Kaj je hitrejše and stuff

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 15. Avgust 2009, 09:09

Jst bi rekel, da so prej ugodne, kot pa drage ;-)

Če pa pogledamo iz druge smeri, recimo da imaš pripravljenih med 8 in 10k EUR za športni avtomobil in narediš raziskavo po avto netu kaj lahko pelješ za ta denar (brez stroškev zavarovanja in ostalih potratnih stvari) dobiš ven tole:

Impreza

Integra

M5

S4

S3

Pontiac GP

BMW 330

Sedaj mi pa povej kateri izmed zgoraj "izbranih" avtomobilov so najbližje cestnim dirkalnikom, kateri od teh je najbolj legendaren, ter kateri najbolj zaželjen med ljudstvom :D

Jst bi tole razvrstil takole:

Impreza za hardcore dirkače, kateri vedo kaj hočejo, predvsem pa pri nakupu ciljajo izključno na športnost katero ponuja. M5 za tiste ki hočejo poleg tega še precej luksuza, vendar ne čistega cestnega dirkalnika (M5 je le malce prevelik avto za to), S3 in S4 za tiste kateri bi radi nekaj umes, namreč če primerjamo pogone niso ravno enakovredni, poleg tega so Audiji precej bolj "udomačeni" od znotraj (podobni letnik) kot pa Japonski avtomobili...ni za zanemariti Integre katera je tudi dobra izbira...edina njena slabost je v resnici FWD, če bi bila AWD ali RWD, bi bila tudi meni izredno privabljiv avtomobil...

Če se še malo drugače spustim v debato, je Impreza popolnoma drugačen avto od ostalih, seveda so tudi ostali drugačni od drugih, predvsem je tukaj uprašanje izbire le kaj pri avtomobilu iščeš.

In sedaj odgovor na " Zakaj hudiča so te gt-jke tok drage....?"

Preprosto: Ker je to Impreza, čisto prava, z nekaj naslovi v WRC, legenda in avto ki bi ga vsak imel, a nihče ne kupi :-P

Lp

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 15. Avgust 2009, 13:11

@ Bistri se podpišem pod tvojo obrazložitvijo :fewefw
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 15. Avgust 2009, 13:24

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3047586&show=1

meni se pa tale dopade, 3k ma ceno 2k vlozis pa mas dirkalnik da glava boli - sam je RWD :)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3022716&show=1

tole moras bit pa mal usekan :)

za dodatnega jurja se kupi potrebne dele, in pol za 2 jurja vse skp obnovi pa mas blizu 400 konjsko konjenico pod havbo s primernim menjalnikom podvozjem in zavorami :)

ven dobis avto katerega te je strah vozit - upam da bomo do konc leta koncali z identicnim projektom (moja 75 ima "samo" slabih 200km na 0.7 nadtlaka...treba zmert zdej k ma 1.0+ )

htel sm samo pokazat da izbire je mnogo, cist odvisno kaj pricakujes od voza ki ga kupujes, pa raznih Q4* ki se jih da dobit in podobnih avtov sploh nisem omenjal

impreza je dober voz, sam je dalec od edinega in najboljsega** v razredu

*ravn zdej se ena prodaja - oz je najbrz prodana, ima pa namerjenih 340km oz tm nekje

**najboljsega u bistvu ni, ker ma praviloma vsak tak avto neko cilno publiko kateri je "najboljsi"

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 15. Avgust 2009, 14:24

In kaj je potemtakem best buy, da je 4x4 in turbač, serijski, pa da se najmanj kvari poleg EVO in Impreze?

Brez predelav in popravil tistega kar so v fabrki v štartu zafural, pa da enako dobro gre?

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 16. Avgust 2009, 04:41

_BiStRi_ napisal/-a:In kaj je potemtakem best buy, da je 4x4 in turbač, serijski, pa da se najmanj kvari poleg EVO in Impreze?

Brez predelav in popravil tistega kar so v fabrki v štartu zafural, pa da enako dobro gre?
enako dober .... kje?

0-100, na 400m, cez ovinke, koncna, potovalna ... parametrov je ogromno

kot sem reku - najboljsega za vse kategorije NI, ker te z mojo 20 let staro alfo nascijem na 400m, medtem ko na dirkaliscu nimam nekih sans da bi lovil tvojo GTjo in se bi lahko dal primerov takih in drugacnih....cilj mojih pisarij je: impreza je dalec od EDINE izbire pa obrn kak ces....

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 16. Avgust 2009, 08:40

Matr ste že dosadni s tem no, usak ma tist kar mu paše, najbolšga auta pa tko ni.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 16. Avgust 2009, 10:48

birdy napisal/-a:
_BiStRi_ napisal/-a:In kaj je potemtakem best buy, da je 4x4 in turbač, serijski, pa da se najmanj kvari poleg EVO in Impreze?

enako dober .... kje?

0-100, na 400m, cez ovinke, koncna, potovalna ... parametrov je ogromno
Ko sem kupoval Imprezo sem upošteval veliko od tega, meni se je šlo najbolj za vzdržljivost, za končno brzino zagotovo ne in zame je pač bila to najboljša izbira, glede na to kaj potrebujem.

Vsekakor pa najboljšega avtomobila tukaj ni, vsak je v nečem boljši/slabši tukaj se gre samo za eno stvar - kaj potrebuješ in še enkrat ponavljam, da je bila to zame najboljša izbira za moje potrebe.
birdy napisal/-a:
....cilj mojih pisarij je: impreza je dalec od EDINE izbire pa obrn kak ces....
In se absolutno strinjam!!!!! ;-)
birdy napisal/-a: ker te z mojo 20 let staro alfo nascijem na 400m
Res? :shock: Na podlagi česa pa si prišel do tega zaključka?

To si pa želim probat!
:cool: :cool:

Namreč vem, da Impreza ni najhitrejši avto po naših cestah (sploh moja ne :-P ) kljub temu, pa mislim, da tako počasna spet ni...ali pač?

p.s. sicer je to tako kot bi doma stunal nek avto pa se potem šel postavljat pred razne S4 itd, bo pa kljub temu da nimam tunanega avta zanimivo tole probat, ker si že od nekdaj želim videti kako grejo turbo Alfe :cool:

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 17. Avgust 2009, 11:04

_BiStRi_ napisal/-a:
To si pa želim probat!
:cool: :cool:

Namreč vem, da Impreza ni najhitrejši avto po naših cestah (sploh moja ne :-P ) kljub temu, pa mislim, da tako počasna spet ni...ali pač?

p.s. sicer je to tako kot bi doma stunal nek avto pa se potem šel postavljat pred razne S4 itd, bo pa kljub temu da nimam tunanega avta zanimivo tole probat, ker si že od nekdaj želim videti kako grejo turbo Alfe :cool:
komot lahko probava, sam nasleden mesec ker grem zdele na morje...

in za zaznamek: moja alfa ni nic tunana, ali kakorkoli neoriginalno modificirana - edino pierburgov ventil sem zamenjal z manual boost kontrolerjem, ker je pierburg delal probleme in je odpiral kak se je njemu zdelo, vse ostalo je stock - ne sirit grdih govoric o mojmu oldy-ju :P

ter za piko na i jo vozim na 175 gumah namesto 195 kot je bilo original predpisano, tko da "malenkost" bolj vrti v prazn kt bi sicer

se opravicujem za cifro od unga bordo rdecga legacy-ja .... upam da jo do vecera uspem zrihtat, enostavno se nisem utegnil se zapelat do kolega k jo ma

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 17. Avgust 2009, 12:10

Huh sva že imela enkrat debato o moči tvojega avtomobila, če se ne motim je tole tvoja verzija motorja:

1.8 Turbo Quadrifoglio Verde with 165 PS (121 kW) @ 5800 rpm

vir: http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo ... Evoluzione

Ni mi jasno kako si si ti stvar zamislil, da bo šla mimo? Ne da gre Impreza tako dobro...samo enostavno ne razumem :D

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 17. Avgust 2009, 15:43

_BiStRi_ napisal/-a:Huh sva že imela enkrat debato o moči tvojega avtomobila, če se ne motim je tole tvoja verzija motorja:

1.8 Turbo Quadrifoglio Verde with 165 PS (121 kW) @ 5800 rpm

vir: http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo ... Evoluzione

Ni mi jasno kako si si ti stvar zamislil, da bo šla mimo? Ne da gre Impreza tako dobro...samo enostavno ne razumem :D
da bi se kdaj s tabo pogovarjal o moji 75 se enostavno ne spomnem....

in za mojo 75 se u bistvu ne ve kera je, ce je verjet alfatunerju je Evoluzione verzija, katera je pa bolj mit kot ne, vsaj njeni podatki - saj na netu najdes tok razlicnih podatkov kot je strani ki omenjajo to verzijo...sodec po mojem avtu je 250km nekje najbolj realen podatek(konj gor ali dol)

s priklopljenim pierburgom ki NI delal je bilo s pomocjo G-metra izmerjenih 196km, s tem da me je takrat legacy turbo pustil zadej, kar me obicajno nebi smel - realno ga se nikoli nisem premagal na 400m, sam od 3x kar sva probala mi je pierburg samo 1x delal, takrat je blo pa legacy-ja po celi cesti zadosti in nisem upal mim - se pravi spustil sem gas in sem se ob njegovi zadnji gumi peljal dalje)

cifra za legacy:

041/686-085
Max je ime lastniku - pa reci da ti je Jure iz potokarja dal cifro

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 17. Avgust 2009, 19:16

Enkrat sva imela debato o konjih, pa ne najdem teme...žal...

No nima veze...si kdaj meril konje da si prišel do tega podatka, al si kak tak avto uplaknu da "veš" da imaš 250 konjev? Namreč se mi zdiš kar prepričan v to, pa upam, da ne samo zaradi podatkov, katere si našel na netu...

Namreč jst si ne upam napisat kok jih imam, kljub temu, da je Ircar meril, pa je nameril 253(avta sta šla podobno hitro), pa če imam 0,1 boosta manj, pa bi moralo bit 240, pa raje rečem 230, kar pa jih bi kar moglo bit odkar je odprt izpuh...pa še to sem raje tiho ker nisem meril...tako najraje rečem 220 da je okroglo, pa je mir :-P

Tako, da me zanima kako si prišel do tega podatka...sicer pa mi bo v čast če bo Alfa šla naprej, samo mal dvomim da bo tako :neutral:

Morda je čas, da moderator razdeli temo...sori za off. t :-P

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 17. Avgust 2009, 21:34

kot sem napisal:
merjeno je bilo s pomocjo g-techa, ki je nameril 196km - enako kot je alan zmeril svojo GTV da je prisel do cifre 24x

merjeno je bilo v razmerah ki sem jih opisal

ps
ocitno bo tvoja impreza tista ki bo "doma sestavljena in tjunana" proti serijskem avtu :P, ker mas spisek predelav skor taksen kot jih mam jest na svojmu legacy-ju

ZA MODERATORJA

ce se mu bo dalo delit temo, lahko tole prpopa v temo honda&ostali al kwa je ze :) - po tematiki lepo pase

@klemnz - a si poklicov? a sta se kej zmenla?

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 18. Avgust 2009, 06:29

Birdy :lol:

Ok spočij se malo na morju, da boš dobro štartal, ko prideš nazaj greva eno probat :cool:

Žal sem tvoj način merjenja spregledal, ampak če ti je namerilo toliko, potem že mora biti, namreč Alanu gre avto ko sam hudič...tako da bi izmerjene številke morale držati...

Kar se pa tiče predelav na moji Imprezi, pa ne vem kje vidiš kak spisek? Samo izpuh je da se avto malce lepše zvrti... :-P

Uporabniški avatar
Neo57
Uporabnik foruma
Prispevki: 635

Odgovor Avtor: Neo57 » 18. Avgust 2009, 23:11

Si mel pa res smolo da ti je "...burger" delal ravno takrat, ko je Legacy plesal po cesti.

Mislim pa, da tudi z nedelujočim "burgerjem" bi mogu legacyja dol usekat, če si nameril 196PS.
Ker stock legacy je totalno zamorjen in vrjetno tudi kar nekaj kil težji od AR piksne.
Impreza STI 2,1 stroker by SCOOBY.SI

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 19. Avgust 2009, 02:29

a dejstvo da se awd izstreli na zacetku ste pa vsi skp pozabl :)

pa sej bomo videli, je rekel slepi

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov