Avtomobil za "moško dušo" :)

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Avtomobil za "moško dušo" :)

Odgovor Avtor: Boxer » 06. Marec 2014, 22:16

Ker imam ravno čas, pa lahko malo predebatiramo. Oziroma bom raje rekel gremo v večne dileme in ne smetimo teme ircarju... :.sup

Moj pogled na avtomobile za dušo:

Torej veliko vas ve ,da kupujem avto za "dušo". Kot oseba ki sem zelo odločen v nekaterih stvareh sem v drugih stvareh ravno kontra vsega. V zadnjih nekaj tednih sem bolj slabo spal, ker enostavno nisem vedel kaj zaeno vozilo bi bilo primerno za mene in moj način življenja. No ja če bi res tako gledal potem je najbolj primeren kakšen Outback z 1.0-Litrskim dieselom v nosu. :D Žal za človeka ki veliko potuje, hodi po svetu in je danes v Dubrovniku jutri pa v Stuttgardu ter naredi letno tudi do 70kkm ti res nebi preostalo drugega kot extremno varčen in zanesljiv avto z enim od najboljših 4x4 pogonov.

Ker pa žal ni vedno tako, tukaj nastopijo čustva. Čustva in ljubezen do bencinskih hlapov ki so prisotna že od otroštva ki ni bilo še čisto izživeto :-) . Vmes je bilo treba kupit tudi svojo strehco nad glavo si najti lepšo polovico itd... :-D No potem pa vidiš,da čas teče hitro kot pri norcih vmes seveda nič ne reče in poglej ga tukaj imaš 100let :D . Tako sem se tudi jaz odločil,da si kupim nekaj za dušo. Nekateri imajo gostilne, nekateri jadrajo, nekateri grejo v maroko na offroad z družino tretji bi pa nekaj za na cesto.

Podal sem se v nemogoč nakup. Nakup avtomobila ki bi ugodil čisto vsaki moji potrebi. Teh ni malo po vrhu sem pa še izjemno jeb*na stranka, ki hoče za svoj denar največ. Kot že nekje prej omenjeno sem letal Od novega S-maxa do Impreze WRX STI. Kot vidite dva različna svetova in tukaj sem videl ,da se bom mogel nekaj odločit ker takole ne bo šlo. Ali nov avto za vsak dan in ostale potrebe ali avto za dušo in obdržim drugi avtoček za štemat kilometre. Odločil sem se za vozilo ki ga bom imel več ali manj za hobi. Lahko rečemo temu tudi,da si je dec kupil svojo novo igračko :mrgreen: . Lastniki STI-jev me boste pravgotovo razumeli, hehe.

In tako se je začelo, ogledi, preizkusne vožnje, pogovori z lastniki, všečnost avtomobilov, moč, cena, lega, oblika....Kaj za vraga naj kupim??! :cr Gledal sem od Imprez do Evo-tov, do 350Z-jev, v glavnem skoraj vse kar je moč dobiti od japonske industrije za zadovoljevanje moških potreb v kategoriji avtomobila za dušo. (Izuzamem Nissan GT-R-ja. Tolk se pa žal ne morem stegnit :lol: )

Tukaj bi poudaril,da sem se vrgel samo po japonskih znamkah zgolj zaradi njihove filozofije izdelovanja avtomobilov. Bolj kot ne, ne maram mehanikov in se raje vozim kot šraufam. Tako sem se odločil,da bo obvezno made in japan.

Od vseh pogledanih bom rekel je bilo res samo par izjem vrednih nakupa. Vse ostalo je bilo razbito, brez servisne zgodovine (ali pomankljive) preterano do kraja, zamenjani motorji, sestavljanke, 15-najsti lastnik, starost vozil vse nad 8-10let itd...
Zdej je pa tako če bi se pogovarjali o vrednosti cca. 5 jurjev ajde človek še požre tko pa hvala ampak ne hvala. 15-20k EUR za avto ki je bil uvožen razbit, je preteran, brez neke zgodovine in star skoraj 10 let? Iskreno povedano mi ta varijanta ni dišala niti najmanj.

No in tako mi je do včeraj že skoraj malo "dol padlo" vse skupaj, potem se je pa zgodilo nekaj pretresljivega :!: :lol: Našel sem vozilo :shock: . Prvi pogled je bil adijo mijo. Ljubezen na prvi pogled :trtz . Avto ki bo ugodil vsem mojim zahtevam in še več. Avto v katerga sem bom sam ob polnoči vsedel in ga odpeljal 100km daleč na sprehod. Ga z veseljem glancal, tankal in vozil. Avto kateri mi bo sugurno prebudil vse čute v to ne dvomim. To je to :shock: ! Tole moram imet pa fertik!

Ajde poznavalci hitrih vozil kaj vi mislite? Je vredu ali ni vredu?

PS.: Madona nakladam :lol: . jaz bi moral kolumne pisat :mrgreen:

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Re: Avtomobil za "moško dušo" :)

Odgovor Avtor: mesecnik » 06. Marec 2014, 22:41

Nakladaš. Konec koncev si iz marketinga. Baje. :twisted:

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 06. Marec 2014, 23:11

mesecnik napisal/-a:Nakladaš. Konec koncev si iz marketinga. Baje. :twisted:
Absolutno. :D Samo,da mene je to "nakladanje" v karieri pripeljalo tako daleč ,da sem pri rosnih 30-ih že skoraj v penziji in delam samo še toliko kolikor mi paše :D Kar pa ni tako slabo ane :twisted:

Se pa opravičujem šele zdele opazil,da sem pozabil prilepit fotke. Včeraj sem buljil v njih ko tele v nova vrata pomoje ene dve uri skupaj :-P

http://cdn3.salon-auto.ch/media/salonau ... p_5810.jpg

http://cdn3.salon-auto.ch/media/salonau ... p_5813.jpg

http://cdn3.salon-auto.ch/media/salonau ... p_5800.jpg

http://cdn3.salon-auto.ch/media/salonau ... p_5801.jpg

http://cdn3.salon-auto.ch/media/salonau ... p_5807.jpg
-----------------------------------------------------------------------------

Kaj menite?
VTEC, TURBO, SUPER PODVOZJE, AVTO BO NOV, NORA OBLIKA,REALIABILITY, MADE IN JAPAN, ITD...

Avto je načeloma koncept ampak glede na zgodovino Hondinih konceptov bo 95% ostal tak kot na slikah. V prodajo pride čez cca. dobre pol leta, to me edino jebe ker če ne bi ga že včeraj vplačal :lol:

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 06. Marec 2014, 23:46

Glede na to, da si probal peljat že veliko avtov, pelji še tega (tudi ljubezen na prvi pogled moraš v posteljo spravit...) .
Če bodo občutki potem še vedno taki kot sedaj in boljši, potem je to to.

Men je deloma všeč, nekoliko futuristična, pelje pa se gotovo dobro.
Gotovo pa tole ni pravi forum za spraševanje o mnenju Hond, ker mislim, da so lastniki Hond in Subarujev precej različni pri nas.

V soboto 15.3.2014 imaš v Kranju premiero filma Need for Speed kjer bo pred pričetkom tuning šov, ki ga organizira GAS tuning. Tam bo veliko Hond in njihovih pristašev.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

frumn
Uporabnik foruma
Prispevki: 48

Odgovor Avtor: frumn » 07. Marec 2014, 00:06

vsekakor je to čist nekaj drugega od vsega, kar si naštel, da si vozil- prednji pogon. Sicer ne vem, koliko si vajen tega, bi pa vsekakor bilo pred vplačilom zadevo poizkusit. Ker gre za popolnoma nov koncept pri hondi, vsaj kolikor je meni znano- TURBO. Aja, pa še popazit bo treba na to, kakšno bojo poslali na evropski trg.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 07. Marec 2014, 00:18

@Thomas22
Ja razumem, ampak kaj naj hondaše sprašujem če je novi Type R dober itd...? :lol: Ziher bo dogovor ne jajca kaj boš to kupoval brezveze...c"mon seriously? :mrgreen:
Vem,da forum ni pravi ampak mi je všeč pa ša tapravi kalibri ste tlele. :.sup

Po drugi strani ti pa tako povem, raje bi dal 30k eur za takega legacy-ja kot ga imaš ti popolnoma novega. Ali ga pa kupil za 2keur in nekomu dal še govorim na pamet 15keur,da ga obnovi/rastavrira do zadnjega vijaka in mu doda še kakšen konjiček. In seveda ,da bi ga lahko tako zavaroval ,da ob morebitni nesreči mi zavarovalnica izplača omenjeni znesek, ne pa ko se nekdo rukne vame dobim 3 jurje ven.

Si pa pravilno povedal,da lastniki Subarujev in Hond so različni. Oziroma so različni njihovi pogledi in potrebe.
Je pa težko zame trenutno oziroma kupce v mojem položaju, ker kaj pa ponuja Subaru za okoli 30keur kolikor cirka bo stala nova Type R ,da ima že serijsko 300hp, se drži ceste k utrgan in je NOV?

@Frumn, se strinjam. Menda ne misliš, glede na to kako kompliciram ,da nebi avta preizkusil predno ga kupim? :-) Tisto z vplačilom sem mislil ,da me je avto tako močno nakuril. Res je tudi,da je prvič pri Hondi turbo v motorju ampak se res ne bojim ,da bi/ bodo to japančki naredili tko ,da nebi delalo. Kaj pa misliš z evropskim trgom :?:

frumn
Uporabnik foruma
Prispevki: 48

Odgovor Avtor: frumn » 07. Marec 2014, 01:22

Vsaj to generacijo, ki je trenutno še aktualna, so zelo poenostavili (zadnja prema), ji odvzeli moč,.. pač podobno kot npr. tut STI za japonski trg je imela neki manj obratov za premik koles iz ene v drugo skrajno točko,....
Saj ne rečem, mogoče so to malenkosti, ki pa pač tkole, pri avtu za moško dušo, vsaj meni nekaj štejejo :)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Marec 2014, 07:29

Vtek + turbo, to bo tolk ruknlo, da bojo še zadnje gume začele kopat, neglede na to da je FWD...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4117
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 07. Marec 2014, 07:39

:lol: Focus RS je bojda kr zabavna stvar, pa je tut samo FWD, pa ima 300 konjev :)
Nevozen avto sigurno ne bo, kolk ti pomeni awd se boš pa pač moral odločit.
Kar se japonskih tahudih modelov tiče, se pa dostikrat zgodi, da za evropski ali ameriški trg niso na voljo iz tega ali onega razloga (ekologija, pa recimo zgubijo turbino, drugačno podvozje, pa avto ni več tak oster, ali ga pa preprosto nočejo naredit z volanom na pravi strani, ker s tem pokvarijo idealno razporeditev delov/teže), oz. če že, niso ekvivalentni jdm modelom.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 07. Marec 2014, 08:04

Hondo je reku (verjemi,da to ne leti nič bolj kt naše STIke,čez ovinke se pa itak ne pelš hitr:P) :sh

Pa si ti naredu računico npr za 2002-2006 STIko za 30k (nabavna cena +15-20k,če že kao iščeš neki k bo limal k pr norcih)?

No ja vsakemu svoje ,ti si pa brez cockte ostal:.sup

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 07. Marec 2014, 08:17

Edini minus tele honde je ta, da pride ven šele drugo leto. Če si pripravljen čakat toliko časa, pa go for it. Prebral sem test v Car magaizunu, kjer so vozili prototip in bili navdušeni.

http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... ype-drive/" onclick="window.open(this.href);return false;

Moje mnenje pa je, da ne glede na konje, poreklo in tehnologijo sprednji pogon ni konkurenca zadnjemu ali 4x4. Ne gre za zmogljivosti, gre za nemerljivi, subjektivni občutek užitka v vožnji. Pa ni treba driftat, da opaziš razliko. Ne bi te rad spet zmešal, ampak če govorimo o budgetu 30k, bi sam pripeljal domov novo ali malo rabljeno toyoto gt86 ali subija BRZ, potem bi pa sčasoma (vseeno gre v tvojem primeru za hobi :) ) naredil kak litchfield upgrade s kompresorjem, turbino, coiloverji...

tole recimo:

http://www.litchfieldimports.co.uk/SUBARU/GT86-BRZ" onclick="window.open(this.href);return false;

ampak, vsa naša mnenja in posledično razlogi za končno odločitev so striktno subjektivni. Če pripelješ domov novo type R, v njej ultra uživaš in si srečen, potem :thup :c :.sup
sapere aude

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Marec 2014, 08:33

Glede na to da je J. Clarkson 86 okronal z nazivom "car of the year" je gibanje v tej smeri defenitivno smotrno. Navsezadnje boš dobil avto ki ima pogon na pravi strani avta, handling "unlike anything else" edino kar manjka je (za moje pojme) "STi" power-backpack, in pa malce bolj agresiven look. (mogoče kak šank zadaj :D)

Šanki pa so očitno tut tebi všeč Boxer, glede na to da ma honda ogromnga zadaj :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 07. Marec 2014, 09:03

sapere aude

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 07. Marec 2014, 09:51

Boxer, lepo si se izpovedal. Po tvojem pisanju sodeč še vedno ne veš kaj bi kupil.

Če bo taka Honda, kot si napisal "samo" 30k ti častim takrat, ko to izvem še eno južno :.sup .

Pa da ne bom samo zgledal, da ti nočem pomagat se mi zdi, da moraš naresti nekaj v tej smeri, ker kot praviš denar ni problem, ki sem jo napisal že pred časom v eni izmed drugih tem.
picinni napisal/-a:Če bom kupil še kdaj Subaruja potem bom kupil ali Outbacka dizel avtomatika ali pa kompresorsko podprtega BRZ-ja, da se bom lahko počez odpeljal kadar se bi mi zazdelo :a
Go Westy, go!

george impreza
Uporabnik foruma
Prispevki: 156

Odgovor Avtor: george impreza » 07. Marec 2014, 11:44

spredaj imajo pogon kočije, zadaj pa avti

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov