Men zaenkrat je zakon:
cez Jezersko do Zlate Kaplje v Avstriji
in iz Šenpetra čez Prebolt, Marija Reka proti Trbovlam, no jest sm sou sam do prelaza
Še ena, IMHO poučna zgodba: predlansko leto, po Vrhniškem klancu se vračam domov s furce, dohitim kolonico treh avtov, na primernem kraju jih začnem prehitevat, ko pridem do prvega - siv Renault 5 - ta besno zavije pred mene, na levi pas in me za malo zrine s ceste!!! šok, zaviram ko kreten, se postavim nazaj na desni pas, za njega in vidim kako mi žuga in kriči v avtu... ok, si mislim, pacient... lepo, previdno dam levi smerokaz, počakam nekaj sekund da ga opazi in ga začnem prehitevat... on spet zavije pred mene na levi pas, žuga, kriči... jst desno, on desno... ne morem verjet svojim očem ko začne vozit cik-cak po obeh pasovih da ne morem (varno) mimo njega, cesta pa ravna ene 2 kmja... pa si rečem OK, pesjan, te bomo naučil neki in grem spet levo, on levo, jst hitro nazaj na desno nakažem kao da ga bom prehitel po desni, on besno zavije desno, jst pa hitro po levi mimo njega (hvaležen Lubici za njene iskre konjičke) in me ni več...
do semle zgodbica kot najbrž milijon drugih, a tule se začne poučnost: na parkirišču pred Manotovo še vedno malo tresoč ustavim motor, grem do ceste in ko možakar pripelje mimo (zgleda okoli 30, 35 let) si zapišem registrsko in pokličem policijo, povem da bi rad naredil prijavo... ko vse razložim policajka vpraša če mam kaj prič, povem da sem bil sam, odgovori da potem pa ne bo nič s prijavo, ker je "samo" moja beseda proti njegovi in "oni zagotovo ne bo priznal nič"... zahvalim se za njen trud in prekinem... besen ko ris!!!!
kot ste najbrž opazili, se nauk glasi: SLOpolicaji obstajajo samo zato, da nam 10 metrov pred koncem naselja postavijo radar in zaračunajo kazen za 12 km prehitro vožnjo, z nevarnimi norci na cestah pa se ne ukvarjajo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov