Moj pogled na avtomobile za dušo:
Torej veliko vas ve ,da kupujem avto za "dušo". Kot oseba ki sem zelo odločen v nekaterih stvareh sem v drugih stvareh ravno kontra vsega. V zadnjih nekaj tednih sem bolj slabo spal, ker enostavno nisem vedel kaj zaeno vozilo bi bilo primerno za mene in moj način življenja. No ja če bi res tako gledal potem je najbolj primeren kakšen Outback z 1.0-Litrskim dieselom v nosu.
Ker pa žal ni vedno tako, tukaj nastopijo čustva. Čustva in ljubezen do bencinskih hlapov ki so prisotna že od otroštva ki ni bilo še čisto izživeto :-) . Vmes je bilo treba kupit tudi svojo strehco nad glavo si najti lepšo polovico itd... :-D No potem pa vidiš,da čas teče hitro kot pri norcih vmes seveda nič ne reče in poglej ga tukaj imaš 100let
Podal sem se v nemogoč nakup. Nakup avtomobila ki bi ugodil čisto vsaki moji potrebi. Teh ni malo po vrhu sem pa še izjemno jeb*na stranka, ki hoče za svoj denar največ. Kot že nekje prej omenjeno sem letal Od novega S-maxa do Impreze WRX STI. Kot vidite dva različna svetova in tukaj sem videl ,da se bom mogel nekaj odločit ker takole ne bo šlo. Ali nov avto za vsak dan in ostale potrebe ali avto za dušo in obdržim drugi avtoček za štemat kilometre. Odločil sem se za vozilo ki ga bom imel več ali manj za hobi. Lahko rečemo temu tudi,da si je dec kupil svojo novo igračko :mrgreen: . Lastniki STI-jev me boste pravgotovo razumeli, hehe.
In tako se je začelo, ogledi, preizkusne vožnje, pogovori z lastniki, všečnost avtomobilov, moč, cena, lega, oblika....Kaj za vraga naj kupim??!
Tukaj bi poudaril,da sem se vrgel samo po japonskih znamkah zgolj zaradi njihove filozofije izdelovanja avtomobilov. Bolj kot ne, ne maram mehanikov in se raje vozim kot šraufam. Tako sem se odločil,da bo obvezno made in japan.
Od vseh pogledanih bom rekel je bilo res samo par izjem vrednih nakupa. Vse ostalo je bilo razbito, brez servisne zgodovine (ali pomankljive) preterano do kraja, zamenjani motorji, sestavljanke, 15-najsti lastnik, starost vozil vse nad 8-10let itd...
Zdej je pa tako če bi se pogovarjali o vrednosti cca. 5 jurjev ajde človek še požre tko pa hvala ampak ne hvala. 15-20k EUR za avto ki je bil uvožen razbit, je preteran, brez neke zgodovine in star skoraj 10 let? Iskreno povedano mi ta varijanta ni dišala niti najmanj.
No in tako mi je do včeraj že skoraj malo "dol padlo" vse skupaj, potem se je pa zgodilo nekaj pretresljivega
Ajde poznavalci hitrih vozil kaj vi mislite? Je vredu ali ni vredu?
PS.: Madona nakladam