Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 12
Jaz sem na Yt videl filmček po kakem dreku je zlezel z letnimi gumami. Sej, a ni to načeloma tehnično podobno kot Touareg v pogonu?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Tehnično je to kar tuareg (z mal preoblikovano kišto gor nataknjeno).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Danes so me na Češkem na avtocesti ustavili palicaji - prvič, da sem bil deležen 'follow me' napisa in lightshow-a... 
Po alkotestu, ki je očitno 'standard' (Češka je 0,0 država), se je izkazalo, da moja digitalna vinjeta ni bila zavedena v njihovovem (policijskem) sistemu. K sreči sem imel sprintano potrdilo o nakupu, s katerim so hitro ugotovili svojo zmoto, se opravičili za ustavljanje in mi zaželeli varno pot.
Verjetno bi tudi kako drugače lahko dokazal nakup vinjete (če ne drugega, bi mu na telefonu pokazal taisti dokument), ampak je to bilo najhitreje in najmanj sitno.
Očitno je kar dobro imeti sprintana potrdila za 'digitalne' dobrine.
Po alkotestu, ki je očitno 'standard' (Češka je 0,0 država), se je izkazalo, da moja digitalna vinjeta ni bila zavedena v njihovovem (policijskem) sistemu. K sreči sem imel sprintano potrdilo o nakupu, s katerim so hitro ugotovili svojo zmoto, se opravičili za ustavljanje in mi zaželeli varno pot.
Verjetno bi tudi kako drugače lahko dokazal nakup vinjete (če ne drugega, bi mu na telefonu pokazal taisti dokument), ampak je to bilo najhitreje in najmanj sitno.
Očitno je kar dobro imeti sprintana potrdila za 'digitalne' dobrine.
To je kar drek ja, če se ne moreš zanest da tisti, ki mu plačaš, ve da imaš plačano. Sicer potrdilo o nakupu vinjet tud mi hranimo, tko da Čehi najbrž niso unikum.
Pred leti me kolega kliče, če pridem ponjga iz Zasavja v Kropo (no ubistvu v kranj - takrat je mel bejbo s Krope - ampak ja...beri dalje) ker je ostal brez izpita avto pa ima parkiran pred PP Kranj.
Nisem nekaj veliko spraševal, sem se vrgel na vlak in šel odpeljat njegov avto iz policije v Kranju. Do tja so ga še pustili nato pa mu prepovedali vožnjo dalje.
Prideva midva v Kranj se dobiva pred policijo in greva notri po ključe od avta, nakar greva ven in mi začne dec pripovedovat...se peljemo mimo brnika, me prehiti na pas mater provida in me ustavi gleda dec čukasto zakaj zdaj provida njega najde?! Mu razložijo da vozi kot vinjena oseba. Model je pač gledal avione čez ograjo, ker je ravno nekaj vzletavalo. In oni pač naredijo kontrolo alkohol + dokumenti. Odpiha 0.0 se policaja spravita v avto preverit še dokumente in tukaj se stvar povsem zalomi.
Prideta nazaj iz avta in zatrdita, da ima dec ponarejeno vozniško dovoljenje
Kolega nekaj časa gleda v rahlem smehu, čakajoč da bo kje kdo priletel mimo pa rekel da ga je "nategnil" na foro...policaja čezdalje bolj nestrpno gledata kaj se bo zdaj zgodilo. Uglavnem nobenmu nič jasno.
Situacija rata resna. Kolega pač razlaga da ima izpit od svojega 18. leta pa da je pred par mesci naredil še izpit za tovornjak, da je izpit frišen, da kako naj bi bil ponarejen če ga je dobil na občini?!
Policaja sta klicala na postajo in začela preverjat ozadje.
Kolega se spomni, da je ob vpisu izpita za tovornjak nastala neka nerodna situacija kjer so mu naredili "nov" izpit kjer je bil vpisan še vedno zgolj izpit za avto, moped in motokultivator, za tovornjak pa je bilo preluknjano.
Policista vmes že dobita info, da ima kolega veljaven izpit, vendar da ima njegov izpit drugo serijsko številko kot ta, ki ga je imel s seboj.
Se dogovorijo, da gredo vsi skupaj v Kranj na PP in preverijo kje se je zalomilo.
Na koncu so ugotovili, da je referent na občini pozabil spremeniti serijsko številko izpita, ko je delal nadomestni izpit, ker je prvega zašuštral. Tako je v obtok dobil izpit, ki ga ni bilo nikjer zavedenega, tistega, ki pa je bil veljaven pa so na občini itak uničili. Če se ne motim je celo bila razlika zgolj za eno številko serijske številke.
Uglavnem, njemu niso pustili avta odpeljat ker pač ni imel veljavne vozniške zato sem moral jaz ponj (na svoje stroške), čeprav ni bil noben nič kriv. Svašta!
Hitra kontrola prometa se je v momentu spremenila v par urno odisejo in izlet zame
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Interesantno...
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... 073490.jpg
Me prav zanima, kaj bi bilo, če bi se nekako uspel prikotaliti na tehničnega s homologirano (!!) kombinacijo 16" gume na 15" felni.
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... 073490.jpg
Me prav zanima, kaj bi bilo, če bi se nekako uspel prikotaliti na tehničnega s homologirano (!!) kombinacijo 16" gume na 15" felni.
Pol se pa ti s polcajem zmen 
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 323
- Kraj: Solčava
Ti kartončki so zlo šlampasto napisani. Jaz imam v Mitsubishiju L200 baje da 167 stojišč, ker so falili vrstico za najvišjo hitrost. Me zanima kaj bi policja rekel, če bi dejansko kdo na kesonu stal 
Postaviš jih 16 gor in se pelješ mimo policaja, pa ko te ustavi, se zgovarjaš, da si imel samo desetino vseh naloženo. 
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Za 167 stojišč rabiš potem D kategorijo. 
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Bolj mi izgleda kot pogrebni voz, kot pa kamperček ... če ga premalajo v neko ubito temno barvo, bi se gotov našel biznis.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost