nihče ne preprečuje, seveda lahko poveš svoje mnenje.urbancebulj napisal/-a:Kaj se moram strinjat?!
Je kak problem tukaj?
Samo zakaj konstruktivno ne poveš zakaj taka izvedba ni dobra. Recimo kaj bo narobe, kaj bo odpovedalo, zakaj bo odpovedalo? Kaj je šibki člen tega?
Odgovor "meni to ni všeč" ni ravno konstruktivna debata.
Kot sem že napisal, bi rad slišal konstruktivne razloge zakaj ja in zakaj ne, ter mogoče zadevo celo podprto z izračuni, za tiste, ki to obvladajo, zakaj je slabše ali zakaj je boljše.
Iz firme, kjer obnavljajo in predelujejo amortizerje (firma je s primorske) sem namreč dobil odgovor da je to za 1.5 ure dela, kar je 50 evrov in še 50 evrov za feder, ki bi pasal na amortizer, naredili bi pa točno to, kar sem sam predlagal in dobil bi papir, da je strokovno predelano in strokovno vgrajeno (homologacija). Torej 200 evrov za oba amortizerja predelat.
Čakam še odgovore firm, ki so bližje ljubljani.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Misliš Vuga? Mislim, da je 200€ ugodna cena za vse skupaj. Najbližje tebi, ki bi to naredil za dober denar je recimo :
Jenko Anton s.p.
Kontakt: Anton Jenko
naslov Bolkova 2 Homec
Radomlje 1235
Slovenija
telefon: +386 (0)1 722 72 96
gsm: +386 (0)41 734 772
Jenko Anton s.p.
Kontakt: Anton Jenko
naslov Bolkova 2 Homec
Radomlje 1235
Slovenija
telefon: +386 (0)1 722 72 96
gsm: +386 (0)41 734 772
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Mislim, da je najbližje njemu Amortizer d.o.o. ?
Ravno prejšnji teden so kolegu prevarili šalco 1cm višje, da ima višji avto
Verjemi, da ni noben z papirjem in testi okol skakal
Pa je prav tako "originalni del" in bo držal še vsaj toliko kot je že držal (15let). Ker je bila kovina na novo obdelana znotraj (ene vrste pohonana) in zunaj (peskanje + barvanje proti koroziji)...
Čeprav na računu piše obnova amoNtizerja
Ravno prejšnji teden so kolegu prevarili šalco 1cm višje, da ima višji avto
Pa je prav tako "originalni del" in bo držal še vsaj toliko kot je že držal (15let). Ker je bila kovina na novo obdelana znotraj (ene vrste pohonana) in zunaj (peskanje + barvanje proti koroziji)...
Čeprav na računu piše obnova amoNtizerja
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Čakam še odgovore jenka, pa amortizerja in še parih. Sem poslal kr nekaj mailov, pa da vidimo, kakšen bo odgovor ostalih. Vuga je pripravljen to narest brez problemov.
Me zanima, če bodo kakšne razlike v ceni.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
V amrotzerju imaš ene par starih mačkov, in pa nekaj frišnih "bedakov"....
No tak občutek sem jaz dobil, ko sem bil tam. En je bil pameten (na suho) ko malora, trdil da se to ne da in da ne gre. Potem je šef iz pisarne zavpil, da naj pokliče druzga majstra. Ta majster pride, in že v prvi minuti najdemo rešitev. Najina ideja brez problemov izvedljiva.
Ta majster je celo še vedel iz starih časev kako so takrat delali zadeve (tiste ki sva jih prinesla) in je z glave govoril kot da bi s knjige bral....
Tako da dosti zavisi kdo odgovarja na maile.
No tak občutek sem jaz dobil, ko sem bil tam. En je bil pameten (na suho) ko malora, trdil da se to ne da in da ne gre. Potem je šef iz pisarne zavpil, da naj pokliče druzga majstra. Ta majster pride, in že v prvi minuti najdemo rešitev. Najina ideja brez problemov izvedljiva.
Ta majster je celo še vedel iz starih časev kako so takrat delali zadeve (tiste ki sva jih prinesla) in je z glave govoril kot da bi s knjige bral....
Tako da dosti zavisi kdo odgovarja na maile.
Tudi mene so hoteli prepričati,da imam samonastavljive gor in bolj sem jim dopovedoval bolj smo se oddaljevali od rešitve.No na koncu je le eden rekel,da se da,podaljšanje amortizerjev namreč.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Lej, tudi jaz marsikaj znam, ampak če se mi ne ljubi, ne bom reklamiral 
Saj veš kako je, dela je dosti, znaš edini v krogu par deset km. In veš, da če boš računal toliko kolikor si dejasnko naredil, ti bo vsak pokazal sredinec, pa te še popljuval.
Se pa najdejo (najdemo) posamezniki, ki pa z veseljem poprimemo za izziv, ker nas tudi same zanima če to lahko izvedemo. Pa čeprav nakoncu 2x preveč časa vložiš v to stvar, in je zaradi tega jezna tvoja doma, ker je skos sama, pa še vsi lastni projekti, ki že tako zamujajo za par mescev, pač počakajo še kak teden
Saj veš kako je, dela je dosti, znaš edini v krogu par deset km. In veš, da če boš računal toliko kolikor si dejasnko naredil, ti bo vsak pokazal sredinec, pa te še popljuval.
Se pa najdejo (najdemo) posamezniki, ki pa z veseljem poprimemo za izziv, ker nas tudi same zanima če to lahko izvedemo. Pa čeprav nakoncu 2x preveč časa vložiš v to stvar, in je zaradi tega jezna tvoja doma, ker je skos sama, pa še vsi lastni projekti, ki že tako zamujajo za par mescev, pač počakajo še kak teden
-
george impreza
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 156
samogradnja je rizična če jo dela kakšen neroden človek, večkrat je samogradnja izbolšava kot drugo. Če pa se ne razumeš in ne misliš tega delat se je tud brezveze v to spuščat. Za na cesto je pa pri nas itak tisto ki ima papirje, pa tudi če ima za odpasti na AC
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov