Subaru Boxer diesel ali bencin ?
Subaru Boxer diesel ali bencin ?
Ker tema ni misljena prevec resno, sem jo tudi postavu v peskovnik.
Zanima me pa splosno mnenje vas na forumu, za kaj bi se odlocili, ce bi kupovali novega subija (legy,fori,outback)
a bi to bil klasicni
2.0 16v bencinar s 150KM
ali bi bil boxer z najvecjimi pluci pri samo 4 cilindrih
2.5 16v bencinar s 165KM (upam da sem prave konje napisal)
ali bi to bil trenutni "hit" v evropi
2.0 16v boxer diesel prav tako s 150 KM
prosil bi za kratke odgovore, kerega ter cemu bi ga izbrali.
seveda je zazeljen tudi kak protiargument - zakaj je nek agregat slab...
pa ce se ve za kako serijsko pomanjkljivost (napr tesnila na 2.2, ta kratki bati na prvih 2.5 itd...)
ps
veljajo tudi bi-fuel varjante
Zanima me pa splosno mnenje vas na forumu, za kaj bi se odlocili, ce bi kupovali novega subija (legy,fori,outback)
a bi to bil klasicni
2.0 16v bencinar s 150KM
ali bi bil boxer z najvecjimi pluci pri samo 4 cilindrih
2.5 16v bencinar s 165KM (upam da sem prave konje napisal)
ali bi to bil trenutni "hit" v evropi
2.0 16v boxer diesel prav tako s 150 KM
prosil bi za kratke odgovore, kerega ter cemu bi ga izbrali.
seveda je zazeljen tudi kak protiargument - zakaj je nek agregat slab...
pa ce se ve za kako serijsko pomanjkljivost (napr tesnila na 2.2, ta kratki bati na prvih 2.5 itd...)
ps
veljajo tudi bi-fuel varjante
2.0 diesla v Imprezi (danes sem videl belo, avto je popolnoma tih
), Foresterju ali Outbacku. Legacy mi ni zanimiv (prenizek).
Diesla bi vzel, ker v tej anketi 3.0 bencinar ni opcija, ostala dva bencinarja sta mi manj zanimiva, pa še diesel je varčnejši in ima kup navora
Foresterja dizla sem tudi že peljal (všeč mi je tudi hood scoop), in bi ga imel takoj
Diesla bi vzel, ker v tej anketi 3.0 bencinar ni opcija, ostala dva bencinarja sta mi manj zanimiva, pa še diesel je varčnejši in ima kup navora
Foresterja dizla sem tudi že peljal (všeč mi je tudi hood scoop), in bi ga imel takoj
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
Dizla se ne prtaknem od 3.1.2009 ko sm komej užal nekega nissna :S izkazal se je da je bil dizel za en drek in da je bil tok gost da ni hotu po cevki teč :S pač italjanska roba.
2.5 pa pomoje preveč žre tak da običen 2.0 je taprava izbira
2.5 pa pomoje preveč žre tak da običen 2.0 je taprava izbira
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
sej nalasc sm izbral agregate, ki so si blizu kar se performanc ticepicinni napisal/-a:
p.s. v primeru, da bi bila pa STI na voljo bi pa tako in tako izgubil razsodnost in sigurno glasoval za njo
ps
blem je k koker sem zagrizen zagovornik otto motorjev, in bi v tem priemru najraje mel 2.0 outbacka na plin(ki ga ni), se mi diesel kr zdi opcija
definitivno 2.0 otto saj je to že preiskušena mašina
za boxer diesel vemo da je na novo in še ne vemo kako bo delovala čez 10 let
mogoče se pokažejo napake na motorju-nihče ne ve kako bo tudi s popravili kako se bo vedla mašina in kolik kilometrov zdržijo in bomo poznal njene malenkosti.SE BOM PA TUD JEST ZACEV VOZT Z DIEZELNM do takt pa otto
za boxer diesel vemo da je na novo in še ne vemo kako bo delovala čez 10 let
mogoče se pokažejo napake na motorju-nihče ne ve kako bo tudi s popravili kako se bo vedla mašina in kolik kilometrov zdržijo in bomo poznal njene malenkosti.SE BOM PA TUD JEST ZACEV VOZT Z DIEZELNM do takt pa otto
ja nekaj na to temo, obvezno z originalnim izgledom, so tudi moje mokre sanjedanci1973 napisal/-a:Dizel je za traktorje. Pa 2.5 ima manjšo porabo kot jo je imel eno generacijo starejši 2.0 - zato sem izbral 2.5...
Če pa bi lahko izbiral 'karkoli' (vključno s predelavami), bi pa imel Legacy 3.0 Bi-Turbo. Z STi 6-stopenjskim menjalnikom. Karavan. Pa na zunaj nič kaj spremenjen...![]()
D.
kar se tice 2.0 150KM je pa v benkotovem foresterju kr dobr vleku po avtobanu.....impresivno....tko da tud 2.0 ni za v smeti
Hehe, bencin pa za kosilnicedanci1973 napisal/-a:Dizel je za traktorje.
D.
No resno, če bi izbiral med novimi subaruji, bi imprezo diesel resno vzel v razmislek. Odkar sem jo vozil, sem se nekako znebil predsodka o dizlih (to velja samo za boxer diesel motorje
Drgač pa foresterja prejšnje generacije: 2.0 bencinar, 158 KM, redline na 7500... Žival od avta
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov