isuzu b-max-splosno

Vse kar ne paše v ostale teme...

ISUZU firma ki ji gre zaupat da/ne

da
9
90%
ne
1
10%

Skupaj glasov: 10

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

isuzu b-max-splosno

Odgovor Avtor: birdy » 16. Januar 2007, 20:06

olla
tale tema je v peskovniku, ker je bolj v mojih sanjah kt ne, da bi mel nekega "terenca" in se mi ne zdi da pase v "resen" del foruma

zakaj vam morim tukaj in ne kje k so off-road specialci:
ker vem da ste dobri fantje(in punce seveda), ter ker nisem nasu foruma(nivaoffroad/klrs/offroad....), kjer bi bil kaksen registriran uporabnik s kakim novej isuzutom, tko da je kar se tega tice cist vseen kje zacnem temo, sam da mal disi po terenskih vozilih :)

no zdej pa k avtku:
zadnc sem ga vidu v sparu, cel presenecen da isuzu se zmer dela(za evropski trg) in par sekund kasneje sem ze lezu pod njega(sploh necem vedt kaj so si mislni mimoidoci), kjer sem nasu SASIJO, zlo sorodno landroverjevi(doma obnavljava jest&sosolec LR109), kar pomeni da je avtek vzdrzljiv kar se podvozja tice

potem pogonski sklop je izgledal skopiran iz LR-ja, prav tako stalen pogon zadaj+vklopljiv sprednji, rediktor lsd...nc ne manjka(no nc glede na konkurenco...osebno bi se kaj dal notr)

zadaj listnate vzmeti spredaj navadne, neko super duper blazenje....

pri cemer je tam cca 2mio cenej kt konkurenca

kaj kej pravite na zadevsno?

http://www.isuzu.co.jp/world/product/dmax/index.html

ne vem zakaj sam kljub temu da mi je pr japoncih vsec samo subaru, medtem k amerikanci so itaq poglavje zase, mi je pr dan danasnji globalizaciji tole zlo simpaticen strojcek

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2554

Odgovor Avtor: cheno » 16. Januar 2007, 20:17

kakor vem je isuzu največja firma motorjev z notranjim izgorevanjem...na svetu.
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Januar 2007, 21:45

Katerega isuzuja pa imaš v mislih?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 17. Januar 2007, 00:58

ta k je na linku

b-max
3.0 TD(ali 2.5)
4x4

aja pa ce kdo najde kake teste(predvsem porabo) naj kr lima...da vem kdaj moram it tankat v sanjah

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. Januar 2007, 01:01

Pa res rabiš tako mrcino?

Kar se firme tiče - na splošno je znana po dobrih dizlih (če me spomin ne vara jih uporablja tud GM koncern (Ford itd.), vsaj nekatere...), ki jih delajo od ~60h leti naprej.
Kaj konkretnega ne bi znal povedat. Bolj lapam... (sem še v službi)
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 17. Januar 2007, 01:26

gorazd...saj zato je pa to tukaj v peskovniku :)
rabin - ne
bom mel - najbrz ne(vsaj kmal ne)

mi je pa zlo interesanten avtek da bi kej zvedel o njemu, ce slucajn kdaj(ker ce bi se moral odlocit med legacy-jem pa tem, ne vem kaj bi premagal....no vem, outback, sam je takoj 2 mio drazji)

drgac pa ja ta tema je bolj tko sanjarjenje...vsaj moje

drgac pa ja isuzu je edn najvecjih proizvajalcev motorjev samo kaj ko so v evropi zastopani tko dobr da kr ni za povedat

pa tale zversna je zasnovana na kamjonu :twisted: in temu primerno robustna

osebno bi dal gor rocne zapore diferencialov(vseh treh) pa kak decimeter visje bi jo postavu pa balonarce gor, pa mogoce se kak vitelcek

zzzzzzzZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzz(sanjam)

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 17. Januar 2007, 01:28

to sem pozabu:

ce nau nc pametnega na temo isuzu, lahko prvlecete kerga kol terenca ... saj smo v peskovniku :-P

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Januar 2007, 07:36

A pa rabiš pick upa, ali mora bit zaprt terenc.

Subi92 je dal en link iz avtoneta od enga neuničljivega terenca. Toyota hilux letnik 1992 za 6500 eurov. To je avto, ki se ga splača vzet.

Drgač pa kaj pa si želiš od terenca? Kok terena bo vidu, zakaj bo na terenu? Al bovečinoma na cesti?
Kake terene bo vidu(tut kaka puščava, al samo evropo)?

Glede šasije - celo feroza ima šasijo zelo sorodno landroverjevi, tut močna je skor tok(100X60mm debelostencke cevi za 368cm dolg avto - za primerjavo, vsi ostali terenci do štirih metrov(al pa mal čez - vitara, samuraj, rav4, terrano, opel frontera...) imajo 80X40 debelostenske cevi za šasijo).

Za izživljanje po terenu sta za slovenijo najbolj primerna samuraj in feroza. Prvi zato, ker je majhen in lahko leze povsod, tudi med drevjem, pa zasnova podvozja mu to omogoča da je lahko uporaben tudi za hard offroad, drugi pa zato, ker je še vedno majhen, a dovolj močan tut za kej hujšega - recimo hitrostne preizkušnje po terenu (zadnjih parlet je bil Sandi Blaževič slovenski prvak v offroadu ravno s ferozo v hitrostnih dirkah).
Potem je en izmed boljših terencev mitsubishi pajero - če vzameš kakega starega 3.5 V6 bencinarja in ga mal poštimaš, se na križiščih skrijejo vse honde, ki bi hotle dragat, na terenu se pa tut zelo dobro obnaša.

Potem imaš nissana. Patrol in njegov dost slabši bratev pathfinder ali terrano. Patrol je eden izmed najboljših, sploh verzija GR. Zasnova podvozja omogoča dvige avtomobila in podobno. Kolega ima na nissanu patrolu 37 col gume(v premeru) na 15 colski feltni za po terenu. Prideš skoraj kamorhočeš. Imajo pa probleme 2.8TD mašine imaj oslabost, da pokajo glave, ostalo pa dela normalno.

Ostane ti pa še toyota landcruiser, 4runner in hilux. Hilux je delovni stroj, ki dela in dela. O 4runner-ci si lahko prebereš v kaki mladini, ko jo opisujejo naši policisti, ki so službovali na kosovu. 750.000km pa še ni za generalno, ker še normalno dela, toyota landcruiser je pa itak pojem zase.

Na koncu imaš LR-je, vendar ti to odsvetujem, če nimaš dovolj denarja za vzdrževanje. Deli so preveč dragi, kvarijo se pa ti avtomobili tok kot kaki peugeoti ali renaulti. Resda ti pleh ne bo kr tko razpadel in bo podvozje zdržalo marsikaj, ampak za ceno tega, da bo skos na servisu se ga ne splač vzet. Freelander in discovery imata probleme z elektroniko, defender pa z mašinami, ker glave pokajo.

Razne isuzuje, ople, daewooje(alias sangyong) in podobne kripe pa izloči iz iskanja ven. Problem teh avtomobilov je da sicer delajo, vendar ko pa rabiš kak del, pa ugotoviš, da so to eksotični avtomobili in da se za dele čaka kar nekaj časa in da so kr orenk dragi. Sicer za frontero se deli dobijo hitro, vendar frontera za po terenu je bolj no-go. Ko si enkrat recimo kupiš kakega mussota ali opla montereja, si zapečaten - vozil ga boš do konca in plačeval odurno veliko denrja za servise, ali pa se ga boš znebil samo če ga boš dal tok pod ceno, da ga bo kdo kupil.

Sam ti predlagam za začetek ferozo ali pa samuraja. Oba dobiš zelo poceni in tut deli so zelo poceni zanju. Predlagam jih pa zato, da se navadiš voziti po terenu, ker terenca zelo hitro prevrneš na streho (sploh pickupi gredo zelo hitro, ker so dolgi), če ne obvladaš vsaj osnovnih pravil, ki pa jih ponavadi začetniki ne upoštevajo(tut jst jih nisem). Notri si obvezno vgradi rollbar(v samuraja, feroza ga ima serijsko), če misliš noreti po terenu. S tem ne mislim na offroad vožnjo, ampak norenje z večjimi hitrostmi.
Po kakem letu pa pojdi na večjega terenca, ko se boš navadil vožnje po terenu. Verjemi, da če si kupiš sedaj terenca za 5 miljonov in ga boš vozil po terenu, ga boš zvrnil na streho prej ko slej, če nimaš izkušenj s tem. Tut jst sm ga zvrnu, pa kr nekaj kolegov ga je zvrnil - najbolj pa bratranec joka, ker je mitsubishija L200 vrednega mal več kot 3 miljone tolarjev (podobna zadeva kot B-MAX) zvrnil na streho in ga pomečkal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Januar 2007, 07:41

birdy napisal/-a:
pa tale zversna je zasnovana na kamjonu :twisted: in temu primerno robustna

osebno bi dal gor rocne zapore diferencialov(vseh treh) pa kak decimeter visje bi jo postavu pa balonarce gor, pa mogoce se kak vitelcek
Tale zverina ni zasnovana na kamionu. Je zasnovana na podvozju normalnega terenca. Nosilnost ima pa tako kot ostali pickupi. Če hočeš kaj na podvozju od kamiona, potem si moraš kupit Ford F650 ali kaj podobnega, ostalo so samo kamionetki(alias pickupi).

Zapora diferenciala alias špera - zakaj jo boš rabil, kok misliš predelovat in kok boš dal zanjo?
V sloveniji je bila najcenejša varianta group buy, pa je bila cena 640 evrov za 100% špero za zadnji diferencia.
Gume itak pašejo take gor, ker drugačnih dobil ne boš, vitel je pa draga zadeva, vendar ti predlagam da ne kupuješ poceni(kok je zdej poceni) ali kitajskih zadev. Vzameš WARN ali pa milmemarker, ostalo v sloveniji ni dobro zastopano. Obstaja pa polno kitajskih vitlov, vendar je tako z njimi, eni so jih kupili pa so izredno zadovoljni, vendar je več takih, ki so ga kupili in potem klicali avtovleko, da so jih potegnili iz jarka, ker je vitel crknil po parih minutah pod obremenitvijo.

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma
Prispevki: 583
Kraj: Laško

Odgovor Avtor: zinki » 17. Januar 2007, 11:55

Kokr vem, so mele prejšnje Astre vgrajene 1.7 dizelski motor od Isuzuja.
Subaru, love it or leave it.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 17. Januar 2007, 12:36

fantje narobe ste me razumel...jest sicer res po tihem kupujem avtek....sam to bo se trajal

ze nekej casa mam zeljo po terencu, zato sem tud subi fan, ker je med osebnimi avtki najbolj podoben terencu(z minimalnimi spremembami)

drgac avtek se bo uporabljal za relacije okolica lj-lj ter lj-slovenj gradec(neglede an vreme in razmere na cesti, tak da 4x4 bo avtek 100%, sam prasanje a bo to osebn avtek z nekim AWD al bo to neki kao terenec

drugace pa bo avtek vidu tudi afriko ipd, ker s tem sosolcem k rihtava LR109, ze nekej casa nameravava it v maroco ipd...

ali pa lazenje na menino po kar najvec snega...

tale isuzu je pa bolj tko...vidu sm ga zanimiv mi je bil pa sem reku zakaj pa nebi kero rekl an temo, ker konec koncev ni tk slab avtek

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Januar 2007, 13:30

Poglej, če bo naslednji teden sneg, gremo v nedeljo na menino. Tam boš lahko videl v živo kako se obnesejo veliki terenci po dosti snega.

Verjemi pa da če se ne boš naučil voziti po terenu, da avto tako hitro zvrneš, ko bi reku keks.

Lazenje na menino ko je kar največ snega zgleda takole - 30m z avtom potem pa 2 uri prekopavanja snega in spet 100m z avtom pa spet lopatanje in potem spet 100m z avtom. Tko da je to bolj podobno mazohizmu kot pa vožnji po kar največ snega. Je zanimivo do 40 ali 5cm, potem se pa orenk ustavi.

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2554

Odgovor Avtor: cheno » 17. Januar 2007, 14:19

bytehpotka...avto na linku se imenuje D-Max ne B-Max...

Drugače je pa honda skoz ugrajevala isuzu-jeve dizle, edino novi 2.2 je njihov. Samo leta 2003 so naredili 16 miljonov diesel motorjev .
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Januar 2007, 14:33

cheno napisal/-a:bytehpotka...avto na linku se imenuje D-Max ne B-Max...

Drugače je pa honda skoz ugrajevala isuzu-jeve dizle, edino novi 2.2 je njihov. Samo leta 2003 so naredili 16 miljonov diesel motorjev .
Večina oplov je z isuzujevimi mašinami, saabi imajo te mašine, japonski dizli so bili pretežno isuzujevi, GM je imel večino dizlov isuzujevih, samo zdej bo tega najbrž malo manj ker je toyota odkupila delež isuzuja od GM-a.

Je pa isuzu D-max predrag. Če hočeš enak avto, ga lahko dobiš od GWM(great wall manufacturers - kitajska) . Ima isto mašino not, in je kopija tega, samo da ga delajo na kitajskem in kmalu bo v prodaji tut v sloveniji. MAMUT4x4 offroad ga bo pa prodajal.
Več pa na tej strani http://www.gwmeu.com/bih/ v nam bolj znanem jeziku.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 17. Januar 2007, 15:12

ne me zdaj tepst zaradi moje pripombe, ma za se ucit vozit po terenu, je se vedno najcenejsa Lada Niva in se mnogo kasneje zvrne na streho kot kateri od omenjenih terencev

res pa, da ni noben luksuz ne zunaj ne notr in tudi dekline ne bodo lih dol padle od navdusenja :lol:

ok mojih 5 minut je mimo :-P

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost