Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 10
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 10
Si poskusil na bencin laufat malo dlje časa? Če je moj sum, da pušča kak plinski injektor, lahko nekaj časa traja, preden bo ves plin, ki je v ceveh pred injektori pod pritiskom, porabljen... Ta čas pa lahko po malem pušča in naredi prebogato mešanico, kar seveda zmede ECU... In dokler pušča malo, se to pri normalni vožnji ne pozna toliko, saj je delež tega 'falš-plina' še majhen.
Ko se je to meni zgodilo, so na začetku simptomi bili podobni - slab štandgas, včasih je tudi crknil itd... Ker pa sem bil ravno takrat daljši poti, se je stanje v par dneh poslabšalo do te mere, da na plin sploh ni več delal - takoj, ko je preklopil, je motor čisto zadušilo in da je ponovno vžgal, je trajalo kakše pol minute do minuto verglanja...
Ko se je to meni zgodilo, so na začetku simptomi bili podobni - slab štandgas, včasih je tudi crknil itd... Ker pa sem bil ravno takrat daljši poti, se je stanje v par dneh poslabšalo do te mere, da na plin sploh ni več delal - takoj, ko je preklopil, je motor čisto zadušilo in da je ponovno vžgal, je trajalo kakše pol minute do minuto verglanja...
Jaz imam tud tak problem z BRC plinom...pač že tovarniška vgradnja Legacy IV 2.0 karavan.. Ko vklopim na plin mi začne trokerat in lučka od napake motorja začne utripat, ko pa ga ugasne začne nazaj normalno delat... Filter od plina sem pa zamenjal 3000km nazaj... A se komu kaj sanja...A bi bil slučajno uparjalnik? Kako pa sploh veš če je kaj narobe z uparjanikom?
-
virtuoso89
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 40
Jaz sem imel isti problem na 2.5 outbacku. Mi je pa injektor puščal. Mi je javljalo napako na 4 cilindru in ko sem dva injektorja menjal med sabo mi je javljal na 2. Ko sem dal nov injektor noter je pa delal ko šus.
Dejmo nekaj razčistit. Subaru ni nikoli vgrajeval plina v avtomobile. Vsi sistemi so naknadno vgrajeni v avtomobile. BRC sistem je v avte montiral Subaru Italia.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tudi jaz se vsakič namrdnem pri branju oglasov in omembi "originalna plinska naprava". Temu bi se lahko reklo tudi zavajanje kupca.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Če zastopnik znamke v sodelovanju s proizvajalcem prodaja model z že vgrajeno plinsko napravo, ki jo potem tudi krije njegova garancija in servisira njegova mreža, je to zame 'tovarniška' vgradnja oz. 'originalna' naprava.
Zastopnik firme v Italiji je dal plinske naprave naknadno vgraditi, zato to ni niti približno tovarniška zadeva.
Tovarniško bi bilo že iz fabrike ven. Pa ni, ker je plin za kuhat in to tudi Japonci dobro vedo.
Tovarniško bi bilo že iz fabrike ven. Pa ni, ker je plin za kuhat in to tudi Japonci dobro vedo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Glede na to, da je plinska v coc dokumentu in v prometni (pogon na naftni plin) ter ni v homolagiciji nic je "original" vgradnja. Lahko bi se pa pocasi na tem forumu nehal jebat s plinom in dizlom. Vsakmu svoje. Vse ima pluse in minuse. Y
Tud v prometni nebi pisal bi-fuel...no sej mene itak b*** k**** kaj si kdo misli glede tega. Če se hoče kdo delat pametn al ne..
Zakaj bi zapravil 60€ za en k**** od avta ko ne gre nikamor, ko pa lahko 30€ in gre isto...
Zakaj bi zapravil 60€ za en k**** od avta ko ne gre nikamor, ko pa lahko 30€ in gre isto...
Kolkr vem, ti v prometni piše bencin/naftni plin če je "original". Naknadno pa piše samo v homologaciji. Sicer je pa men tudi useeno kaj si kdo misli, bi bil pa čas, da se malo umirite ostali in pustite še druge opcije. Sem mislu, da je tale forum bol odprte narave
.
Poanta je samo v besedni zvezi "TOVARNIŠKA vgradnja". Ko eni govorijo, da je to tovarniško. Pa ni. FHI na japonskem, ki izdeluje te avtomobile, ne dela teh avtomobilov z vgrajenim plinskim sistemom. Tega naknadno vgradijo prodajalci vozil. In to ni tovarniška vgradnja.
Bi bila, če bi subaru iz japonske pripeljal avto v kosih, pa bi jih tukaj sestavljal in plin notri vgrajeval skupaj ko bi avto sestavljali. To bi bila tovarniška vgradnja.
Samo zato se gre in nič drugega. Zarad mene, če jih vse na plin predelate, to ni moj problem.
Bi bila, če bi subaru iz japonske pripeljal avto v kosih, pa bi jih tukaj sestavljal in plin notri vgrajeval skupaj ko bi avto sestavljali. To bi bila tovarniška vgradnja.
Samo zato se gre in nič drugega. Zarad mene, če jih vse na plin predelate, to ni moj problem.
Če uvoznik ugradi napravo in je v COC zabeležena je "tovarniško". Enako počne ASP z renoji. So pač zastopniki, uvozniki td. A mislš da CNG v VW tudi fabrka v Wolfsburgu not vrže? Nebivedu, pr enih stvareh se te ne da premaknt
.
Bo moral nik spremenit iz Nebivedu v Vseved.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Men je cist uredu decko, sam v eni stvareh ma pac svoj mnenje in ga ne bo spremenu.
Kolega je delal na koprskem terminalu, kjer so hendlali z avti, ki so prišli z ladjo do naše omiljene evrope/slovenija s tovarn s celga sveta.
No kaj vse se dol z avti dela, niti nočete vedit. Dol se montira še en kup "tovarniške" opreme na avto, ki jo zaradi varnosti transporta ali kakega drugega razloga, v tovarni ne dajo v avto. A to tut pol ni tovarniško?
Spomni se informacije pred časom, ko so levorge vozili v anglijo in ima subaru tam kar celo delavnico v kateri finiširajo avte za prodajo.
Pa da imajo dol kar tri komore za barvanje avtomobilov, je tudi dokaj zgovorna informacija. Prva barva ko kupiš nov avto....mhm, jap, mogoče v tvojem lastništvu
No kaj vse se dol z avti dela, niti nočete vedit. Dol se montira še en kup "tovarniške" opreme na avto, ki jo zaradi varnosti transporta ali kakega drugega razloga, v tovarni ne dajo v avto. A to tut pol ni tovarniško?
Spomni se informacije pred časom, ko so levorge vozili v anglijo in ima subaru tam kar celo delavnico v kateri finiširajo avte za prodajo.
Pa da imajo dol kar tri komore za barvanje avtomobilov, je tudi dokaj zgovorna informacija. Prva barva ko kupiš nov avto....mhm, jap, mogoče v tvojem lastništvu
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov