Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 6

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 21. April 2010, 21:31

markoter napisal/-a:jaz bi mel pa zrej po premoru beagla. kak se ti zdijo , nebivedu?
Zelo malo vem o njih, le to da so lahko problematični zaradi lovskega nagona (ampak ... ...imam haskije, ki imajo čisti 100% nagon po lovljenju živali manjših od njih - to jim je prioriteta - lovit živali in noret, laufat in zganjanje norčij).

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 21. April 2010, 21:50

Tnx Subi ;)
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 22. April 2010, 09:42

subi92 napisal/-a:
picinni napisal/-a:K se ravno o psih pogovarjate. Povejte mi za pasmo, ki je precej popularna pri agilitiju oz. pri lovljenju frizbijev. Zgleda tako kot en mešanček, manjše rasti, dolgodlak, zvedav, hiter...Če ste mogoče gledali na POp-u talente, una točka s psom, ko mu je lastnica metala frizbije.
http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=20

Škotski mejni ovčar :-)
Sem parkrat gledala dokumentarce kako so spretni pri obvladanju ovc.
Pokojni kolega je imel psicko, zelo simpaticna pasma.
Zame je sicer se vedno Labradorec na prvem mestu, v spomin na mojega Charlija. :-)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 22. April 2010, 09:43

Mene lepi spomini vežejo na dve psički, ki smo jih imeli doma

http://coolrain44.files.wordpress.com/2 ... weiler.jpg

Če bomo pa z novo družino imeli psa bo pa zagotovo zgoraj navedeni ali pa Veliki Švicarski planšarki

http://www.shrani.si/f/1D/Vc/2TM6cjYI/v ... lansar.jpg

Ampak po pravici povedano mi je od Nejčovega rojstva za male živali toliko kot do lanskega snega :? S tem da bo štorkla še kaj prinesla če ne bo kak višja sila posegla vmes :cool:

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 22. April 2010, 09:45

Predvsem je problem pomanjkanje casa, sploh, ce imas otroka. No meni ga jemlje samo sluzba. :-P

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 22. April 2010, 09:54

Jp, tisto kar ti ga ostane zelo rad preživiš doma, oz. zunaj na zraku če vreme dopušča :-)

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 22. April 2010, 11:05

Mene najstarejša sinova dva nagovarjata že ene dve leti, da moramo kupiti psa. Malce se bojim, da bom moral jez potem namesto njiju letat naokoli z njim :-P . Je pa tako, da iščeta samo take pasme, ki so bolj "žive"
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 22. April 2010, 12:40

No ko ste že ravno pri kužkih moram reči,da je meni najbolj pri srcu tale :D
http://www.subaru-slo.net/userpix/9_foxterier_1.jpg
Smo jih imeli že kar nekaj pa so se vsi dobro obnesli.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. April 2010, 13:45

picinni napisal/-a:Mene najstarejša sinova dva nagovarjata že ene dve leti, da moramo kupiti psa. Malce se bojim, da bom moral jez potem namesto njiju letat naokoli z njim :-P . Je pa tako, da iščeta samo take pasme, ki so bolj "žive"
Jih boš moral enkrat mimo pripeljat, pa da gresta na sprehod z nami. Boš videl kok hitro bosta začela iskat bolj mirne pasme.
Husky ne da mira, tut ko si najbolj zmatran, ti teži, da se moraš igrat z njim. Razen ko si bolan, to čuti in se umakne, drugače pa je stalno zraven in "najeda".

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 22. April 2010, 14:37

@Nebivedu, ti zelooo verjamem, da to sam laufa in se skoraj nikoli ne utrudi. Glede na to, da se rekrairam recimo parkrat na teden po slabo urco, bi prav prišel celo kakšen husky, da bi me malo vleku :lol: Samo baje ti niso preveč prijazni do otrok, ali pač.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 22. April 2010, 14:51

picinni napisal/-a:baje ti niso preveč prijazni do otrok, ali pač.
Morda je fora koga prej privlečeš domov :lol: Glede "ljubosumja" :-)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. April 2010, 14:55

Do otrok je vsak pes prijazen ali napadalen toliko kot ga naučiš. Husky je načeloma do otrok zelo prijazen (eskimi so imeli najboljše primerke huskyjev v hišah in so spali skupaj z otroci, ostali ki so bili slabši primerki pa so bili vedno privezani - se tudi parili niso, tako da so ostali tisti bolj prijazni) in ne dela problemov. Edini problem je ta, da je husky stalno v "pogonu" in ga manjši otrok niti slučanjo ne bo dohajal. Starejši ko je otrok, lažje bo shajal s huskyem. Da bi se pa otrok orenk navadil na huskyjev tempo, pa mislim, da se ne bo, če pa, potem bo pa hud športnik (husky preteče 10km, se malo umiri, nekaj popije, poje in že lahko teče naslednjih 10km).
Pri nam, ko pride družinska prijateljica z dvema majhnima otrokoma (2 in 4 leta), se kr dobr zmenjo otroci in psi med sabo in norijo po hiši, po vrtu in povsod okol bajte. Po dveh urah obiska otroka že veselo spita od utrujenosti (v avto jih je treba potem odnest, ker se niti ne zbudita), psa pa iščeta naslednjo "žrtev" za norenje.

Zaenkrat še nisem videl haskija, ki bi bil do otrok agresiven. Sem pa bral o tem, da naj bi husky ubil dojenčka, ampak to so bolj ko ne ene in iste zgodbice. Ti ljudje naj bi imeli psa že nekaj let in jim je bil vse, pa so se vsak dan na veliko z njim ukvarjali in je bil pes stalno v središču pozornosti, potem so pa otroka dobili in so psa čisto zanemarili. Ni bilo več sprehodov, središče vsega je bil otrok in na psa so pozabili, ali pa jim je bil celo odveč. Tak pes je potem zelo ljubosumen in lahko otroku kaj naredi - ampak po neumnosti lastnikov, ne zato, ker bi otroke sovražil.

Je pa to vseeno pes, kosmat za ušesi in zraven zelo majhnega otroka sam nebi pustil nobenega psa.

Obstaja pa še ameriška statistika izmed let 1979 in 1997 o uboju ljudi s strani živali (PAZI!!! vseh živali - od krokodilov, kač, pajkov, medvedov, volkov,...). In po tej statistiki je 6% vseh teh smrti ljudi zakrivil prav husky in je na 4. mestu med živalmi po uboju ljudi.
Ampak je bilo obrazloženo tudi kako je do tega prišlo. Večina smrti je bil zaradi tropa huskyjev - po 6 in več so jih lastniki imeli in ko je kdo provociral ali se spravil nad njih, so se branili kot trop (vsi za enega) - en sam človek pa proti tropu husky-jev ne more prav veliko. So prehitri, preokretni in že 2 je kdaj pa kdaj zelo težko obvladat.

Seko
Uporabnik foruma
Prispevki: 86

Odgovor Avtor: Seko » 22. April 2010, 15:53

No ker zgleda ste vsi skor že predstavl psa, ga bom pa še jst.
Tole je nš Ex(kratko ime, drugače Xplorer Golding), str je dobrih 18 mesecev in je prava mrcina med Shar Pei. Je pa pravi športnik za sprehajanje in spanje( se nikoli ne pritožuje za te dve stvari)
Pa še par slikc:
http://www.shrani.si/f/s/PF/2UPui1xG/1/dsc01856.jpg
http://www.shrani.si/f/v/102/3wPu0nJw/1/dsc01906.jpg
Njegov deloven prostor čez dan. Sedežna :lol: :lol: :lol:
http://www.shrani.si/f/a/vi/2uBbmCG6/1/dsc01897.jpg
Pa še on in moja mami k gledata skupne forume. :D :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.shrani.si/f/1d/S7/8piB0um/1/dsc01867.jpg

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 22. April 2010, 16:23

Defenitivno je pes odraz lastnika. Če se boš z njim ukvarjal ti bo z veseljem vračal. Se strinjam, da dokler imaš dojenčka oz. mlajše otroke od dveh let.

Samo cene teh pasemskih so pa kar visoke. Te kar ima, da ga zavaruješ. Najbrž je to že kar pogosto.

@seko, lep doggy :cool:
Go Westy, go!

Seko
Uporabnik foruma
Prispevki: 86

Odgovor Avtor: Seko » 22. April 2010, 16:31

Se strinjam s tem, je meu lih nš peso, prejši petek bližnje srečanje z nekim psom. Našga psa je napadu in ugriznu nek pes, ki je biu privezan na ketni a je bila predouga in se je stegnu čez celo cesto v našga. Latnika tega psa se je že prijavilo, saj so v tisti bližini povno mladih družin z malimi otroki. Drugače ga nebi.

Je pa točno tko kot je reku nebivedu, pes ima kosmata ušesa, in vsak te lah ugrizne, tut moj pa sva najbolša prjatla.

@picinni, hvala

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost