Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8756
Kraj: Črnuče

Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11

Odgovor Avtor: nebivedu » 24. Januar 2020, 21:34

A gume je kaj pogledal? :twisted:
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5498
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 25. Januar 2020, 07:58

Spomnim se leta nazaj, je fotr še imel P406 in sem itak tisti dan pred potekom peljal avto na tehnični in bil je še petek povrhu vsega...pa popoldne je bla že ura, ker sem bil zjutraj še v šoli.

Pridem gor in glej ga zlomka, med zadnjimi zavorami je bila za nekih 40% razlike v učinku. Itak, te ne spusti čez ni šans.
Razdrem zadaj boben (ja P406 je je imel dejansko še boben) in opazim da je zavorni cilinder spustil na eni strani in je našpricalo olja po celem bobnu, itak tista zavora ni nič potem prijela.

Kličem vse okol ampak nikjer nisem dobil novih paken, dobil pa sem cilinderček BP. Menjam cilinder, ampak itak, od zavornega olja napojena zavorna obloga pač ne mora prijet....menjal in šraufal pa sem pri kolegu v mehanični delavnici.
Tiščimo glave skupaj kaj naredit, in en starejši mehankar predlaga, da naj našpricam še drugo stran z WD40 in grem gor, pa da itak bo potem isto slabo prijelo, ampak bo on že bolj stisnil pedal pa bo učinka še vseeno dosti.

Ker je bilo pač očitno da drugega ne preostane se res tega lotim. Našpricam letim gor, razlike je že bilo 35%. OK, hitro nazaj v delavnico, avto na dvigalo gumo/boben dol pa še malce došpricam....27%....
Spet nazaj v delavnici....špricam...23%

Potem pa grem še enkrat in natočim notri pol piksne WD-ja in pridem gor pa je potem zavorni učinek kazal vprid tiste pakne ki je bila namočena v olje. Torej sem pretiraval.

No potem sem pa šel po cesti poleg tehničnih in z ročno toliko časa zaviral da je ob občasnem močnejšem cuku ročne avto zašpural na obe kolesi hkrati :thup
Mi rata, hitr zavijem notri na "že peti ali šesti ponovni pregled" in učinek je bil v toleranci nekih 7% razlike :haha :lolno
Model na tehničnih se mi je sam kislo nasmehnil pa poštemlpljal, itak je vedel da je nekaj sčarano. :thup

Enkrat pa sem z Imprezo 1.6 96 letnik, ko je že bila stara 17-18let letel na tehničnega 5minut predno zaprejo, in to na soboto. Itak nalašč...
Najprej sem še par minut čakal tipa, ker je menda hotel že zapret...ampak sem ga še ujel, je rekel samo "hitr zapelji noter!"
Tip ni niti luči pomeril, niti ni izpuha meril...avto pa opravil tehnični pregled v minuti. Meni je rekel, da naj volan sučem da preveri podvozje spodaj, ker je njegov kolega že odšel domov....uglavnem smeh in cela zmaga.

No nato pa je avto še zadnjič v našem lastništvu odšel naslednje leto na TP in sem bil ziher da izpuh ne bo šel skozi, pa je bil izpuh dejansko še vedno idealen. Avto je opravil tehnični z odliko, brez pripomb :thup

Pol sem pa fiata kupil, ki je bil star le 7 let pa pod 100.000km je imel, pa sem vsako leto imel težave pridit čez tehnični, ker je imel vedno nekje nek feler...izpuh prepihan, roka ima luft, ročna ne prime... :thdwn

Je pa baje precej lažje tehničnega naredit na tehničnih, ki niso del AMZS verige.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba
Prispevki: 1855
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: Psssiho » 25. Januar 2020, 08:13

nebivedu napisal/-a:
24. Januar 2020, 21:34
Gume se še dotaknil ni :up
H6 je šel od doma :band

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 876

Odgovor Avtor: ORLY » 25. Januar 2020, 10:01

zokster napisal/-a:
24. Januar 2020, 20:49
BackW00d napisal/-a:
24. Januar 2020, 18:39
Očitno bom šel letos že prvi dan tistega "meseca prej" na tehnični, da bom lahko vse fore odpravu :)
Boljše, da greš mesec pa pol prej na preventivnga. Je itak brezplačn. Jz ponavad tak narsim. Ker če greš mal manj ko mesec prej, ti lahk vnesejo avto že not.
Jz rečem, da pač sem prišu tulk prej, ker je za subija dele težko dobit, pa da mam cajt zrihtat.
Kako to misliš, preventivni pregled brezplačen? Se pravi, da grem lahko med letom na tehničnega, dober dan, dejte mal pogledat, če bo šlo tole čez, ko pridem čez dva meseca naokoli na tazaresnega, tip pregleda. Ok oz. ni ok, hvala za prijaznost in nasvidenje, brez izdatkov 35e in greš vedoč kaj je še za rešit. Tega pa nisem vedel :facepalm
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. Januar 2020, 10:16

Kje pa so še prevetivni brezplačni? V Tržiču niso več, ker so avstrijci vozili tja avte preverjat, če so jih dobro popravili.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. Januar 2020, 10:18

Psssiho napisal/-a:
25. Januar 2020, 08:13
nebivedu napisal/-a:
24. Januar 2020, 21:34
Gume se še dotaknil ni :up
:smey

Uporabniški avatar
zokster
Uporabnik foruma
Prispevki: 598
Kraj: Šentjur

Odgovor Avtor: zokster » 25. Januar 2020, 11:41

ORLY napisal/-a:
25. Januar 2020, 10:01
zokster napisal/-a:
24. Januar 2020, 20:49
BackW00d napisal/-a:
24. Januar 2020, 18:39
Očitno bom šel letos že prvi dan tistega "meseca prej" na tehnični, da bom lahko vse fore odpravu :)
Boljše, da greš mesec pa pol prej na preventivnga. Je itak brezplačn. Jz ponavad tak narsim. Ker če greš mal manj ko mesec prej, ti lahk vnesejo avto že not.
Jz rečem, da pač sem prišu tulk prej, ker je za subija dele težko dobit, pa da mam cajt zrihtat.
Kako to misliš, preventivni pregled brezplačen? Se pravi, da grem lahko med letom na tehničnega, dober dan, dejte mal pogledat, če bo šlo tole čez, ko pridem čez dva meseca naokoli na tazaresnega, tip pregleda. Ok oz. ni ok, hvala za prijaznost in nasvidenje, brez izdatkov 35e in greš vedoč kaj je še za rešit. Tega pa nisem vedel :facepalm
Ja v Šentjurju na Avto Krki je tako. Je med letom preventivn brezplačn.
It's a hybrid. It burns gas and oil!

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 876

Odgovor Avtor: ORLY » 25. Januar 2020, 12:00

Avto Krka. Like :thup :thup :thup
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5498
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 25. Januar 2020, 18:33

Jaz sem tudi že koristil preventivnega pa so malce jamrali, zakaj nisem član AMZS, da je to kao samo za člane.

Potem sem ga lepo prosil če lahko nabije avto na une plate in zapiga gume, da preverimo če je kje zračnost, pa sta potem naredila to.

Sem pa tudi že peljal in le lepo prosil če bi lahko zavorni učinek preverili, ker sem sumil da je precej diference med kolesoma. Res je bila, kriv pa je bil odstop zavorne obloge iz paken. In to na original materialu po pol leta.

Nikoli pa še nisem delal v celoti preventivni pregled.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
zokster
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zokster » 25. Januar 2020, 21:14

Meni je recimo lani pline zmeru. Bom letos prosu, ce lahk grem zravn dol pogledat. Pa jim bom hladn 7up prnesu. Pa da vidmo ka bojo rekl. Hahahaha.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. Januar 2020, 21:40

Jaz dam vedno šestorčka zraven na sovoznikovo stran. So prov veseli.

Uporabniški avatar
Schudr
Uporabnik foruma
Prispevki: 488

Odgovor Avtor: Schudr » 26. Januar 2020, 17:47

strumf666 napisal/-a:
23. Januar 2020, 22:25
K bodo smrkci to zvohal, te bodo na slab dan lahko pospreml na tehničnga, da ga boš padel zarad teh neumnosti, ja :sck
Če se fokusiramo na subaruje, bo še najbolj zabavno za vse lastnike turbo subarujev in dančija (no, za vse lastnike spec.b modelov, sam ne vem če je še kater na forumu)...
Po zamenjani lamdi in katu je sel moj tubro fory lepo cez ;)
166€ stroska sicer
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4130
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 26. Januar 2020, 19:14

Te bom mal popravil, ce si imel samo 166€ stroška, nisi original delov vgradil, kar v primeru katalizatorji pomeni padec, ker ponaredki nimajo homologacije... Imel si srečo, da si naletel na preglednika, ki tega ni opazil.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2905
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 26. Januar 2020, 19:56

Jest mam kitajske žarnice v armaturi, se že tresem pred tehničnim :smey
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
zokster
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zokster » 26. Januar 2020, 20:02

Kaj pa če okrog univerzalnega cat-a naštimaš nazaj orfinal heat shield? Ajde. Če je treba, ga pač mal prlagodiš.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov