Dela kdo na A1 ali pozna koga iz prve roke?

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 821
Kontakt:

Dela kdo na A1 ali pozna koga iz prve roke?

Odgovor Avtor: icko » 21. April 2023, 16:33

Namreč pri meni na vasi od 0:00 pa do 7:00 izklapljajo mobilni net.
Če dam na smarfonu hotspot je delalo normalno, od sedaj pa še to ne zmeraj. Imam dober Huaweijev router + zun. anteno + 3 unlimited gsm cifre.
Vem da je Hot to počel, zato sem preklopil, na A1 pa so mi garantirali da ponoči ne ugašajo; pa vendar ga.
Torej?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8721
Kraj: Črnuče

Re: Dela kdo na A1 ali pozna koga iz prve roke?

Odgovor Avtor: nebivedu » 21. April 2023, 18:59

Si prepričan, da slučajno župnik ne izklopi antene na svoji cerkvi?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 21. April 2023, 19:45

Sej Hofer uporablja A1 omrežje in njihovo osebje. Tko da če že kdo izkloplja je to A1. Hoferjeva telefonija je tko sam na papirju.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2898
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 21. April 2023, 23:38

nebivedu napisal/-a:
21. April 2023, 18:59
Si prepričan, da slučajno župnik ne izklopi antene na svoji cerkvi?
Verjem da župnik ne bo izklopu, niso đabe na vsakem turnu antene ;)
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2540
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 22. April 2023, 06:58

Nope, vsaj pri nas ne. Mam sam eno bazno, pa še to od odboja (in na cerkvi), bi vedel če bi izklapljali. Se pa pozna, ok korone naprej. Vsa gospodinjstva ki do takrat niso imela neta, so ga vsaj zarad mulcev in šole naročili. Ti naročniki so ostali. V petek po 19.00 uri toliko priključkov gor visi na naši celici, da postne net muka. To do ponedeljka, potem pa spet zlaufa.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 22. April 2023, 07:05

No evo dans. Vstal malo čez 6. Mobilni net na modemu dela 1mega kot adsl včasih. Dam hotspot iz smartfona 20 mega. Lokacija do metra ista.
Žlahtnik pravi da naj bi huawei oz mobilni net imel statični ip. Smartfon pač ne. In zato vedo kje je in ugašajo. Sem jim poslal mail da jih bom odf.. in šel na telekom. Mislim koji Q. Par ebay dražb sem že popu*il ker ne morem bidat tako kot se zagre.
Pa bazna je ornk, kot Toronto tower.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 22. April 2023, 07:37

Med ruterjem in telefonom načeloma ni razlike, LTE ruter je mal bolši smartphone (na RF) brez audio dela, kamere in zaslona. Dvomim da softver po simkici gleda in potem špona net na dol glede na premičnost naprave. Bolj verjetno je ruter jajc. Tud jaz mam hujota. Praktično vsak teden ga moraš resetirat, ne vem kaj se mu zaguši. Začne bremzat promet, tud če je celica čist frej, recimo ob delovnikih po 2200 uri. Potem pomaga sam off-on. Z a1 an telekom je z dežja pod kap. LTE mrežo ima a1 zelo v redu, sploh Dolenjska, podeželje. Pokritost si na lahko na GISu pogledaš. https://gis.akos-rs.si/ če ne poznaš- lahko filtriraš po ponudniku.

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 22. April 2023, 08:17

Aja, sej pr men je tud dostkrat podobno, samo da se mi to dogaja sredi dopoldanskega šihta. Preko mobilnega interneta poslušam internetni radio, pa gre signal na nulo, čez par minut pa se spet pojav ko da je vse ok. Razen včasih ko je treba kitajčka dat na ponovni zagon, pol je pa prec povezava.
Že vrsto let uporabljam Hoferjevo telefonijo, pa za enkrat špila dovolj dobro da ne bom spreminjal.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 22. April 2023, 08:19

Bi menjal router če mi ne bi šlo v nos da čez dan vleče 50 mega bp.
Evo hard reset smarfon dela 10mega hujo pa se na speedtest niti ne poveže. Signal nula.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 22. April 2023, 17:03

Lahko da si na meji dveh celic. Če imaš usmerjeno anteno, a bi jaz probal ali +/- 15° po korakih, ali celo it na odboj. Jaz antene sploh ne vidim direkt, in delam čez odboj od enega brega. Kljub temu, a je bazna antena više od mene, imam svojo usmerjeno 5° približno navzdol, ker mije tako bolje za odboj. Jo pa včasih moram popravit, ker signal niha. Mikrovalovni signal dobiva recimo čez lepši del leta nekaj refrakcije zaradi listja, sneg je tud včasih nagajal.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 22. April 2023, 17:47

Če si na podeželju, je lahko odgovor do 10 krat večja celica, kot so v mestih. Podeželske celice pokrivajo od 2 do 3 km radija, mestne samo okrog 200 do 400 metrov. Podeželska celica ima tako precej več moči na oddajniku, kar lahko kakšen slabše koncipiran sprejemnik tudi zaduši (več ni vedno bolje). Sprejemniki se po napravah med seboj razlikujejo, enega zasiti prej kot drugega. Lahko pa je tud z ruterjem kaj narobe. Naša tamala je mela podobno kot ti, in je nesla hujota na servis, ker ni mogla delat od doma, čeprav v Domžalah kjer je en kup celic. Zdaj je v redu pretočnost, kako so pa rešili je seveda ni zanimalo. Ne vem ali so dali nov ruter ali so firmware posodobili, ali je bila kaka servisna nastavitev ki uporabniku ni dostopna. Jaz svojega, kot rečeno občasno moram resetirat, in občasno premikam zunanjo anteno (ki je še nisem montiral na drog, in jo mam na notranji strani okna, je seveda enostavno za prestavljati). Ker par centimetrov premika je meni razlika moči signala "od 1 direkt na 3 palčke", se pravi celotni razpon hujotovga S-metra (tako imenovanega, ker je sicer za en qurc S-meter, ki ma sam 3 razdelke).

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 23. April 2023, 03:04

Jaz imam najbližji oddajnik vzporedno malo za hribom. Hujo je star, sicer pa baje en boljših modelov torej B593s-22 ter signal meri s petimi palčkami. Anteno imam softversko nastavljeno na samodejno kar "pomeni" kombinacijo obeh. (vgrajena, zunanja) verjetno bi moral dobiti koga s "signalometrom" da umerimo najboljši položaj. Lociran sem skoraj v centru slo, od mene se vidi cela dolenjska od Snežnika do Gorskega Kotarja. Čisto po pravici povem da nimam niti neke hude volje se s tem ukvarjat.
Samo še vedno me bega "noč ima svojo moč" sistem, kjer je povezava 50 mega konstantna do polnoči, potem pa kakšne dve minuti po "ognjemetu" čudežno mrkne. Prileti nazaj pa okrog 7h
Ic a mirikal.
Ne vem, včer sem konkretno zatežil na "simobilu" dobil eno super operaterko iz "pazi" Kopra ki je celo obljubila da pride osebno k meni na izlet. Baje "clo" nima tipa, le dva psa, sam qrc jaz sem oženjen. :innoc

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 23. April 2023, 07:32

icko napisal/-a:
23. April 2023, 03:04
Lociran sem skoraj v centru slo, od mene se vidi cela dolenjska od Snežnika do Gorskega Kotarja.
Đizs. Jaz vidim Snežnik in Risnjak, ob lepem vremenu. Vsaj mislim da sta, Peaklens ne zazna tko oddaljenjega horizonta. Imava isti azimut razgleda. Sam jaz ne vidim cele Dolenjske, ker je par kuclov vmes, pa nisem dovolj visok da bi se videlo čez (sem na 550 mnv).
icko napisal/-a:
23. April 2023, 03:04
Samo še vedno me bega "noč ima svojo moč" sistem, kjer je povezava 50 mega konstantna do polnoči, potem pa kakšne dve minuti po "ognjemetu" čudežno mrkne. Prileti nazaj pa okrog 7h
Ic a mirikal.
Indid. Jaz tega efekta noč/moč nimam. Srečen sem, če mi leti okrog 10 mega čez, kar je lahko tudi podnevi, ponoči. Isto a1, ruter 315-s22. 2,85 kilometra do bazne postaje, ni direktne line of sight.

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 23. April 2023, 08:06

Jaz sem na 580, kar je fajn ko je megla v dolini pa uni žabarji mislijo, da je slabo vreme. Zdele spomladi ko ni meglic me ima da bi si "ziplajn" napeljal na Krk. To bi bil tam v 10min. 8-) Moram eno sliko najdet.
Aja pa tenks za peaklens, nisem poznal

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 23. April 2023, 08:38

pano 4.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost