Prejšnji teden smo bili na prvem izletu z avtodomom po Bavarski. Subi je tako (prisiljeno) počival cel teden ...
Če koga slučajno zanima reportaža (in slikice), naj skoči na blog.
Prvič z avtodomom
Avtodom je super stvarca, moj fotr si ga je lastiu cca. 7 let nazaj, model 670DK (se mi zdi) od Adrie, gor noslici za kolesa + motor, pelau nas je po britanskem otočju, Grčiji, pa tut na smučanje smo hodil z njim.
Biu je točno tak
http://images04.olx.it/ui/5/12/29/f_872 ... 05789.jpeg
Kok je stau najem take mrcine?
Biu je točno tak
http://images04.olx.it/ui/5/12/29/f_872 ... 05789.jpeg
Kok je stau najem take mrcine?
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Naš je bil podoben (mislim, da model 680 - poglej na sliki). Zverina je velika (še posebej, ko zadaj dodaš kolesa), z močnim motorjem.
Cena samega najema je 130 evrov - ko dodaš razne "skrite" stroške (čiščenja, priprave ...) in stroške kampa, pa se hudičevo bližaš dvestotim evrov na dan (brez hrane, cestnin, goriva ...). Kar se meni ne zdi niti najmanj poceni. Sploh, ker v Dolomitih za ta denar cela družina odlično biva v apartmaju dva ali tri dni.
Ima pa avtodom svoj čar, zagotovo. Mislim, da bomo še kdaj poskusili.
Cena samega najema je 130 evrov - ko dodaš razne "skrite" stroške (čiščenja, priprave ...) in stroške kampa, pa se hudičevo bližaš dvestotim evrov na dan (brez hrane, cestnin, goriva ...). Kar se meni ne zdi niti najmanj poceni. Sploh, ker v Dolomitih za ta denar cela družina odlično biva v apartmaju dva ali tri dni.
Ima pa avtodom svoj čar, zagotovo. Mislim, da bomo še kdaj poskusili.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Težav ni bilo, zverina je res polna navora. Sem takoj spet začel razmišljat o dizlu 
Načeloma naj zadaj ne bi preveč nalagal - kar pa itak nisem smel, ker je omejitev za B kategorijo 3500 kg (kar pomeni, da notri ne smeš naložit preveč). Med vožnjo nisem občutil nič posebnega, le super navor. Iz Obersalzberga gor je 24% klanec - pa je potreboval prvo prestavo le na najbolj ostrih ovinkih, pa še to zaradi nekega tovornjaka ... res super.
Avto je narejen na osnovi Fiatovih podvozij, gor pa je nabita ta škatla od avtodoma. Zadeva je kar posrečena in to je tudi razlog, da je Adria kar uspešna.
Ja - prej sem hvalil motor, vendar moram povedati, da je kljub le 67 kkm motor že imel čudne zvoke in kakšno hibo. Fiat pač.
Načeloma naj zadaj ne bi preveč nalagal - kar pa itak nisem smel, ker je omejitev za B kategorijo 3500 kg (kar pomeni, da notri ne smeš naložit preveč). Med vožnjo nisem občutil nič posebnega, le super navor. Iz Obersalzberga gor je 24% klanec - pa je potreboval prvo prestavo le na najbolj ostrih ovinkih, pa še to zaradi nekega tovornjaka ... res super.
Avto je narejen na osnovi Fiatovih podvozij, gor pa je nabita ta škatla od avtodoma. Zadeva je kar posrečena in to je tudi razlog, da je Adria kar uspešna.
Ja - prej sem hvalil motor, vendar moram povedati, da je kljub le 67 kkm motor že imel čudne zvoke in kakšno hibo. Fiat pač.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Tukaj sta bila oba ADja fiata (eden letnik 2007, drugi 2008) in oba sta imela šele med 65 in 70 kkm. Oba sta škrtala v motorju, obema se je zatikala ročna, nekako si čutil, da to ni to ...
Nekaj jeze povzroči tudi slaba izdelava vseh tistih ročk za odpiranje, zaves, komarnikov, pokrovov ... narejeno je, kot bi se to odpiralo le enkrat na leto. In to pri ADju, ki stane skoraj 80 kEUR. Pa jebeno odklepanje vseh tistih vrat - centralno deluje samo pri prvih treh (pa še pri tretjih bolj tako tako).
No, da ne kritiziram preveč - zadeva je bila vseeno povsem v redu in nikjer nas ni pustila na cedilu.
Nekaj jeze povzroči tudi slaba izdelava vseh tistih ročk za odpiranje, zaves, komarnikov, pokrovov ... narejeno je, kot bi se to odpiralo le enkrat na leto. In to pri ADju, ki stane skoraj 80 kEUR. Pa jebeno odklepanje vseh tistih vrat - centralno deluje samo pri prvih treh (pa še pri tretjih bolj tako tako).
No, da ne kritiziram preveč - zadeva je bila vseeno povsem v redu in nikjer nas ni pustila na cedilu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost