Avto na plin
Uff... glede na to, kakšne probleme imajo nekateri z delovanjem plinskih napeljav, ki so bile vgrajene pri pooblaščenih serviserjih... dvomim, da se splača varčevati pri tako delikatni zadevi.
Če se nameravaš vozit na plin brez težav, potem bi ti predlagal, da od množice ponudnikov poiščeš kompetentnega - čeprav morda ne bo najcenejša izbira.
Lp
Če se nameravaš vozit na plin brez težav, potem bi ti predlagal, da od množice ponudnikov poiščeš kompetentnega - čeprav morda ne bo najcenejša izbira.
Lp
Ja jest lahko v prihajajočih toplejših cajtih poberem dol mojo napravo, se pravi rabte le še kestl za polnitev in lajtnge do naprave okrog motorja, da bi delovala kje drugje.karel napisal/-a:Subi92 bi ti mogoče kaj več povedalslajki napisal/-a: ali pa če bi se kje dobil rabljeno zadevo?
Sam bom menjal reči okrog mopeda za sodobnejša čreva in bom to prepustu strokovnjaku. Mam pa Landirenzo napravo, resda pa jo v LJ nočejo šraufat (stara je 5 let, pred 5 leti so pa Slovenci komajda začeli vgrajevati te sisteme) saj nimajo kaj v roke prijet in bi moral v ZG če bi hotel poservisirat. Drugač deluje BP z nekaj muhicami (bi moral sčistit sistem ampak se sam s tem ne morm ukvarjat).
http://www.auto-tim.hr/ovlasteniservisi.php
Morda bi bilo tudi najugodneje pri njih zmontirat novo in staro pustit tam.
Kot je Bajker v drugi temi omenil je prihranek v njegovem primeru cca 3.3€ na 100km, pa tud moj ne odstopa veliko in sem v dosedanjih 13000km tako prihranil dobrih 400€
ja donator za frgazar mašine drugače neuporabno, cena za tako rabljeno napravo pa več kot 300 EUR ne pa še to vprašanje če se splača ker je poraba krepko višja in moč motorja opazno manjša
tole je stara naprava za plin, za kašnega starodobnega subaruja bi pa bla mogoče.
tole je stara naprava za plin, za kašnega starodobnega subaruja bi pa bla mogoče.
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC
LP DARC
Tale poraba bencina je malo smešno navedena in bo sedaj v toplejših dnevih itak manjša ko bo avto hitreje preklopil - moram pa vprašat če je možno to ročno vklapljat po nekaj km.subi92 napisal/-a:Lepo, tudi sam sem se danes odločil da pokurim en rezervoar bencina (prvič do sedaj) da vidim če je glede na moj režim vožnje (malo AC...) sploh vredno vložiti € v plinsko napravo. Saj imam če odmislim včerajšnjih 330 km relaciije na plin porabo namesto 2.2 kar 2.8 litra bencina na 100km v zimskih časih. Poraba plina pa 11 tko da- bom poročal v drugi temi o tem.
Drugač pa Goreza doseženo porabo
Sam sem danes prišel do krute resnice da glede na težo moje noge in režim vožnje... (je mraz in zimske gume + malo snega vmes/malo km) ne bom prišel pod 10 razen morje in druga potovanja po AC
Tko da sem kaj hitro po dolitih 48 litrih in narejenih 475km hitro napolnil še plinarno in vozim dalje (pa še CE lučka ne svet več - bom zdej zdej lahko preveru kaj ga daje).
Ker sem preveč gledal Goretove porabe in porabe ostalih zglednih šoferjev in mislil da bo fori žrl 9-9,5l mi je nekako hodila računica na cca dobr Euro v prid plinu (glede na staro plinsko napravo). Če pa sedaj štejem porabo 10,3l bencina v primerjavi z 11.5 l plina (pri tej napravi) pride cca 3€ na 100km kar se mi povrne v 20.000km.
Če štejem da nadomestim staro plinarno z novo, ki bo imela štiri posamezne šobe za plin in namestitev tik nad bencinske šobe, nov računalnik za plinarno in ostala čreva brez rezervoarja in inštalacije do motorja kar lahko ostane staro
2008 sti se predeluje na plin. Naslednji teden zvem vec. Cakajo posebne injektorje z japonske. Trenutno na zdajsnjih injektorjih deluje na cca 270 KM. Predelana je kaksen mesec in voznik je izredno zadovoljen. Prej je imel evota prav tako predelanega na plin. Poraba visja za cca 1liter. Za tocne podatke o moci bodo merili na valjih. Cena predelave nekje do 2000€.
-
subarinijo2
- Novinec
- Prispevki: 13
- Kraj: Iljrskubistrška dolina
Re: Avto na plin
Ujoj! - tudi to se zgodi:
http://www.youtube.com/watch?v=lri3tOO- ... r_embedded#" onclick="window.open(this.href);return false;!
http://www.youtube.com/watch?v=lri3tOO- ... r_embedded#" onclick="window.open(this.href);return false;!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost