Golobja saga
Golobja saga
oz. bi si jo izposodil za kak teden;
Problem se navezuje na golobjo temo, kjer sem iskal lestev.
Pernate barabe so se preselile na električni kabel ki teče mimo hiše,.. in veselo serjejo naprej.
Poizkusil sem že marsikaj - od zvočnega motilca, prošnje sosedom z bloka, naj zaboga ne futrajo več te golazni,... do kamnov in vsega;
Pravkar sem 1 uro s Karcherjem pucal fasado, na sumu jih imam, da so se skušali zavlečt tudi v podstreho pri frčadi. Spucat moram še žleb (še ne vem kako) in del strehe (tud nevem kako);
Ker mam tega dost,.. bom segel po orožju. Menda je dovolj, da jih fentaš ene par... da potem odidejo (rekla kazala info).
alzo - ima kdo puhalnik doma (lj, okolica) in bi ga posodil za nekaj časa.
Problem se navezuje na golobjo temo, kjer sem iskal lestev.
Pernate barabe so se preselile na električni kabel ki teče mimo hiše,.. in veselo serjejo naprej.
Poizkusil sem že marsikaj - od zvočnega motilca, prošnje sosedom z bloka, naj zaboga ne futrajo več te golazni,... do kamnov in vsega;
Pravkar sem 1 uro s Karcherjem pucal fasado, na sumu jih imam, da so se skušali zavlečt tudi v podstreho pri frčadi. Spucat moram še žleb (še ne vem kako) in del strehe (tud nevem kako);
Ker mam tega dost,.. bom segel po orožju. Menda je dovolj, da jih fentaš ene par... da potem odidejo (rekla kazala info).
alzo - ima kdo puhalnik doma (lj, okolica) in bi ga posodil za nekaj časa.
Zadnjič spremenil gorazd0, dne 30. Maj 2009, 02:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Zračke nimam... Mam kšno večjo "konjenico", samo se bojim da boš pol poleg golobov fental še kšnega soseda... :pist:
No, malo bolj resno - zakon o orožju pravi tkole:
Mirkej kje in kako uporablješ to zadevo, da ne boš mel kakega nezaželenega obiska...
No, malo bolj resno - zakon o orožju pravi tkole:
Zračno orožje in orožje s tetivo se lahko nosi in uporablja na strelišču ali tako zavarovanem kraju, da niso ogroženi ljudje ali premoženje.
Mirkej kje in kako uporablješ to zadevo, da ne boš mel kakega nezaželenega obiska...
Ej čist te zastopim... Sej veš da je bil pr men isti problem... No, zdej k sm se odselil ga ni več...
Tud jst sm sprobaval vse živo - šprical sm jih z vodo, tolkel po fasadi, metal tenis žogce... Sicer so se začeli mal izogibat tistga placa, ampak še zmeri je vsake tolk kšn zalutal nazaj...
Frača? Ne vem, natančno ni nikjer zapisano, ampak neko splošno "pravilo" je, da je prepovedano tisto, kar bi lahko koga poškodovalo, al pa nardilo škodo na premoženju. Frača bi bla lahko OK, sploh če boš mal mirkal in ne boš zbujal preveč pozornosti. Že to, da ne bo pokanja slišat, tko k pr puški, je velik plus...
Tud jst sm sprobaval vse živo - šprical sm jih z vodo, tolkel po fasadi, metal tenis žogce... Sicer so se začeli mal izogibat tistga placa, ampak še zmeri je vsake tolk kšn zalutal nazaj...
Frača? Ne vem, natančno ni nikjer zapisano, ampak neko splošno "pravilo" je, da je prepovedano tisto, kar bi lahko koga poškodovalo, al pa nardilo škodo na premoženju. Frača bi bla lahko OK, sploh če boš mal mirkal in ne boš zbujal preveč pozornosti. Že to, da ne bo pokanja slišat, tko k pr puški, je velik plus...
Zadnjič spremenil NoFEAR, dne 13. Oktober 2008, 16:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Kar tečna stvar ti golobi, frača pomoje ni primerna, premalo natančna ter učinkovita. Rešitev je zračna, pazit moreš samo kdaj jih streljaš da te ne bo celi blok opazoval
lahko bi jih pa tudi zastrupil, baje je učinkuvit kruh namočen v alkohol (recimo domač šnops), sicer se sliši smešno, poskusit pa ni greh
Uspešno iztrebitev ti žeilm.
lp
Uspešno iztrebitev ti žeilm.
lp
Gorazd jst imam za take zadeve boljšo varianto. Vzameš 1/2" cev (pol colsko cev), jo na koncu zakriviš, da je fiksno zaprta, še boljš da jo zašvasaš, zvrtaš luknjico na začetku, not usuješ mal smodnika iz petard in potem nasuješ na vrhu nekaj zdrobljenega stekla. vzameš vžigalno vrvico in jo vtakneš v luknjo, lepo pomeriš na golobe in vžgeš.
Lahko pa tudi kako petardo, ki dolgo časa gori preden jo razsuje, samo v tem primeru zadaj ne rabiš nobene luknjice, ampak samo vržeš petardo v cev in nanjo malo stekla, potem pa to izstreliš proti golobom.
Naenkrat se rešiš parih golobov, kar pa ostane je pa vse naluknjano s steklom in ko boš ene dvakrat to naredil, ne bo nobenga goloba več tam.
Lahko pa tudi kako petardo, ki dolgo časa gori preden jo razsuje, samo v tem primeru zadaj ne rabiš nobene luknjice, ampak samo vržeš petardo v cev in nanjo malo stekla, potem pa to izstreliš proti golobom.
Naenkrat se rešiš parih golobov, kar pa ostane je pa vse naluknjano s steklom in ko boš ene dvakrat to naredil, ne bo nobenga goloba več tam.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ne vem, če ti bo tale članek pomagal, je pa zanimiv (kako to delajo profesionalci):
http://www.forum-lov.org/index.php?opti ... Itemid=124
http://www.forum-lov.org/index.php?opti ... Itemid=124
Zdej mam gor eno "ultrazvočno" napravco.. skratka piska... sam ne jeb**o 5 %.
Črepinje itd.. odpadejo - zraven so okna, pa opaž,.... rabim nekaj bolj "čistega"...
S tistimi cevmi od centralne smo ga biksali pred 25imi leti... piratka not, frnikula čez.. pa pali; sam je preglasno,.. premočno (mi odnese pol strehe);
Pri enih zračnih piše, da imajo možnost dušilca - a to pomen, da je reč tiha (da ni slišat tistega prdca)?
Črepinje itd.. odpadejo - zraven so okna, pa opaž,.... rabim nekaj bolj "čistega"...
S tistimi cevmi od centralne smo ga biksali pred 25imi leti... piratka not, frnikula čez.. pa pali; sam je preglasno,.. premočno (mi odnese pol strehe);
Pri enih zračnih piše, da imajo možnost dušilca - a to pomen, da je reč tiha (da ni slišat tistega prdca)?
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Zdej mam gor eno "ultrazvočno" napravco.. skratka piska... sam ne jeb**o 5 %.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov